Domov ˃ Ocene ˃ Be Lenka Prime – ocena

Be Lenka Prime – ocena

Be Lenka Prime – bosonoge superge z elegantnim in brezčasnim dizajnom so klasičen kos v garderobi vsakega bosonogega navdušenca s širokimi stopali. Oči jih bodo občudovale in stopala oboževala. Čevelj, ki bi ga bilo škoda zamuditi.

Predstavljajte si, da združite najnežnejšo roza barvo z enimi izmed najširših bosonogih superg na tržišču. Nova nežno roza barva Be Lenka Prime modela je vsekakor posebna in zame popolna izbira. Čevlju lepo pristaja in mu doda nežen, ženstven pridih.

Izjava: Čevlje sem kupila sama in kot vedno so vsa mnenja izražena tukaj samo moja. Z Be Lenka Barefoot sem tudi partnersko povezana, kar pomeni, da lahko prejmem manjšo provizijo, če se odločite za nakup preko povezave na moji strani, brez dodatnega stroška za vas. Hvala za vso vašo podporo ♥

♥ 5% popusta s kodo BOSENOGICE (ni partnerska koda) ♥

1. Splošno

  • Znamka: Be Lenka
  • Model: Prime
  • Barva: svetlo roza
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarsalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala – nosim št. 42

| Narejeni v EU | Odrasli | Usnje | Pošiljajo po celem svetu |

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Be Lenka Prime superge imajo zelo klasičen dizajn. Nimajo veliko dodatkov, ampak znajo očarati z barvami. Čevlji so izdelani iz gladkega usnja in so na voljo v 7 različnih barvah. Izbirate lahko med osnovnimi barvami kot je črna ali bela, ali pa posežete po bolj drznih barvah kot je rdeča in rumena.

Mene je zamikala letošnja popolnoma nova svetlo roza barva. Barva je tako nežno roza, da jo je bilo prav težko fotografirati in prikazati njeno nežnost. Popolna je za tiste, ki si želite svetlih čevljev za toplejše dni, vendar ne popolnoma belih.

Ploščate bombažne vezalke so bele barve in se lepo ujemajo z belo barvo podplata. Vezalke niso pretirano dolge, ampak čevlju krajša dolžina vezalk pristaja.

Pri peti je podplat rahlo ukrivljen navzgor, kar pripomore k dodatni zaščiti in večji vzdržljivosti. Peta lepo drži obliko in ne omejuje stopala med gibanjem.

2.2 Podloga

Čevlji so podloženi z usnjem, le v predelu prstov je uporabljen tekstil. Usnje je na dotik rahlo hrapavo, vendar je prijetno na nogi. Vložek ni odstranljiv.

2.3 Podplat

Pri modelu Prime je uporabljen enak TPU podplat kot pri ostalih Be Lenka modelih (Icon, Champ, itd.). Podplat je debeline 4 mm. Je tanek, ampak kompakten.

Čevelj vam nudi soliden občutek tal pod nogami, vendar zaradi kompaktnejšega podplata občutek ni tako intenziven kot pri nekaterih mehkejših podplatih drugih znamk.

Čevelj se brez problema zvije v rolico z uporabo ene roke. Lepo je upogljiv tudi v vzdolžni smeri.

Oglejte si tudi videoposnetek za prikaz čevlja od blizu.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Prime superge so primerne za oba spola in so na voljo v velikostih 33 do 47. Svetlo roza barva je na voljo do velikosti 43, nekatere barve pa so na voljo le od velikosti 36 naprej. Tabela velikosti je ustrezna in vam poda notranjo dolžino in širino čevlja glede na meritve kopit.

©Be Lenka Barefoot

Moje stopalo je dolžine 26,3 cm in pri modelu Prime nosim velikost 42. Čevlji so 9 mm daljši od mojega stopala. Zaradi zelo radodarnega prsnega dela imam v čevlju dovolj prostora za gibanje, če jih nosim na boso nogo ali s tankimi nogavicami, kljub temu, da imam v čevlju manj kot 12 mm prostora.

Oglejte si objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

3.2. Prstni del & širina

Tako kot vsi Be Lenka čevlji, ima tudi Prime obliko z močnejšim naklonom proti mezincu. Oblika prstnega dela je najprimernejša za tip stopala 1 in 2. Pri tipu stopal 4 in 5 se vam v primeru daljšega tretjega prsta, lahko le ta dotika konca čevlja, zato je pomembno da izberete dovolj prostora pred prsti. Za tipa stopal 3 in 6 čevlji niso idealne oblike.

Linija pri palcu je ravna oz. celo ukrivljena rahlo stran od srednje linije, zato je prostor za palec še posebej radodaren.

Več o različnih vrstah stopal si lahko preberete v prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Prime model je eden izmed najširših Be Lenka modelov in je čevelj, primeren za široka stopala. Je malenkost ožji od Champ modela, ki sem ga ocenila tukaj, vendar še vedno zelo prostoren. Pri moji širini stopal 10 cm imam v širino veliko prostora, vendar me ta širina pri hoji ne moti. Dejansko prav uživam s toliko prostora v čevlju.

Čevlji imajo tudi dovolj prostora nad prsti. Niso tako prostorni kot Champ model, vendar je prostora še vedno veliko in dovolj za večino stopal.

Čevlji imajo tudi več prostora čez metatarzalne kosti, kot npr. Icon model, vendar bodo ljudem z zelo velikim volumnom na tem mestu še vedno lahko tesni. Moja stopala v tem delu čevlja ne zapolnijo popolnoma, zato med hojo opažam manjše gubanje na mestu, kjer se začnejo vezalke.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Čevlje je možno zelo lepo fiksirati na različne višine narta in volumne stopal. Pri večjem volumnu stopala in višjem nartu so lahko vezalke malenkost kratke, ampak še vedno jih je mogoče zavezati.

4. Udobje

Popolnoma novi čevlji so lahko na začetku malo manj udobni okrog gležnjev, če jih nosite na boso nogo. Priporočam vam, da prvih nekaj dni v čevlju uporabljate tanke nogavice ali hlačne nogavice. V tem primeru vam ne bodo povzročili nobenih težav.

Ko se predel pri gležnju zmehča, pa jih boste lahko brez težav nosili tudi na boso nogo in uživali v udobju čevlja.

5. Kako in kdaj jih nositi?

Prime superge so zelo univerzalen kos obuvala in lahko jih kombinirate z veliko različnimi oblačili. Raznolikost barv modela poveča možnosti kombiniranja in ugajanja različnih okusom in stilom.

Sama jih najraje nosim z rahlo privihanimi kavbojkami ali s hlačami in bluzno majico.

6. Cena & kje kupiti

Be Lenka Prime lahko kupite na njihovi uradni spletni strani ali pri različnih prodajalcih. Cena za Prime model je 119 €.

7. Informacije o dostavi

Be Lenka pošilja po vsem svetu in čas pošiljanja je res hiter. Stroški pošiljanja so odvisni od države pošiljanja in za države EU so brezplačni. Za izbrane države EU ponujajo tudi brezplačna vračila (ne za Slovenijo).

8. Povzetek

Lahko rečem le, da so Prime čudovite superge za široka stopala. K nakupu me je prepričala ta čudovita nežno roza barva, ampak v njih se odlično počutim, nosim jih z največjim veseljem in pri toliko prostora v čevlju resnično uživam. Čevlji so fantastični in eni izmed mojih najljubših odkritij te pomladi.


Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*