Domov ˃ Ocene ˃ Be Lenka Trailwalker – ocena

Be Lenka Trailwalker – ocena

Pohodne čevlje si običajno predstavljamo kot robustne gležnjarje z debelim podplatom in velikim profilom. Be Lenka tukaj razbija tabuje! Bosonogi čevlji so primerni tudi za pohodništvo.

Prostoren prstni del bosonogih čevljev, omogoči prstom, da se popolnoma razprejo, izjemno tanek podplat pa poskrbi, da se stopalo giblje naravno ter se pravilno odzove na podlago po kateri hodi. V naravi se ta podlaga konstantno spreminja, kar pomeni ogromno dobrih vaj za vaša stopala na različnih podlagah.

Trailwalker so nekaj popolnoma drugačnega od vseh pohodnih bosonogih čevljev na tržišču. So eni izmed najlažjih, najmehkejših in najtanjših pohodnih čevljev kar sem jih poskusila. So tudi nekaj popolnoma novega pri Be Lenki. Nov podplat, spremenjen prsti del, več volumna in drugačne velikosti. To so čevlji oblikovani za vse vaše dogodivščine v naravi.

1. Splošno

  • Znamka: Be Lenka
  • Model: Trailwalker
  • Barva: Mustard
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarsalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala – nosim št. 42

| Narejeni v EU | Odrasli | Usnje | Pošiljajo po celem svetu |

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Be Lenka Trailwalker so izdelani iz semiš usnja in so na voljo v štirih različnih barvah – sivi, modri, opečnato rdeči ter gorčično rumeni, ki jo ocenjujem tukaj. Usnje je mehko in prijetno na otip.

Semiš usnje v rumeni barvi je lahko malenkost bolj občutljivo na umazanijo, vendar če ne boste s celim čevljem stopili direktno v globoko blato, s tem ne bo problema. Stranska guma, ki poteka visoko po robu čevlja, poskrbi, da blato ostane na gumi, ki se zelo enostavno očisti.

Kontrast, ki ga naredi kombinacija živahno rumene barve ter črnih detajlov, dodajo čevlju prav poseben čar.

Podplat na peti je ukrivljen navzgor, kar pripomore k dodatni zaščiti in večji vzdržljivosti čevlja. Močne in trpežne vlečne zanke omogočajo zelo enostavno obuvanje čevlja. Zanke pa lahko uporabite tudi za enostavno pripenjanje čevljev na nahrbtnik.

2.2 Podloga

Čevlji so v tankem sloju podloženi z mešanico PAD in PU materiala. Notranjost je mehka in prijetna na otip. V čevlju ni nobenega dodatnega vložka, zato je podplat zelo tanek.

2.3 Podplat

Trailwalker podplat je izdelan iz gume debeline 4 mm in je zasnovan za dober oprijem na vseh naravnih površinah. Dober oprijem nudi tudi na mokrih skalah, nisem pa jih še imela priložnosti testirati na mokrem, spolzkem blatu.

Podplat poteka le po dnu čevlja, za zaščito čevlja ob straneh poskrbi stranska guma.

Ta izjemno minimalen podplat je zelo prožen v vseh smereh. Podlaga se v njih zelo dobro občuti, kar je meni izjemno všeč, je pa lahko ta občutek za nekatere, ki so komaj prešli na bosonogo obutev na začetku močno intenziven. V tem primeru priporočam, da v prehodnem času uporabljate dodaten vložek.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Be Lenka Trailwalker so na voljo v velikostih 36 do 45 in imajo drugačno tabelo velikosti kot ostali Be Lenka čevlji. Pri enakih velikostih so malenkost daljši (npr. št. 42 je pri Trailwalker modelu daljša za 1 mm od ostalih modelov).

Pred naročilom obvezno preverite navedene notranje dolžine v tabeli ter ustrezno velikost izberite na podlagi te vrednosti.

©Be Lenka Barefoot

Dolžina mojega stopala je 26,3 cm in v Trailwalker modelu nosim velikost 42, ki je 10 mm daljša od mojega stopala. Ta dolžina bi mi za normalno uporabo popolnoma ustrezala, pri tem modelu pa bi si želela kak mm več. Predvsem takrat, ko mi stopala na daljših pohodih malo otečejo. Tudi pri hoji po hribu navzdol kak dodaten mm ni odveč.

Oglejte si objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

3.2. Prstni del & širina

Če že poznate Be Lenka čevlje, boste pri tem modelu takoj opazili drugačno obliko prstnega dela. Spremenjena oblika pomeni, da imajo Trailwalker blažji naklon proti mezincu kot ga imajo ostali modeli. To pomeni več prostora za stopala z blažjim naklon.

Nova oblika je “univerzalnejša” in bolje ustreza več različnim tipom stopal. Prostora za manjše prste lahko zmanjka le širokim in precej kvadratnim oblikam stopal, vendar lahko zadostna količina prostora pred prsti reši tudi ta problem.

Več o različnih vrstah stopal si lahko preberete v prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Nova oblika prstnega dela moji obliki stopala z najdaljšim drugim prstom ter relativno dolgim tretjim prstom, bolje ustreza kot oblika ostalih Be Lenka modelov, kjer je bil običajno problematičen moj tretji prst.

Čevlji imajo spremenjeno tudi celotno obliko, ki je manj “fižolčkasta”. Kar pomeni, da je predel za palec manj radodaren, vendar je več širine dodane pri mezincu.

Trailwalker so primerni za široka stopala. Širina je cca. 10,6 cm, vendar je končna širina odvisna tudi od samega volumna in obsega stopala, kar pomeni da ima volumensko bolj polno stopalo na voljo manj širine kor volumensko manj polno stopalo.

Čevlji imajo tudi ogromno prostora nad prsti. Tako prostornih čevljev še nisem imela na nogi. Ker je moje stopalo volumensko manj polno, je zaradi tankega usnja opazno manjše gubanje materiala pri prstih, vendar mi to ni moteče med hojo.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Čevlji Trailwalker so zasnovani tako, da odlično pristajajo različnim širinam gležnjev ter različnim višinam narta. Zelo dobro se jih lahko fiksira tako na nizek kot tudi visok nart (primerjavo lahko vidite na spodnji fotografiji).

Sprednji del čevlja lepše zapolnijo volumensko polnejša stopala.

4. Udobje

Glede udobja nimam nobenih pripomb. Usnje je mehko, čevlji so zelo lahki, enostavni za obuvanje in me nikjer ne tiščijo ali žulijo. Super se nosijo tudi na popolnoma boso nogo in noga se mi v njih ne poti.

Čevlji tudi zelo lepo objamejo gleženj, zato vanj ne pride umazanija.

5. Kako in kdaj jih nositi?

Trailwalker so bili posebej oblikovani za hojo po naravnih površinah – lažje pohode, kampiranje in za vse dogodivščine v naravi. Super se kombinirajo z vsemi športnimi oblačili, vendar k živahnejši barvi kot je ta rumena, rada oblečem nevtralnejša oblačila.

6. Cena & kje kupiti

Be Lenka Trailwalker lahko kupite na njihovi uradni spletni strani. Cena za Trailwalker model je 149€.

7. Informacije o dostavi

Be Lenka pošilja po vsem svetu in čas pošiljanja je hiter. Stroški pošiljanja so odvisni od države pošiljanja ter načina dostave.

8. Povzetek

Trailwalker so izjemno minimalistični pohodni čevlji odlične kvalitete. Ta izjemno tanek podplat bo omogočil uživanje v naravi v vsej polnosti in odlično odzivanje telesa na dražljaje iz tal. Čevlji so tudi eni izmed izmed najlažjih in najbolj prostornih pohodnih bosonogih čevljev na tržišču, kjer bo prostora za prste dovolj tudi za najbolj zahtevne. Pazite! Hitro lahko postanejo vaši najljubši pohodni čevlji 😉

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*