Domov ˃ Ocene ˃ Aylla Tiksi Winter – ocena

Aylla Tiksi Winter – ocena

Aylla Tiksi Winter so nekaj posebnega med zimsko bosonogo obutvijo. Ti usnjeni čevlji, ki so podloženi s pravo ovčjo kožo (velika redkost pri bosonogih čevljih), vas bodo, kljub nižji višini čevlja, odlično greli skozi hladnejši del leta.

Aylla je mlada češka znamka bosonoge obutve, ki je svojo pot začela šele pred kratkim, vendar je hitro poskrbela, da je postala opažena. Njihove čevlje navdihujejo naravni materiali ter pester nabor barv, med kateri lahko opazite tudi nežne pastelne barve. V oceni boste lahko prebrali oceno njihovega novega zimskega modela Tiksi Winter, ki je toplejša nadgradnja celoletnega modela Tiksi.

Izjava: Čevlje sem dobila v dar za oceno, toda kot vedno, so vsa izražena mnenja tukaj samo moja in ne prejemam nobenega nadomestila, če se odločite za nakup.

1. Splošno

  • Znamka: Aylla
  • Model: Tiksi Winter
  • Barva: roza
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarzalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala – nosim št. 43

| Narejeni v EU | Odrasli | Usnje | Pošiljajo po vsem svetu |

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Aylla Tiksi Winter so zimska različica njihovega celoletnega modela Tiksi, zato je zunanji izgled obeh modelov zelo podoben. Modela se razlikujeta le v naboru barv, toplotnih karakteristikah ter notranjih dolžinah, ki so v zimskem modelu zaradi debelejše podloge manjše.

Zimski Tiksi modeli so na voljo v različnih barvah. Seveda sta med njimi tudi klasična črna in rjava barva, vendar sem izbrala nežno roza barvo, ki se malo redkeje pojavlja v kolekcijah zimskih čevljev.

Roza barvo usnja lepo dopolnjujejo umazano bele vezalke ter rjavo-rumen podplat.

Čevljem je iz dekorativnih in tudi praktičnih razlogov dodana vlečna zanka na vrhu čevlja. Peta ni dodatno ojačana, zato je čevelj zelo mehak v predelu pete in gležnja.

2.2 Podloga

Celotna notranjost čevlja je podložena s pravo ovčjo kožo, ki nudi izjemno prijeten, topel in mehak občutek na nogi. To so eni izmed izjemno redkih bosonogih čevljev, ki za podlogo uporabljajo pravo ovčjo kožo, zato vam bo v njih toplo kljub temu, da je model nižje izvedbe.

2.3 Podplat

Podplat je izdelan iz recikliranega TPR materiala (mešanica plastike in gume), debeline 4 mm. Podplat je tanek in prožen, z manjšim profilom, zato je primeren za urbano okolje. Občutek tal je dober.

Prožnost je zaradi mehkega usnja in podplata dobra in čevlji se brez problema zvijejo v vse smeri.

Oglejte si tudi videoposnetek za prikaz čevljev od blizu.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Tiksi modeli so na voljo v velikostih 35 do 47 in so primerni tako za ženske in moške kot tudi otroke, ki že nosijo večje velikosti. Roza barva je na voljo le do velikosti 43.

©Aylla Shoes

Vrednosti v tabeli so realne le za celoletni Tiksi model, medtem ko je pri Tiksi Winter modelu potrebno upoštevati opombo, ki je dodana k tabeli velikosti. Namreč, zimski čevlji so zaradi debele podloge iz ovčje kože cca. 5 mm krajši.

Pri moji dolžini stopala 26,3 cm, sem izbrala velikost 43 katere notranja dolžina znaša cca. 27,5 cm. To pomeni, da so čevlji 12 mm daljši od mojega stopala. To je tudi prostor, ki ga najraje izberem v čevljih.

Sprva sem poskusila tudi manjšo velikost 42, ki mi je bila premajhna. Prsti so se mi med hojo dotikali konca čevlja, kar ni ok.

Oglejte si objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

3.2. Prstni del & širina

Oblika Aylla Tiksi Winter modela ima močnejši naklon proti mezincu, zato je takšna oblika najprimernejša za tipe stopal 1, 2 in 5. Stopalom, s kvadratnejšo obliko stopal (3,6) ter stopalom z izrazito daljšim drugim prstom (4) lahko pri tej obliki zmanjka prostora za manjše prste, zato čevlji ne bodo primerne oblike zanje.

Sama imam obliko stopala 4, vendar je drug prst le malenkost daljši od prvega, zato to obliko čevlja še vedno lahko nosim. Manjši prsti se mi med hojo ne dotikajo sprednjega roba, k čemur je pripomogla tudi zadostna količina prostora pred prsti.

Več o različnih oblikah stopal si lahko preberete v prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Čevlji so najprimernejši za srednje široka in široka stopala. Prostora nad prsti je dovolj, vendar debela podloga vseeno odvzame nekaj volumna. Zmanjšanje volumna na račun tople podloge mi ni toliko moteče, ker ovčja koža deluje izjemno prijetno.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Tiksi Winter najbolje pristajajo nižje ter nižjemu do povprečno visokemu nartu. Ne bodo primerni za visok nart. Težava nastopi na mestu kjer se začnejo vezalke, moteč pa bo tudi izgled na vrhu jezika, ker bodo luknje za vezalke preveč oddaljene med seboj.

Primerni so za različne širine gležnjev in bodo lepo pristajali tako ozkim kot širokim gležnjem. Mojemu stopalu z nižjim nartom ter ožjimi gležnji ta model zelo dobro ustreza.

4. Udobje

Kombinacija mehkega usnja in ovčje kože je popolna simbioza za neverjetno udobje v čevlju. Nimam nobenih pripomb.

5. Kako in kdaj jih nositi?

Tiksi model se odlično ujema s ‘casual’ oblačili. Nabor barv je primeren tako za tiste, ki prisegate na klasično črno in rjavo ter za tiste, ki želite ostati barviti tudi pozimi.

6. Cena & kje kupiti

Aylla Tiksi Winter lahko kupite na uradni spletni strani, na voljo pa so tudi po različnih trgovinah v Europi. Cena za Tiksi Winter model je 151,04€.

V Sloveniji Aylla čevlje prodaja Višina baza.

7. Informacije o dostavi

Aylla Shoes pošilja v izbrane EU države ter tudi v nekatere države izven Evropske Unije. Cena dostave za EU znaša 9€.

8. Povzetek

Aylla Tiksi Winter je prava izbira za vse tiste, ki tudi v zimskem času prisegajo na nižje modele čevljev. Izjemno topla in mehka podloga iz naravne hipoalergene ovčje kože pa bo poskrbela za toplotno ugodje kljub tankemu podplatu. Pazljivi bodite le pri izbiri prave številke, kajti čevlji so zaradi toplejše podloge krajši od vrednosti v tabeli.


Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*