Domov ˃ Ocene ˃ Be Lenka Icon – ocena

Be Lenka Icon – ocena

Icon – celoletni bosonogi čevelj znamke Be Lenka, primeren za oba spola, spreminja svet za široka stopala. Ta stopala so najbolj trpela v ozki obutvi. Icon jim vrača svobodo.

Slovaška znamka bosonogih čevljev Be Lenka postavlja svoje standarde zelo visoko in ni čudno, zakaj postaja tako priljubljena. Imajo zelo raznolike modele, primerne za široka stopala.

Letos je njihov popularen model Icon izšel v treh novih barvah. Mene je takoj pritegnila ta nova, temno siva barva s kontrastnim belim podplatom in vezalkami, ki jo ocenjujem tukaj.

Izjava: Čevlje sem kupila sama in kot vedno so vsa mnenja, izražena tukaj, samo moja.
Z Be Lenka Barefoot sem tudi partnersko povezana, kar pomeni, da lahko prejmem manjšo provizijo, če se odločite za nakup preko povezave na moji strani, brez dodatnega stroška za vas. Hvala za vso vašo podporo

1. Splošno

  • Znamka: Be Lenka
  • Model: Icon
  • Barva: Dark grey
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarsalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala – nosim št. 42

|Narejeni v EU|Odrasli|Usnje|Pošiljajo po celem svetu|

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Predstavljajte si, da lahko svoj najljubši bosonogi čevelj dobite v skoraj vseh barvah, ki jih želite. Z Be Lenka Icon je sedaj to mogoče.

Njihov Icon model je zaenkrat na voljo v 12 različnih odtenkih. Narejeni so iz gladkega ali nubuk usnja. Model iz platna je njihova veganska možnost.

Tukaj testiram novo temno sivo barvo iz gladkega usnja. Barva je zelo bogata in močna temno siva barva, ki daje čevlju nekoliko prefinjen pridih.

Bele vezalke in bel podplat dajo lep kontrast temno sivi barvi usnja.

Opetnik je oblazinjen, da vam zagotavlja več udobja.

Na peti je podplat za dodatno vzdržljivost ukrivljen navzgor. Zanke na vrhu vam pomagajo, da si čevlje lažje obujete, vendar jih sam ne uporabljam za to. Zanke so tudi lepa dekoracija čevljev.

2.2 Podloga

Čevlji so okrog zadnje strani čevlja obloženi z mehkim, gladkim usnjem. Čez prstni del so podloženi s tekstilom.

2.3 Podplat

Be Lenka podplat je izdelan iz trpežne gume, odporne na predrtje. Podplat je debeline 4 mm in ima značilen odtis lista.

Podplat ima dobro fleksibilnost v obeh smereh in brez težav jih lahko zvijem.

Podplat je tanek, a čvrst. Občutek tal je še vedno dober in trdnejši podplat pomeni, da bo zdržal dlje časa.

Oglejte si tudi videoposnetek, da si ogledate čevelj od blizu.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Čevlji Icon so na voljo v velikostih 36 – 47 in so primerni tako za moške kot ženske. Njihova tabela velikost je ustrezna in priporočam vam, da si svojo velikost izberete glede na to.

©Be Lenka Barefoot

V Be Lenka Icon nosim velikost 42 z notranjo dolžino 27,2 cm. Za mojo dolžino stopala to pomeni 9 mm prostora pred prsti, kar je manj, kot je priporočeno.

Oglejte si mojo objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

Čevlji so zame zelo prostorni v predelu palca, ker pa imam stopalo z najdaljšim drugim prstom, je za moj tretji prst malo manj prostora. V modelu Nord, ki sem ga ocenila tukaj, mi je to bilo bolj moteče, tukaj pa temu ni tako (tanjše nogavice ali nošenje čevlja brez nogavic zelo pomaga).

Seveda bi imela raje 12 mm prostora v čevlju, če bi to bilo mogoče, vendar ni.

3.2. Prstni del & širina

Vsi Be Lenka čevlji imajo močnejši naklon v prstnem delu in so najbolj primerni za stopala z najdaljšim palcem. Oblika ni 100% optimalna za stopala z najdaljšim drugim prstom, kot jih imam jaz npr., toda če vaši manjši prsti ne tiščijo v prednji del čevlja med hojo, jih vseeno lahko nosite.

Običajno bi to težavo moralo rešiti dovolj prostora pred prsti, vendar imejte v mislim, da boste imeli pred palcem več prostora, kot ga dejansko potrebujete. A meni med hojo to ni moteče.

Ti čevlji se ne bodo dobro prilegali stopalom kvadratne oblike, saj ne boste imeli dovolj prostora za manjše prste. Za to vrsto stopal priporočam kakšno drugo znamko.

Čevlji imajo tudi zelo močno obliko “fižolčka”, ki pa dobro funkcionira za mojo obliko stopala.

Več o različnih vrstah stopal si lahko preberete v mojem prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Icon so široki čevlji in sama imam v širino več kot dovolj prostora, vendar se pa čevlji bolj plitvi. Nimajo veliko prostora nad prsti, kar je v redu za moja stopala, toda če so vaša stopala široka in imajo veliko prostornine v sprednjem in srednjem delu stopala, so vam lahko na tem mestu malo tesni.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Na območju srednjega dela stopala (tik preden se začnejo vezalke) so čevlji najprimernejši za nižji in normalno visok nart. V zadnjem delu stopala (blizu gležnja) pa se jih lahko z vezalkami tudi lepše regulira na malo višji nart.

Sama jih lahko zelo dobro fiksiram na svoje suhe gležnje in ti čevlji se odlično prilegajo širokim stopalom z nižjim nartom.

4. Udobje

Ko sem Be Lenka Icon čevlje obula prvič, sem na zunanji strani gležnja čutila manjši pritisk, vendar mi to ni nikoli povzročilo težav med hojo. Usnje se je hitro zmehčalo in so res udobni za hojo.

5. Kako in kdaj jih nositi?

Kombiniranje Be Lenka Icon čevljev s “casual” oblačili je zelo enostavno. Odlično se nosijo s kavbojkami in majico. Ker so na voljo v toliko različnih barvah, ne bo problem izbrati svoje najljubše.

Lahko jih nosite tudi na bolj športno-eleganten videz, vendar izberite par v temnejšem odtenku.

Be Lenka Icon so čevlji primerni za oba spola. Za ženske mi je ta temno siva barva primernejša za kombiniranje z oblačili za vsak dan, moški pa jih lahko nosijo tudi z malenkost bolj profesionalnimi oblačili.

6. Cena & kje kupiti

Be Lenka Icon čevlje lahko kupite na njihovi uradni spletni strani, pa jih tudi pri različnih prodajalcih.

Cena za Icon model je 119 €.

7. Informacije o dostavi

Be Lenka pošilja po vsem svetu in čas pošiljanja je res hiter. Stroški pošiljanja so odvisni od države pošiljanja in za države EU so brezplačni. Za izbrane države EU pa ponujajo tudi brezplačna vračila (ne za Slovenijo).

8. Povzetek

Na trgu je na voljo že veliko bosonogih čevljev za srednje široka stopala. Kaj pa ljudje s širokimi stopali? Se počutite zapostavljeni? Sedaj se vam ni več potrebno. Be Lenka je poskrbela za to.

Be Lenka Icon je odličen in kakovostno izdelan čevelj za oba spola, primeren za široka stopala. V njih vam bo udobno, kamor koli vas bodo ponesla vaša stopala.


Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*