Domov ˃ Ocene ˃ Xero Shoes Zelen – ocena

Xero Shoes Zelen – ocena

Xero Shoes Zelen – tekaške superge, ki so oblikovane s trajnostjo v mislih. Zračna tkanina iz recikiranih in biorazgradljiv materialov, mehak podplat, prostoren prstni del ter izjemna lahkost čevlja, so le nekatere lastnosti, ki opišejo ta najnovejši Xero Shoes model.

Pomlad 2022 je bila pri Xero Shoes polna presenečenj. Poleg osveženih obstoječih modelov ter lansiranj številnih novih superg in čevljev, ki so bili v bosonogem svetu dolgo pričakovani, je prišlo do sprememb tudi pri ženskih velikostih, ki so sedaj na voljo vse do velikosti 42,5 (US 12).

Zelen je eden izmed modelov, ki se je Xero Shoes kolekciji letos pridružil prvič. Te zračne superge so izdelane iz recikriranih in biorazgradljivih materialov ter imajo enega izmed najmehkejši Xero shoes podplatov do sedaj.

Izjava: Čevlje sem dobila v dar za oceno, vendar so vsa mnenja, izražena tukaj, samo moja. Z Xero shoes sem tudi partnersko povezana, kar pomeni, da lahko prejmem manjšo provizijo, če se odločite za nakup na uradni Xero shoes strani preko povezave na moji strani.

1. Splošno

  • Znamka: Xero Shoes
  • Model: Zelen
  • Barva: cloud/porcelain blue
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarsalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala -nosim velikost 42 (US 11.5)

| ZDA, narejeno na Kitajskem | Ženski, moški | Veganski | Pošiljajo po celem svetu |

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Xero Shoes Zelen so izdelani iz 100% veganskih materialov. Zgornji del je oblikovan iz mrežaste tkanine iz recikliranih rPET materialov. Zaradi večjih luknjic ima pleten material dobro zračnost, zato je primeren za nošenje v toplejših delih leta.

Pri Zelen modelu lahko izbirate med 3 barvami moškega modela ter 2 barvama za ženske. Čudovita pomladna barva iz kombinacije turkizno modre, temno modre in sive barve na fotografiji se imenuje cloud/porcelain blue in je na voljo pri ženskih modelih.

Prepoznavni Xero Shoes trakovi v temno modri barvi, ki potekajo ob straneh čevlja nimajo le okrasne funkcije, temveč omogočajo tudi boljšo fiksacijo čevlja v srednjem delu stopala.

Oblazinjen opetnik poskrbi za dodatno mehkobo okrog gležnjev, vlečna zanka za lažje obuvanje čevlja.

2.2 Podloga

Mehka podloga v notranjosti, ki poteka po zadnjem delu čevlja, je izdelana iz biorazgradljivih materialov. Vložek je odstranljiv.

2.3 Podplat

Podplat je izdelan iz 5 mm debele biorazgradljive FeelTrue® gume, skupna debelina podplata z vložkom je 7,5 mm. Profil na podplatu, oblikovan po vzorcu gum, ima manjši profil, zato so čevlji primerni za hojo in tek po urbanih površinah (cesta, pločnik, itd.).

Pri Zelen modelu me je izjemno presenetila mehkoba podplata, saj je le-ta v primerjavi z ostali Xero Shoes čevlji izjemno mehek in upogljiv. Brez problema ga lahko zvijam v vse smeri.

Zaradi svoje debeline, je pri hoji vseeno prisoten občutek manjše oblazinjenosti, vendar je podplat mehek in stisljiv, zato se kljub temu zelo dobro odziva na podlago.

Oglejte si tudi videoposnetek za ogled čevljev od blizu.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Čevlji so na voljo tako v ženskih kot v moških velikostih, pri tem so moške velikosti širše od ženskih. Ženske velikosti so na voljo v velikostih 35-42,5 (US5-US12) in moške v velikostih 39,5-48.

Pri izbiri velikosti se najraje zanašam na podane notranje dolžine čevljev, ki pa pri Xero Shoes niso na voljo. Pri modelu Zelen sem zato izbrala svojo običajno velikost 42, katere notranja dolžina merjena z merilcem Plus12 znaša 28 cm. Zelen je zaradi izjemno tankega materiala malenkost daljši (npr. notranja dolžina Kelso modela v velikosti 42 znaša 27,5 cm).

Pri moji dolžini stopala 26,3 cm bi za model Zelen lahko izbrala tudi velikost 41.5 saj imam pred prsti v velikosti 42 veliko prostora (17 mm), vendar sem se zaradi razpoložljive širine odločila ostati pri izbrani večji številki. Večja velikost mi popolnoma ustreza in v čevlju imam dovolj prostora tudi z nogavicami.

V primeru, da so vaša stopala ožja ali srednje široka vam priporočam izbiro manjše velikosti kot sem jo vzela jaz. V primeru še širših stopal pa izberite moške modele.

Oglejte si mojo objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

3.2. Prstni del & širina

Oblika prstnega dela Xero Shoes se najbolje prilega stopalom z blažjim naklonom proti mezincu kot je na primer oblika stopala 2, 4 in 5. Lahko jih nosijo tudi osebe z najdaljšim palcem z močnejšim naklonom proti mezincu (1), vendar v tem primeru lahko ostane več prostora pred manjšimi prsti, kar je lahko nekaterim moteče. Kvadratnejše oblike stopal (3 in 6) bodo potrebovale več prostora pred prsti, da zagotovijo prostor tudi za manjše prste.

Več o različnih vrstah stopal si lahko preberete v mojem prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Ženski model je najprimernejši za ožja in srednje široka stopala, vendar lahko z izbiro večje velikosti pridobite kak milimeter. Čevlji imajo tudi veliko prostora nad prsti, zato ta predel deluje izjemno radodaren in prostoren.

Širina je za moje 10 cm široko stopalo popolnoma ustrezna, vendar je potrebno upoštevati, da sem izbrala tudi malenkost več prostora pred prsti. Za manjšo velikost se nisem odločila, ker bi bila glede ustrezne širine že na meji.

Pri tem bi vas še želela opozoriti, da vam stopalo ne sme viseti čez podplat (pri tako mehkem modelu se to lahko hitro zgodi). V primeru, da so vam čevlji preozki in opažate, da vsi prsti ne počivajo na podplatu, poskusite moške modele ali izberite večjo velikost.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Ženski Zelen modeli se najlepše prilegajo ožjim in povprečno širokim gležnjem ter nižjemu in povprečno visokemu nartu. V primeru, da potrebujete več volumna, poskusite moške modele.

4. Udobje

Prijetno mehka podloga v predelu gležnjev in pete poskrbi, da je čevlje izjemno sproščujoče nositi, zaradi zračnosti materiala, pa vam v čevlju ne bo prevroče. Mehak podplat vašemu koraku vseeno doda nekaj mehkobe, zato je odličen za vse tiste, ki na trdih umetnih površinah želite vsaj malenkost oblazinjenja.

5. Kako in kdaj jih nositi?

Xero Shoes Zelen so v prvi vrsti tekaške superge, zato bodo odlične za vse tiste, ki v svojo rekreacijo radi vključite tudi tek. Seveda pa so izvrstne tudi za dni, ko radi posežete po športnejših oblačilih. Odlične so lahko tudi za otroke, ki že nosijo odrasle velikosti.

Moje Zelen superge so zaradi svojega videza dobile kar nekaj pohval tudi pri tistih, ki ne nosijo bosonogih čevljev.

6. Cena & kje kupiti

Xero Shoes čevlje lahko kupite na uradni EU spletni strani. Cena za model Zelen je 150€. Čevlji so poslani iz EU skladišča, zato na to ceno ni potrebno plačati še davka in carine.

7. Informacije o dostavi

Xero Shoes pošilja po vsem svetu, stroški pošiljanja pa so odvisni od države pošiljanja. Če naročate iz Evrope, vam priporočam uporabo njihove uradne evropske strani. Stroški pošiljanja v Slovenijo znašajo 9€ -15€.

Vračila so izjemno enostavna. Preko njihove spletne strani le registrirate vračilo in izberete datum prevzema pošiljke. Paket prevzame GLS na vašem domu.

8. Povzetek

Xero Shoes Zelen so vsekakor presegle moja pričakovanja. Všeč mi je njihova lahkost, zračnost, mehkoba podplata (eden izmed najmehkejših Xero podplatov!) in kombinacija barv. Dve različni širini omogočata lažje prilagajanje različnih širinam stopala. V živo so še lepše in boljše kot na fotografijah in so odlične superge! Ne samo za tek, temveč za vse dni, ko želite nositi športno obuvalo.


Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*