Domov ˃ Ocene ˃ Juuri – ocena znamke

Juuri – ocena znamke

Predstavljate si, da imate lahko deset parov sandalov, kupite pa le enega. Tako se boste počutili pri Juuri sandalih. Številni viskozni, laneni in usnjeni barvni trakovi v kombinaciji z zaponkami in prstani omogočajo številne kombinacije barv in zavezovanja.

Juuri je mlada, a zelo perspektivna slovaška znamka bosonogih sandalov. Ustanovila jo je Dominika, ki se je z bosonogo obutvijo prvič seznanila ob iskanju ustreznih čevljev zase in za svoje otroke. Takrat se ji je porodila ideja o njenih ‘huarache’ sandalih ter imenu Juuri, ki izvira iz finske besede za korenine.

Juuri niso povsem običajni huarache sandali. V primerjavi s klasičnimi huarache modeli, Juuri omogočajo 5-točkovni sistem pritrjevanja, kar pripore k še boljšemu prileganju sandalov. Številni mehki barvni trakovi in različne tehnike zavezovanja, ki jih je Juuri izpopolnil in posnel za nas, nam dajejo neskončne možnosti nošenja teh sandalov.

Obvestilo: Spletno mesto Bose Nogice podpirate bralci. Za izdelke, kupljene prek partnerskih povezav ali partnerskih kod v prispevkih, lahko prejmemo manjšo provizijo. To nikakor ne vpliva na našo vsebino in ocene, ki so naše iskreno mnenje. Hvala za vašo podporo! Več informacij najdete tukaj.

5% popust s kodo BU5

1. Splošno

  • Znamka: Juuri
  • Model: Caty
  • Barva: siva
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarsalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala – v oceni nosim velikost 41 in 42

| Slovaška | Ženski | Usnje, veganski | Pošiljajo po celem svetu |

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Juuri so izjemno minimalistični sandali, ki jih lahko brez problema stlačite tudi v svojo torbico. Na voljo so v veganski in usnjeni različici podplata ter v dveh različnih barvah – rjavi in sivi.

K izbranim podplatom ob nakupu prejmete tudi črne viskozne trakove in bombažno torbico, v kateri lahko shranjujete svoje sandale in trakove.

V moji oceni boste opazili tako usnjen kot veganski model. Oba modela sta sive barve, vendar je veganski model velikost 42 in usnjen 41.

V letu 2022 je pri modelu prišlo tudi do sprememb podplata – sedaj je uporabljen Vibram podplat.

Vse ostale barvne trakove je potrebno dokupiti posebej. Trakovi so na voljo v številnih barvah ter različnih materialih (viskoza, lan, usnje). Vsi trakovi iz ocene so izdelani iz viskoze. Trakovi imajo ustrezno zaključeno konico, da jih lahko lažje napeljete skozi zanke.

V letu 2022 je Juuri dodal tudi daljše dolžine trakov v dolžini z oznako L, ki so primerne za večja stopala (priporočajo jih od št. 39 naprej).

2.2 Podplat

Podplat je izdelan iz tanke in prožne Vibram gume. Za vrhnji sloj je uporabljeno semiš usnje ali veganski material (reciklirani poliester).

Podplat je mehak in tanek ter nudi izjemno dober občutek tal pod nogami. Hoja v njih je zelo prijetna.

Oglejte si tudi videoposnetek za ogled sandalov od blizu.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Sandali so na voljo v velikostih 34-48, nosijo pa jih lahko tudi starejše deklice. Za izbiro ustrezne velikosti vam priporočam uporabo natisljivih predlog, ki si jih lahko natisnete na njihovi spletni strani.

Pri sandalih ne potrebujete veliko prostora pred prsti (dolžina podplata naj bo cca. 7-10 mm daljša od vašega stopala, vendar vam morajo med hojo vsi prsti ostati na podplatu. Pomembno vlogi igra tudi pozicija pritrditve traku med prsti. Več nasvetov o pravilnem pristajanju sandalov najdete tukaj.

Pri moji dolžini stopala 26,3 cm sem najprej izbrala velikost 41 (sandali so 8 mm daljši od mojega stopala), vendar sem ne nato odločila poskusiti še velikost 42, ki mi nudi malenkost več širine pri prstih. Razlika v dolžini pri prstih ni toliko opazna, ker večino dodatne dolžine ostane pri peti.

Velikost 42 – veganski model (levo) in velikost 41 – semiš (desno)

3.2. Prstni del & širina

Oblika Juuri sandalov se najbolje prilega stopalom z blažjim naklonom proti mezincu, zato dobro pristaja veliko različnim tipom stopal. Končna pozicija stopala je odvisna tudi od točke pritrditve traku med prsti, zato pred naročilom vedno preverite še pristajanje na predlogi.

Model je najprimernejši za srednje široka in srednje široka do široka stopala, vendar je nekaj dodatne širine mogoče pridobiti tudi z izbiro večje velikosti. Pri palcu je opazna manjša zaokrožitev, zato se nekaj širine izgubi tudi na tem mestu.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Pristajanje sandalov se regulira s trakovi, zato je dobra fiksacija možna za čisto vse volumne stopal. Pri večjih dolžinah stopal (od št. 39 naprej) bodite pozorni, da naročite daljše trakove, saj s krajšimi trakovi izvedba vseh možnih načinov zavezovanja ni mogoča. Na večini fotografij sicer nosim krajše trakove (daljši še takrat niso bili na voljo), ampak traku ni bilo dovolj za vse načine zavezovanja.

Juuri vam na spletni strani ponuja različne vodnike za zavezovanje, seveda pa lahko izumite tudi kakšnega svojega. Nekateri med njimi omogočajo fiksnejšo pritrditev kot drugi, zato izbirajte tiste načine zavezovanja, ki vam dobro oprimejo tudi srednji del stopala.

Meni nekateri načini zavezovanja ne ustrezajo – stopalo premalo fiksno, trak na peti zleze navzdol, vendar je meni njimi tudi nekaj načinov, ki jih rada nosim.

4. Udobje

Kljub temu, da trak poteka med prsti, ni popolnoma nič moteč. Zaradi mehkih in širokih trakov je občutek podoben božanju z mehko tkanino. V primeru, da se odločite za tanjše usnje trakove, lahko ti zaradi tankosti materiala delujejo manj udobni kot širši viskozni in laneni trakovi.

Predvsem je pomembno, da najdete svoj najljubši način zavezovanja, ki vam bo dal najboljši občutek udobja med hojo.

Juuri sandali, verjetno ne bodo vaša primarna izbira, ko boste v zamudi in se vam bo mudilo v službo, vendar lahko pri nekaterih načinih zavezovanja prihranite nekaj časa, ko trakove pustite delno napeljane skozi zanke in zavežete le del traku okrog pete in gležnjev. Najlažje si jih boste nameščali sede.

5. Kako in kdaj jih nositi?

Juuri sandale osebno najraje izberem kot sandale za sprehod po mestu ali za v službo. Odlično se kombinirajo tako s hlačami kot obleko.

6. Cena & kje kupiti

Sandale lahko kupite na uradni spletni strani, na voljo pa so tudi pri nekaterih lokalnih prodajalcih bosonoge obutve. Cena osnovnega modela s priloženimi črni trakovi je 68€, cena dodatnih viskoznih trakov 13€, usnjenih 7€ in lanenih 16€.

7. Informacije o dostavi

Juuri pošilja po vsem svetu, stroški pošiljanja so odvisni od države pošiljanja. Za vsa naročila nad 130€ znotraj EU in 150€ za preostale države je poštnina brezplačna.

8. Povzetek

Juuri vsekakor znajo pritegniti s svojo drugačnostjo, številnimi možnostmi personalizacije sandalov ter minimalističnim podplatom. Zaradi načina zavezovanja zahtevajo nekoliko več časa za obuvanje, vendar ob večkrat uporabi zavezovanje postane hitro in enostavno. Pazite le, da vam izbran način zavezovanja dovolj dobro oprime stopalo.


Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*