Angles Fashion Helios – ocena

Angles fashion – znamka, ki izvrstno združuje kakovost izdelave in kvaliteto materialov s stopalom prijazno obliko in modernim dizajnom. Trud, ki ga je znamka vložila v razvoj in izdelavo se zrcali v odličnem končnem produktu.

Znamka Angles Fashion se je rodila v kraju Zlín na Češkem, ki je močno prepleteno s čevljarsko tradicijo. Želja, izdelati kakovostne čevlje, ki bodo ustrezali naravni obliki stopal lokalnega češkega prebivalstva, je bila zelo velika, zato so se za pomoč pri razvoju obrnili tudi na lokalno univerzo. Končna oblika kopit, ki jo uporabljajo za izdelavo čevljev tako temelji na meritvah več tisoč stopal lokalnega prebivalstva.

Danes je Angles Fashion bosonoga znamka, ki se uspešno širi tudi izven državnih meja in navdušuje s kakovostno izdelavo in kvalitetnimi materiali, ki izhajajo izključno iz držav EU.

Izjava: Čevlje sem dobila v dar za oceno, toda kot vedno, so vsa izražena mnenja tukaj samo moja in ne prejemam nobenega nadomestila, če se odločite za nakup.

1. Splošno

  • Znamka: Angles Fashion
  • Model: Helios
  • Barva: Brown (rjava)
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarzalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala – nosim št. 42

| Narejeni v EU | Odrasli | Usnje | Pošiljajo po vsem svetu |

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Angles Fashion ponuja pester nabor chelsea modelov, saj so na voljo v kar treh različnih dizajnih z imeni Artemis, Diana in Helios. Vsi chelsea modeli so izdelani iz usnja v različnih barvah in se med seboj razlikujejo v izgledu vrhnjega dela (količini okrasnih šivov, velikosti odprtine ter obliki stranske gumice).

Model, ki ga testiram se imenuje Helios in ima najbolj minimalističen izgled izmed vseh treh chelsea modelov. Barva na fotografiji je rjava, čevlji pa so na voljo tudi v črni in temnejši kavno rjavi barvi.

Čevlji imajo na obeh straneh gležnja vstavljen elastičen material, ki omogoča udobnejšo hojo ter lažje obuvanje hkrati pa je material dovolj močen, da ta raztezek med hojo ni prevelik.

Na modelu Helios mi je izjemno všeč zelo domiseln način izdelave vlečne zanke. Zanka je precej neopazna ter se lepo zlije s čevljem, hkrati pa dovolj velika, da obuvanje ni preveč težavno.

2.2 Podloga

Angles Fashion vam omogoča tudi prilagajanje notranje obloge čevlja, kar pomeni, da je Helios model na voljo v dveh različicah – ‘Klasik’ in ‘Winter’.

V primeru, da želite čevelj uporabljati jeseni in pomladi, vam bo dovolj model Klasik, ki je podložen z usnjem.

Zimski ‘Winter’ modeli (ki ga imam tudi jaz) so podloženi z debelejšo sintetično volno ter imajo dodano vodoodporno membrano. Vložek je iz enakega materiala kot podloga. Debelina podloge zagotavlja dovolj toplotne izolacije v zimskih razmerah, ko se temperature gibljejo okrog ničle ali malo pod ničlo. Za razmere v Centralni Evropi vam takšna količina izolacije zadošča za večino zime.

Potrebno je upoštevati, da so zimski modeli zaradi debelejše podloge malo krajši, izgubijo pa tudi nekaj širine in volumna.

2.3 Podplat

Podplat debeline 3 mm je izdelan iz gume, ki je kljub svoji tankosti malenkost kompaktnejša. Za zvijanje čevlja je potrebne več sile in podplat je v daljši smeri težje prepogniti. Podplat se zaradi svoje kompaktnosti ne podaja tako dobro s podlago kot mehkejši podplati, zato ne omogoča tako intenzivnega občutka tal pod nogami. Vendar so takšni kompaktnejši podplati običajno trajnejši in vzdržljivejši.

Podplat ima manjši profil zato je primeren za uporabo v mestnem okolju.

Oglejte si tudi videoposnetek za prikaz čevljev od blizu.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Angles Fashion nima univerzalne tabele velikosti za vse modele, zato natančne vrednosti notranjih dolžin vedno preverite pod posameznim modelom.

Model Helios je na voljo v velikostih 37 do 42 in velikostih 41+ do 46+, kjer plus velikosti označujejo širše modele. Velikosti 41 in 42 sta zato na voljo v dveh širinah.

©Angles Fashion

Model Helios nosim v velikosti 42, katere notranja dolžina znaša 27,9 cm, vendar so čevlji zaradi debelejše sintetične podloge malenkost krajši od tega (cca. 2 mm). Ta notranja dolžina mi za mojo dolžino stopala 26,3 cm dobro ustreza, hkrati pa si z dodatnim prostorom zagotovim dovolj prostora tudi za manjše prste, ki nimajo tako močnega naklona kot jo ima oblika Angles Fashion čevljev.

Oglejte si objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

3.2. Prstni del & širina

Oblika Angles Fashion čevljev ima močnejši naklon proti mezincu, zato je takšna oblika najprimernejša za tipe stopal 1, 2 in 5. Stopalom, s kvadratnejšo obliko stopal (3,6), ki imajo daljše manjše prste ter stopalom z izrazito daljšim drugim prstom (4) v kombinaciji z daljšim tretjim prstom lahko pri tej obliki zmanjka prostora za manjše prste, zato čevlji ne bodo najprimernejše oblike zanje.

Sama imam obliko stopala 4, vendar je drug prst le malenkost daljši od prvega, zato mi ta oblika ne dela nobenih težav. Manjši prsti se med hojo ne dotikajo sprednjega roba, k čemur je pripomogla tudi zadostna količina prostora pred prsti.

Več o različnih oblikah stopal si lahko preberete v prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Helios čevlji so najprimernejši za srednje široka do široka stopala, vendar so plus velikosti, ki so na voljo od številke 41 naprej, še širše.

Notranja širina velikosti 42 znaša po tabeli 10 cm, vendar čevlji delujejo še prostornejši in bi lahko ustrezali tudi malenkost širšim stopalom od tega.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Helios model je najprimernejši za nižji do povprečno visok nart. Zimska podloga ta prostor še dodatno zmanjša in za moj tip stopala (nižji nart, ožji gležnji) je pristajanje v tem delu idealno.

Odprtina za gležnje je ožja, zato je model primeren za ožje gležnje. Zaradi ozke odprtine, je model lahko tesen že povprečno širokim gležnjem. V primeru širših gležnjev vam priporočam, da poskusite ostala dva chelsea modela (Artemis ali Diana), kjer je ta odprtina širša. Nekaj dodatne širine lahko pridobite tudi z izbiro nepodloženega modela.

4. Udobje

Mehko usnje, topla podloga in enostavno obuvanje. Kaj več si boste težko želeli. Čevlji so izjemno udobni za nošenje.

5. Kako in kdaj jih nositi?

Ta model škornjev se enkratno kombinira z veliko različnimi oblačili. Lahko jih nosite s kavbojkami, hlačami, krilom ali obleko. Na kratko, nosite jih lahko prav z vsem.

6. Cena & kje kupiti

Angles Fashion čevlje lahko kupite na uradni spletni strani, na voljo pa so tudi po različnih trgovinah v Europi. Angles Fashion ima tudi uradno stran v češčini, kjer je za posamezne modele lahko na voljo več informacij kot v angleški različici.

Cena za model Helios je od 173€ naprej.

Njihovi čevlji so izdelani po naročilu, zato je modele, ki niso na zalogi, potrebno čakati 5 tednov.

7. Informacije o dostavi

Angles Fashion pošilja po celem svetu. Če vaše države ni na seznamu, jih kontaktirajte. Cena dostave za Slovenijo znaša 8€.

8. Povzetek

Angles Fashion so čevlji na katere je vredno čakati. Zimska verzija Helios modela je odlična za zimske razmere, dizajn omogoča enostavno obuvanje, ožja odprtina za obuvanje pa izvrstno oprime ozke gležnje. Vsi s širšimi gležnji pa vsekakor ne pozabite preveriti še ostalih chelsea modelov te izvrstne češke znamke.


Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*