Domov ˃ Ocene ˃ Sambas the Bambas – ocena znamke

Sambas the Bambas – ocena znamke

Sambas the Bambas – znamka, ki postavlja trajnost na višjo raven. Uporaba biorazgradljivih materialov izključno rastlinskega izvora, ki jih je mogoče reciklirati, trajnostna proizvodnja znotraj EU ter čudoviti vzorci na čevljih, ki so nastali izpod rok nadarjenih umetnikov.

Španska bosonoga znamka Sambas the Bambas je svojo podjetniško pot zelo uspešno začela s pomočjo kampanje v letu 2021. Poleg čudovitega dizajna čevljev in živahnih barv, boste to znamko prepoznali po uporabi izključno rastlinskih materialov. Sintetični materiali, ki se običajno uporabljajo kot veganska alternativa usnju, zanje niso sprejemljivi. Poleg bombaža, lanu, plute in konoplje, boste pri njih zasledili tudi materiale, ki so pridobljeni iz kokosa, ananasa in celo olupkov od grozdja.

Njihove čevlje sem imela priložnost preizkusiti že v času razvoja in vesela sem, da znamke z veseljem upoštevajo tudi mnenje končnih uporabnikov. Modela Playa in Jungla, ki ji boste zasledili v tej oceni, sta ena izmed prvih modelov, ki ste jih lahko kupili v njihovi kampanji in oba dizajna sta izjemno popularna. Pri obeh modelih je medtem prišlo tudi do minimalnih sprememb, na katere vas bom opozorila v oceni.

Obvestilo: Spletno mesto Bose Nogice podpirate bralci. Za izdelke, kupljene prek partnerskih povezav ali partnerskih kod v prispevkih, lahko prejmemo manjšo provizijo. To nikakor ne vpliva na našo vsebino in ocene, ki so naše iskreno mnenje. Hvala za vašo podporo! Več informacij najdete tukaj.

Uporabite kodo BOSENOGICE za 7% popust

1. Splošno

  • Znamka: Sambas the Bambas
  • Model: Jungla in Playa
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarsalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala – nosim št. 42

| Narejeni v EU | Odrasli | Usnje | Pošiljajo po celem svetu |

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Sambas the Bambas čevlji so primerni za vse tiste, ki ljubijo močne, živahne barve ter tudi za vse tiste, ki prisegajo na nevtralnejše tone. Vsi njihovi materiali so izključno rastlinskega izvora. Pri tem se poslužujejo številnih bolj ali manj znanih materialov, kot so npr. organski bombaž, lan, konoplja, pluta ter tudi materiala Piñatex® (izdelan iz ananasovih listov) ter Vegea (grozdni olupki).

Na voljo so v različnih izvedbah in barvnih kombinacijah – kot ‘bootie’ model, ki sega do višine gležnjev ter tudi v nižjih in polodprtih modelih z možnostjo zapenjanja na vezalke ali ježke.

Tako modela Jungla kot Playa sta njihov ‘bootie’ model, kjer višina čevlja sega do sredine gležnjev. Oba modela sta izdelana iz organskega bombaža ter poslikana z živahnimi vzorci, ki so jih ustvarili španski umetniki.

Odrasli modeli za zapenjanje uporabljajo vezalke, ki so na voljo tudi v večjih otroških modelih, kot je npr. model Playa v oceni. Manjše otroške številke se zapenjajo na ježka, kar je bolj praktično za mlajše otroke, ki še niso toliko spretni pri zavezovanju. Zgornja zanka pri ‘bootie’ modelu je v novejših modelih zamenjana s klasično odprtino za vezalke.

Sambas the Bambas veliko pozornost posvečajo detajlom. Le poglejte to čudovito kombinacijo plute in organskega bombaža na peti pri Playa modelu.

2.2 Podloga

Vsi Sambas the Bambas čevlji so podloženi z različnimi naravnimi materiali kot sta npr. organski bombaž ali lan. Pri modelih Playa in Jungla je podloga narejena iz organskega bombaža.

Vložek je odstranljiv in čevlje lahko brez problema nosite tudi brez njega. V Playa in Jungla modelu je vložek izdelan iz kokosovih vlaken ter je debeline 5 mm. Ker je vložek malo debelejši, doda v čevelj tudi malo več mehkobe in oblazinjenja. Pri nekaterih modelih je namesto vložka iz kokosovih vlaken, uporabljen vložek iz konopljinih vlaken.

2.3 Podplat

Podplat je debeline 4mm in je izdelan iz posebnega patentiranega materiala, ki je pridobljen iz rastlinskega olja. Podplat na začetku deluje malenkost kompaktnejši, vendar se z uporabo zmehča in ga lahko brez težav zvijete v vse smeri.

Brez vložka je občutek tal v čevlju dober, z vložkom se ta intenzivnost malo zmanjša, vendar se podplat vseeno dobro odziva na podlago. Po mehkobi je Sambas the Bambas podplat nekje v povprečju v primerjavi z ostalimi znamkami.

Oglejte si tudi videoposnetek za prikaz čevljev od blizu.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Čevlji so na voljo tako v otroških kot odraslih velikostih v razponu številk 26-45. Vrednosti notranjih dolžin in širin se nanašajo na meritve kopit in ustrezajo dejanski namerjeni notranji dolžini čevlja.

©Sambas the Bambas

Pri dolžini mojega stopala 26,3 cm nosim velikost 42, kar pomeni, da so čevlji 15 mm daljši od mojega stopala. Kljub malo večji količini prostora pred prsti, mi ta dolžina popolnoma ustreza in čevlji ne delujejo predolgi. Hčerka nosi velikost 34 (dolžina stopala 21 cm).

Oglejte si objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

3.2. Prstni del & širina

Oblika Sambas the Bambas čevljev ima blažji naklon proti mezincu. Ta oblika je zelo univerzalna in bo ustrezala veliko različnim oblikam stopal. Največ dodatnega prostora pred prsti lahko ostaja le pri tipu stopal 1, vendar je odvisno tudi od širine stopala, koliko je to lahko moteče.

Več o različnih vrstah stopal si lahko preberete v prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Širina v tabeli za velikost 42 znaša 10,2 cm, kar je kar realna ocena širine. Čevlji so primerni za srednje široka in široka stopala vendar ne ekstra široka. Več dodatne širine oziroma volumna lahko pridobite, če čevlje nosite brez vložka. V primeru, da boste čevlje nosili z vložkom se zmanjša tudi razpoložljiva širina oz. obseg, ki je na voljo.

V primeru volumensko bolj polnih stopal, vam priporočam, da čevlje nosite brez vložka. Ob ostranitvi vložka so čevlji tudi velikodušni v količini prostora nad prsti.

Moje stopalo je širine 10 cm in nima veliko volumna. V primeru, da čevlje nosim brez vložka imam v širino še nekaj dodatnega prostora, medtem ko je čevelj z dodanim vložkom popolnoma ‘zaseden’.

Na spodnji fotografiji lahko vidite primerjavo v pristajanju v predelu prstov, ko v čevlju ni vložka (levo) ter z vložkom (desno).

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Sambas the Bambas se dobro prilagajajo različnim širinam gležnjev in višinam nartov, vendar najbolj optimalno pristajajo povprečno širokim gležnjem ter povprečno visokemu nartu. Dobro se fiksirajo tudi na ožje gležnje ter nižji nart.

Volumen v predelu narta najlažje korigirate s priloženim vložkom. V primeru ozkih stopal, priporočam, da čevlje nosite z vložkom, v primeru višjega narta ter volumensko bolj polnih stopal, vložek odstranite.

4. Udobje

Zaradi uporabe popolnoma naravnih materialov, lahko modeli iz platna na začetku delujejo malenkost trši in kompaktnejši, vendar se z uporabo material zmehča in postane mehkejši in bolj prilagodljiv.

Malo trše je pri mojem modelu na začetku deloval tudi jezik, ker se pri ‘bootie’ modelu njegova višina konča točno na pregibu gležnja.

V izogib tiščanju jezika, je zato Sambas the Bambas po prvih povratnih informacijah spremenil dizajn ‘bootie’ modela, ki je sedaj malenkost višji (njegova višina se ne konča točno v pregibu gležnja), spremenjen je tudi dizajn jezika in količina šivov, ki vplivajo na trdoto tega predela. Pri novejših ‘bootie’ modelih zato ne bi smeli občutiti težav z začetno trdoto jezika. Pri nižjih modelih jezik ne sega do te višine, zato tam do teh občutkov ne prihaja.

V primeru, da bi vam jezik kljub temu povzročal težave, vam priporočam, da čevlje na začetku nosite zavezane brez uporabe zgornje luknje, dokler se material ne zmehča (glej sliko spodaj desno).

5. Kako in kdaj jih nositi?

Seveda ima Sambas the Bambas poleg živahnih barv kot sta Playa in Jungla, razpoložljive tudi številne bolj umirjene barve kot sta bež in črna, vendar če ljubite barve kot jaz, potem so modeli kot je npr. Jungla, ki ga nosim na fotografiji, lahko odlična popestritev vaše garderobe. Sama jih najraje kombiniram z nevtralnejšimi oblačili ter s podobnimi barvnimi odtenki.

6. Cena & kje kupiti

Čevlje lahko kupite na njihovi uradni spletni strani. Cena so različne in se gibljejo od cca. 60€ naprej za otroške modele in od 80€ za odrasle.

Sambas the Bambas je na novo ustanovljena znamka, zato se za modele, ki trenutno niso na zalogi zbirajo prednaročila. V času prednaročil jih lahko kupite po znižani ceni.

7. Informacije o dostavi

Sambas the Bambas pošilja po vsem svetu. Stroški pošiljanja so odvisni od države pošiljanja ter se izračunajo v času oddaje naročila.

8. Povzetek

Ljudje imamo številna pričakovanja glede obutve, ki jo nosimo. Ko gre za bosonogo obutev, so ta pričakovanja še večja. Želimo si lahek, mehak čevelj, s tankim, prožnim podplatom ter širokim prstnim delom. Sambas the Bambas je tukaj odlično uspelo, čeprav naloga za njih vsekakor ni bila lahka.

Njihovih čevljev ne boste prepoznali le po živahnih vzorcih, kajti to je znamka, ki ni le drzna pri uporabi barv, temveč je tudi izjemno inovativna pri uporabi materialov, ki so izključno rastlinskega izvora. Vsekakor več kot odličen začetek te nove bosonoge znamke!

Uporabite kodo BOSENOGICE za 7% popust


Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*