Domov ˃ Ocene ˃ Be Lenka Stellar – ocena

Be Lenka Stellar – ocena

Be Lenka Stellar – superge, ki izgledajo kul. So dokaz, da lahko tudi tako popularne superge kot so Nike Air Jordan 1, nadomestimo z zdravo, bosonogo različico.

Legendarne Air Jordan 1 superge so izšle že davnega leta 1985 in še danes veljajo za ene izmed najbolj popularnih in najbolj prodajanih superg.

Seveda dober dizajn ni edino kar je potrebno iskati pri čevljih in žal imajo tudi Air Jordan 1 nekaj pomanjkljivosti. Njihov debel podplat onemogoča gibanje stopala ter ozek prstni del stiska prste v nenaravno pozicijo. Zato postajajo stopala šibka in nefunkcionalna.

Be Lenka Stellar so potrditev, da lahko takšne superge izgledajo super tudi v bosonogi različici, z ravnim in tankim podplatom ter širokim prstnim delom.

Izjava: Čevlje sem kupila sama in kot vedno so vsa mnenja izražena tukaj samo moja. Z Be Lenka Barefoot sem tudi partnersko povezana, kar pomeni, da lahko prejmem manjšo provizijo, če se odločite za nakup preko povezave na moji strani, brez dodatnega stroška za vas. Hvala za vašo podporo ♥

♥ 5% popusta s kodo BOSENOGICE (ni partnerska koda) ♥

1. Splošno

  • Znamka: Be Lenka
  • Model: Stellar
  • Barva: Grey
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarsalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala – nosim št. 42

| Narejeni v EU | Odrasli | Usnje | Pošiljajo po celem svetu |

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Be Lenka Stellar superge so izdelane iz gladkega usnja in so na voljo v treh različnih barvnih kombinacijah: rdeče-beli, črno-beli in sivo-beli.

Sivo-bela kombinacija je barva, ki sem jo izbrala jaz. Ta barva je precej nevtralna in neizstopajoča.

Ploščate vezalke se ujemajo z barvo čevlja. Na koncih vezalk je dodan Be Lenkin logotip v kontrastni črni barvi. Luknje za vezalke segajo povsem do vrha, vendar lahko čevlje po želji nosite zavezane do zadnje ali predzadnje luknje.

Podplat na peti je ukrivljen navzgor, kar pripomore k dodatni zaščiti in večji vzdržljivosti čevlja. Opetnik je oblazinjen, vendar dovolj mehak, da ne ovira gibanja gležnja. Na vrhu je dodana močna zanka, ki je bistveno olajša obuvanje čevlja.

2.2 Podloga

Čevlji so podloženi z mehkim tekstilom v črni barvi. Priložen je tudi vložek, ki ga lahko po želji odstranite.

2.3 Podplat

Pri modelu Stellar je uporabljen enak podplat kot pri ostalih Be Lenka modelih s “staro” obliko podplata. Podplat ima značilen vzorec za dvema listoma ter je izdelan iz TPU materiala debeline 4 mm.

Čevlji se enostavno zvijejo v rolico in so lepo prožni tudi v vzdolžni smeri. Zaradi kompaktnejšega podplata je občutek tal v njih manj intenziven kot pri mehkejših podplatih. Na začetku se mi je ta podplat zdel malo ‘glasen’, česar pa nisem opazila pri njihovih drugih modelih z enakim podplatom.

Oglejte si tudi videoposnetek za prikaz čevlja od blizu.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Ta model čevlja je primeren tako za moške kot za ženske, zato glede na spol ni razlik med modeli. Na voljo so v velikostih 36 do 46.

Velikosti so realne in dolžine navedene v tabeli velikosti ustrezajo namerjeni dolžini čevlja z merilcem Plus 12.

©Be Lenka Barefoot

Pri dolžini mojega stopala 26,3 cm nosim velikost 42, kar pomeni, da so čevlji 9 mm daljši od mojega stopala. Zaradi izjemno velikodušnega prstnega dela, razloga, da čevlje nosim na boso nogo ali tanke nogavice in možnosti zelo dobre fiksacije okrog gležnjev, mi ta dolžina čevlja ustreza, kljub temu, da imam v čevlju malenkost manj prostora kot običajno.

Oglejte si objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

3.2. Prstni del & širina

Oblika Be Lenka Stellar modela ima močnejši naklon proti mezincu, zato je takšna oblika najprimernejša za tipe stopal 1, 2 in 5. Stopalom, ki imajo daljše manjše prste ali kvadratnejšo obliko stopal, lahko pri tej obliki zmanjka prostora za manjše prste.

Več o različnih vrstah stopal si lahko preberete v prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Čevlji so primerni za široka stopala in so v prstnem delu eni izmed najširših Be Lenka modelov. Stellar so podobne širine kot npr. njihov Champ ali Prime model.

Navedena notranja širina 10,3 cm (št. 42) v tabeli velikosti ustreza širini merjeni na kopitu, vendar je v tem čevlju več prostora v širino kot to. Prostora nad prsti je dovolj in ga je več kot v večini znamk bosonogih čevljev.

Zaradi oblike “fižolčka” se najlepše prilegajo stopalom, ki imajo več širine na notranji strani in kjer je palec ukrivljen vstran od ostalih prstov, kot je npr. oblika mojega stopala.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Čevlji se dobro prilegajo različnim višinam narta. Vezalke so dovolj dolge, da se lepo fiksirajo tako na nizek kot visok nart, vendar si boste morali pri volumensko manj polnih stopalih, vezalke zavezati do zadnje luknje, da vam ne bodo predolge.

Zaradi načina izdelave zgornjega dela, se ta model težje prilagaja različnim volumnom v srednjem delu stopala. Na tem mestu so lahko stopalom z večjim volumnom nekoliko pretesni.

4. Udobje

Čevlji so zelo udobni za nošenje in glede tega nimam nobenih pripomb. Opetnik je oblazinjen, zato so čevlji tudi okrog gležnjev izjemno mehki in prijetni.

Obuvanje zahteva malenkost več časa, vendar velika vlečna zanka bistveno olajša ta proces.

5. Kako in kdaj jih nositi?

Stellar je model superg, ki ga preprosto lahko nosite z vsemi ‘casual’ oblačili. Lepo se poda h kavbojkah, kratkim hlačam in tudi k športnim oblačilom. Zaradi dizajna pa čevlji izgledajo krajši na nogi, kar je v velikih številkah še posebej dobrodošlo.

6. Cena & kje kupiti

Be Lenka čevlje lahko kupite na njihovi uradni spletni strani. Cena za Stellar model je 139€.

7. Informacije o dostavi

Be Lenka pošilja po vsem svetu in čas pošiljanja je hiter. Stroški pošiljanja so odvisni od države pošiljanja ter načina dostave.

8. Povzetek

Be Lenka Stellar superge so me prepričale takoj in nakupa ne obžalujem. Všeč mi je občutek prostornosti in mehkobe, všeč mi je dizajn, ki naredi moje stopalo videti krajšo in nabor barv (bi pa bilo super, če postane še večji). Le kdo si ne bi želel čevljev, ki ne samo, da izgledajo kul, ampak spoštujejo tudi naravno obliko našega stopala.


Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*