Domov ˃ Ocene ˃ Ahinsa Bindu 2 Bare in Ananda Bare – ocena

Ahinsa Bindu 2 Bare in Ananda Bare – ocena

Ročno narejeni, veganski, trajnostni, etično izdelani iz materialov najvišje kakovosti. To so besede, ki opisujejo čevlje Ahinsa. Čevlji, narejeni s “skrbnostjo in ljubeznijo” ter z upoštevanjem narave.

Ahinsa Shoes je češka znamka bosonogih čevljev, ki izdeluje 100% veganske čevlje. Vsi njihovi čevlji so etično in ročno izdelani ter oblikovani in preizkušeni s strani fizioterapevtov.

Njihovi čevlji so narejeni iz naravnih (lan, konoplja, platno) ali recikliranih in sintetično proizvedenih materialov. Vsi materiali so najkakovostnejši materiali na tržišču, njihovi čevlji pa so odlične kakovosti.

Na voljo so v več različnih izvedbah, barvah, materialih, izberete pa lahko tudi svoj lasten in edinstven dizajn. Možnosti je skoraj neskončno.

Na splošno lahko izbirate med dvema različnima variantama – modeli Minimal / Comfort in modeli Barefoot (Bare). Modeli Minimal / Comfort imajo dodan vložek, ki vam doda nekaj oblazinjenja. Ampak, sama želim, da so moji čevlji čim bolj minimalistični, zato tukaj preizkušam njihove modele Bare.

V svoji prvi oceni Ahinsa čevljev sem se odločila preizkusiti dva zelo priljubljena modela – Bindu 2 Bare in Ananda Bare. Oba sta narejena iz črnega CF+ materiala in sta lahko odlična čevlja za kombiniranje z bolj formalnimi oblačili.

Izjava: Čevlje Ananda sem kupila sama in Bindu 2 sem dobila v dar za oceno. Kot vedno so vsa mnenja, izražena tukaj, samo moja. Z Ahinsa Shoes sem tudi partnersko povezana, kar pomeni, da lahko prejmem manjšo provizijo, če pri nakupu uporabite mojo kodo za popust BU10 ali uporabite povezavo na moji strani.

Dobite 15% popusta na Ahinsa shoes s partnersko kodo BU10

1.  Splošno

  • Znamka: Ahinsa Shoes
  • Model: Bindu 2 Bare and Ananda Bare
  • Barva: črna
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarzalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala – nosim št. 42 (Ananda Bare) in 43 (Bindu 2 Bare)

| Narejeni v EU | Odrasli | Veganski | Pošiljajo po celem svetu |

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Čevlji Ahinsa so izdelani iz različnih veganskih materialov. Bindu 2 Bare in Ananda Bare sta narejena iz materiala CF+ (Cruelty Free High Performance Material), ki je po oceni Ahinse “zelo vodoodporna in zračna alternativa usnju izdelana iz mikrovlaken, z odličnimi funkcionalnimi lastnostmi ter z eno najstrožjih spričeval o zdravstveni varnosti

Bindu 2 Bare ima priložene črne in rumene vezalke. Jaz sem prejela dva para črnih vezalk, na zahtevo pa lahko dobite tudi katero koli drugo barvo.

Balerinke Ananda Bare imajo zapiranje na ježka, ki omogoči, da čevlji ostanejo fiksno na nogah. Ježek je izjemno praktičen za hitro obuvanje balerink. Pripravljeni šivi omogočajo enostavno krajšanje ježka s škarjami.

Obroba iz tkanine je narejena iz drugačnega materiala kot preostali zgornji del balerink.

Petni del Bindu 2 modela ima dodano dodatno plast materiala CF+, vendar je peta pri obeh modelih zelo mehka, kar omogoča gibanje stopala brez kakršnih koli omejitev.

2.2 Podloga

Oba modela imata priložena vložka, izdelanega iz posebnega CF+ ultradry materiala. To je material iz mikrovlaken, ki je zelo podoben semišu. Ta vložek naredi čevlje še posebej mehke in prijetne.

Po navedbah Ahinsa Shoes “je material popolnoma vodoodporen in njegova sposobnost absorpcije vlage je osemkrat večja od lastne teže v vodi.”

Balerinke Ananda Bare so obložene z materialom AirNet®, ki je dodaten bonus k mehkobi celotnega čevlja. Kot mehka blazina, ki obdaja prste.

2.3 Podplat

Oba modela imata zelo tanke in prožne podplate, vendar podplata pri modelih nista enaka.

Bindu 2 Bare ima tanek Lifo+ podplat, ki je zelo lahek in prožen v vse smeri.

Podplat Ananda Bare je prav tako zelo tanek in lahek, vendar opažam nekoliko manj fleksibilnosti v vzdolžni smeri v primerjavi z modelom Bindu.

Kljub temu sta oba podplata zelo fleksibilna, z dobrim občutkom tal.

Oglejte si tudi videoposnetek za prikaz čevlja od blizu.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Ahinsa Shoes priporoča, da pri izbiri velikosti uporabite njihovo tabelo. Priporočajo vam, da izberete velikost glede na dolžino stopala, vendar vam ta podatek ne pove ničesar o notranji dolžini čevlja. Sama bi raje imela v tabeli podane notranje dolžine čevljev, o čemer sem že obvestila Ahinso, ki trenutno dela na posodobitvi tabele velikosti.

Pri izbiri velikosti zase sem sledila priporočilu Ahinse in za oba modela izbrala velikost 42 za dolžino mojega stopala 26,3 cm. Toda ko sem modela primerjala, sem ugotovila, da so balerinke Ananda 3 mm daljše od modela Bindu v enaki velikosti in tudi oblika prstnega dela je nekoliko drugačna (o obliki prstnega dela bom govorila v naslednjem poglavju).

©Ahinsa Shoes

Oba modela sem izmerila tudi s Plus12 merilcem in notranja dolžina balerink Ananda Bare v velikosti 42 je bila 27,3 cm, Bindu 2 Bare pa 27 cm. Balerinke Ananda Bare so 10 cm daljše od mojih stopal z zelo radodarno obliko prstnega dela in ta dolžina je zame ustrezna.

Bindu 2 v velikosti 42 so mi bili nekoliko prekratki (moj 3. prst je bil problematičen), zato sem jih zamenjala za velikost 43. Na vseh fotografijah, ki jih vidite, nosim Bindu 2 v velikosti 43 in Ananda v velikosti 42. Notranja dolžina Bindu 2 Bare modela v velikosti 43 je 27,8 cm (15 mm daljša od mojih stopal), vendar mi niso predolgi in mi med hojo ne povzročajo težav.

Oglejte si objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

3.2. Prstni del & širina

3.2.1 Prstni del

Ananda Bare in Bindu 2 Bare imata podobno obliko prstnega dela, vendar ne popolnoma enako. Te razlike ob naročilu čevljev na fotografiji nisem opazila, vendar sem jo takoj opazila, ko sem primerjala oba para v velikosti 42 in se vprašala, zakaj čutim svoj tretji prst v modelu Bindu in ne v modelu Ananda. Ne samo, da je bil Bindu model nekoliko krajši, tudi naklon pri prstih je bil malenkost močnejši.

Osredotočimo se na moj tretji prst na fotografiji. Ta predel v modelu Bindu 2 začne hitreje padati, medtem ko ima model Ananda blažji naklon, kar posledično pomeni več prostora za moj tretji prst. Na splošno se oblika prstnega dela Ahinsa čevljev dobro prilega različnim oblikam stopal, vendar bo najbolje ustrezala tistim z blažjim naklonom proti mezincu ali stopalom z najdaljšim drugim prstom.

Če imate daljši 3. prst kot ga ima jaz, upoštevajte, da boste morda potrebovali več prostora pred prsti.

Oblika prstnega dela Ananda je manj primerna za tiste z močnejšim naklonom proti mezincu, saj vam lahko ostaja preveč prostora pred manjšimi prsti.

Več o različnih vrstah stopal si lahko preberete v prispevku Kakšen je moj tip stopala?

3.2.2 Širina

Čevlji Ahinsa so najprimernejši za srednje široka in široka stopala z večjim volumnom. Veliko prostora imajo tudi nad prsti.

Moja stopala so precej plitva, z malo volumna, zato čevlja v sprednjem delu ne napolnijo popolnoma. To lahko opazite v gubanju čevlja na fotografiji, medtem ko naredim korak.

Če imajo tudi vaša stopala manj volumna, lahko poskusite dodati vložek (zame je to dobra rešitev), vendar boste morali žrtvovati nekaj občutka tal, ker je posledično tudi več ‘oblazinjenja’. Če pa imate težave z iskanjem popolnih čevljev za svoja volumensko polna stopala, je Ahinsa čevlje vredno poskusiti.

Za vse, ki potrebujejo še več širine, je model Bindu na voljo tudi v izredno široki različici (z imenom XWide Bare Black).

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Oba čevlja se dobro prilegata mojim suhim gležnjem in ju je mogoče lepo fiksirati na nogo. Sta pa videti lepše, če noga čevelj v sprednjem delu dobro zapolni.

Kot sem že omenila, lahko dolžino ježka reguliramo tako, da ustreza različnim višinam narta. Če je ježek predolg, odvečno dolžino odrežete s škarjami.

4. Udobje

Nad udobjem se nimam kaj pritoževati. Čevlje je veselje nositi.

5. Kako in kdaj jih nositi?

Ahinsa Bare in Bindu 2 Bare v črni barvi se lepo kombinirata tudi s poslovnimi ali polformalnimi oblačili. Lahko sta odlična izbira za ljudi s širokimi nogami, ki iščejo primerne čevlje za v službo.

Svoje Ahinsa čevlje najraje kombiniram s črnimi hlačami in bluzo in oba modela se lepo podata podobnim oblačilom. Če imate raje bolj ‘casual’ stil oblačenja, lahko Ananda in Bindu model preizkusite tudi v drugih barvah ali dodate k Bindu modelu barvne vezalke.

6. Cena & kje kupiti

Ahinsa Shoes lahko kupite na uradni Ahinsa Shoes spletni strani. Nekatere države imajo tudi svoje lokalne spletne strani (naša je tukaj). Cena za oba modela iz moje ocene je enaka – 109 €.

Ahinsa Shoes lahko kupite s 15% popusta z uporabo moje partnerske kode BU10. Koda velja samo na uradni strani.

Čevlji so izdelani ročno, zato ni nujno, da so vse velikosti ves čas na zalogi. Čevlji na zalogi, bodo odposlani v 1-5 delovnih dneh, v nasprotnem primeru boste morali na izdelavo počakati približno 29 delovnih dni. Če je čevelj na zalogi ali ne, lahko preverite na njihovi spletni strani ob izbiri velikosti.

7. Informacije o dostavi

Ahinsa Shoes pošilja po celotnem svetu. Cena pošiljanja za EU je 12 €.

8. Povzetek

Ahinsa Shoes je odlična veganska znamka z veliko možnostmi za široka stopala. Vsekakor se bodo najbolje obnesli za stopala z večjo prostornino, z uporabo dodatnih vložkov pa jih lahko nosijo tudi volumensko manj polna stopala. Modela Ananda Bare in Bindu 2 Bare sta lahko odlična izbira za tiste, ki iščete veganske čevlje, ki jih lahko nosite s svojimi poslovnimi oblačili.


Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*