Domov ˃ Ocene ˃ Bohempia Orik 2.0 – ocena

Bohempia Orik 2.0 – ocena

Bohempia Orik 2.0 – bosonoga alternativa ikoničnim Converse All Stars supergam iz veganskih, okolju prijaznih materialov. Čevlji, ki bodo vaših stopalom dovolili biti stopala!

Bohempia Orik 2.0 je v jeseni 2021 dobil novo preobleko. Nov dizajn, ki še lepše oprime gležnje, nove barve in dodelan dizajn podplata. Veliko razlogov zakaj so me ti odlični čevlji iz konoplje v trenutku navdušili.

Obvestilo: Spletno mesto Bose Nogice podpirate bralci. Za izdelke, kupljene prek partnerskih povezav ali partnerskih kod v prispevkih, lahko prejmemo manjšo provizijo. To nikakor ne vpliva na našo vsebino in ocene, ki so naše iskreno mnenje. Hvala za vašo podporo! Več informacij najdete tukaj.

Uporabite kodo BOSENOGICE za 10% popust

1. Splošno

  • Znamka: Bohempia
  • Model: Orik 2.0
  • Barva: Burgundy-White
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarzalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala – nosim št. 42

| Narejeni v EU | Odrasli | Veganski | Pošiljajo po vsem svetu |

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Bohempia Orik 2.0 model je izdelan iz popolnoma veganskih materialov. Zgornji del je narejen iz konopljinega platna v temno rdeči barvi, ki združuje vse prednosti tega naravnega materiala – trajnost, zračnost, protimikrobno delovanje in odvajanje vlage.

Rdeča barva na fotografijah deluje malenkost živahnejša kot je v resnici – kombinacija sončnega vremena in rdeče barve sta pustili svoj pečat tudi na fotografijah 🙂 Model je na voljo tudi v nevtralnejših barvah kot so na primer črna, siva in bež.

Rdeča barva platna je kombinirana z belo barvo ploščatih vezalk in podplatom v beli barvi s črno obrobo. Predel nad prsti je gumiran.

Peta je dodatno ojačana v spodnjem delu čevlja, vendar gibanja stopala ne omejuje.

2.2 Podloga

Notranjost čevlja je iz črnega platna, priložen pa tudi vložek, ki poskrbi za minimalno blaženje udarcev in prijetnejšo hojo po trdih površinah.

2.3 Podplat

Podplat je izdelan iz naravne gume in zaradi zunanje gumirane obrobe deluje debelejši kot je v resnici. Debelina podplata je le 3,5 mm, skupna debelina z vložkom pa znaša cca. 6 mm. Občutek tal je dober, vendar priložen vložek čevlju vseeno doda manjši občutek oblazinjenosti.

Čevlji imajo dobro prožnost v vseh smereh in zaradi oblike podplata njihova prožnost ni omejena.

Oglejte si tudi videoposnetek za prikaz čevljev od blizu.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Bohempia Orik 2.0 so univerzalni modeli za moške in ženske in so na voljo v številkah 36 do 47 in v 2 širinah, vendar ni nujno, da so vse barve na razpolago v obeh variantah. Rdeča barva iz moje ocene je v širši izvedbi na voljo v velikostih 37W-46W.

Vse meritve notranjih dolžin in širin za posamezno velikost ima Bohempia podano na svoji spletni strani, vendar je v letošnjem letu prišlo do manjših sprememb pri teh vrednostih. Razlike so nastopile zaradi drugačnega načina merjenja notranjih dolžin, vendar so čevlji ostali nespremenjeni.

Bohempia v tabeli sedaj podaja vrednosti, ki se nanašajo na meritve dolžin in širin vložka, zato so meritve v tabeli malenkost krajše od dejanskih notranjih dolžin, ki bi jih dobili, če bi notranjo dolžino čevlja merili od sredine pete do točke med palcem in drugim prstom. Meritve za posamezno številko so krajše za cca. 3-4 mm.

©Bohempia

Pri Bohempia čevljih nosim velikost 42 z notranjo dolžino čevlja 27,5 cm, merjeno s Plus12 merilcem. Po tabeli znaša notranja dolžina 27,1 cm, ampak končna notranja dolžina je za 4 mm večja. V čevlju imam točno 12 milimetrov prostora, kar je prostor, ki ga tudi najraje izberem.

Oglejte si objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

Notranje dolžine, ki jih dobite tudi z merilcem Plus12 lahko najdete na njihovi US spletni strani.

©Bohempia USA

3.2. Prstni del & širina

Oblika prstnega dela Bohempia čevljev ima blažji naklon proti mezincu in je zato primerna za veliko različnih oblik stopal. Najbolj idealno ustreza tipu stopala 2 in 5, vendar lahko zelo dobro ustreza tudi tipu stopal 3, 4 in 6, če le zagotovite svojim stopalom dovolj prostora pred prsti.

Najmanj primerna je za tip stopala 1, v primeru da je vaš naklon prstov zelo strm. V tem primeru lahko ostaja več dodatnega prostora pred manjšimi prsti.

Več o različnih oblikah stopal si lahko preberete v prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Bohempia svoje bosonoge modele ponuja v dveh različnih širinah, zato boste s širšo verzijo na račun prišli tudi tisti z zelo širokimi stopali.

Moja širina stopala je 10 cm in nosim standardno širino v velikosti 42, ki je najbolj primerna za srednje široka stopala. Zaradi povišanega stranskega dela in gumiranega dela pri prstih, dodatne širine s širjenjem podplata na stran ni mogoče pridobiti, kljub temu pa mi rob podplata ne deluje omejujoč in neudoben.

Prostora v čevlju pri običajni širini imam dovolj, če čevlje nosim na boso nogo ali tanke nogavice, vendar bi potrebovala malenkost več prostora v širino, če bi čevlje nosila z debelimi nogavicami.

Želela bi omeniti še, da širina čevlja pri Bohempia čevljih z velikostjo ne narašča enakomerno, zato so v manjših številkah standardne širine primerne za širša stopala kot v večjih številkah.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Orik 2.0 najlepše pristajajo stopalom z normalno visokim nartom in srednje širokimi petami, vendar se lepo fiksirajo tudi na nižji nart in ožje gležnje ter tudi na višji nart in polnejšo stopalo. Več potrebnega volumna vam lahko zagotovi širši model.

4. Udobje

Material je mehak in tanek, zato mi čevlji nikoli niso povzročali nobenega nelagodja med hojo. Vendar vam vseeno priporočam, da si vezalk na vrhu ne zategne zelo močno, ker lahko zgornji rob v tem primeru deluje malenkost trši. Ob pravilni zategnitvi vam zagotavljam, da težav ne boste imeli.

5. Kako in kdaj jih nositi?

Bohempia Orik 2.0 lahko nosite na enak način kot bi nosili Converse superge. Odlično se kombinirajo z jeans hlačami v skinny jeans ali ravnem kroju v kombinaciji z majico ali tudi blazerjem za športno-eleganten videz. Kombinirate jih lahko tudi s krilom za sproščen, casual videz.

6. Cena & kje kupiti

Bohempia Orik 2.0 lahko kupite na njihovi uradni spletni strani. Cena modela je 128€.

Čevlje lahko kupite z 10% popusta s kodo BOSENOGICE.

7. Informacije o dostavi

Bohempia iz uradne strani pošilja le v Evropo. Cena pošiljanja je za naročila nad 150€ brezplačna, za manjša naročila pa se poštnina izračuna v postopku oddaje naročila in je odvisna od države pošiljanja. Poštnina za Slovenijo znaša 10,89€.

8. Povzetek

Orik 2.0 so popolni čevlji za vse ljubitelje Converse čevljev, ki ne želite delati kompromisov na račun zdravih stopal. Dodelani detajli, naravni, trajnostni materiali, široka ponudba barv in različne širine – tudi za zelo široka stopala. Nimam več kaj dodati. Top bosonogi čevlji!


Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*