Domov ˃ Ocene ˃ Feelgrounds Seaside – ocena

Feelgrounds Seaside – ocena

Ali izgledajo super? So neverjetno udobno za hojo? So primerni za široka stopala? Veganski? Da, novi sandali Feelgrounds Seaside so vse to in še več.

Feelgrounds Seaside vas bodo morda s svojim izgledom spominjali na Birkenstock sandale v veganski bosonogi različici. Dizajn, ki je med pestro izbiro bosonogih sandalov prava redkost, me je v trenutku prepričal. Pasek med prsti poskrbi za popolno svobodo prstov, ježek za enostavno obuvanje ter podplat iz plute za pravo udobje.

Običajno prve slike čevljev za oceno naredim, ko so ti še novi, vendar se tukaj preprosto nisem mogla upreti, da jih ne bi začela nositi kar takoj. Poletje je bilo na vrhuncu in ravno pravi čas za sandale.

Izjava: Sandale sem dobila v dar za oceno in kot vedno so vsa mnenja, izražena tukaj, samo moja. S Feelgrounds sem tudi partnersko povezana, kar pomeni, da lahko prejmem manjšo provizijo, če opravite nakup preko moje partnerske povezave (brez dodatnega stroška za vas).

1. Splošno

  • Znamka: Feelgrounds
  • Model: Seaside
  • Barva: Dusty Pink
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarzalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala – nosim št. 42

| Narejeni v Vietnamu | Odrasli | Veganski | Pošiljajo po vsem svetu |

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Seaside sandali so izdelani iz bombažnega zgornjega dela ter podplata iz plute in gume. Na voljo so v šestih različnih barvah. Barva, ki jo ocenjujem tukaj se imenuje Dusty Pink.

Pasek je speljan med prsti, kar omogoča največjo svobodo prstov ter optimalnejšo gibanje stopala.

Čez peto je dodan nežno oblazinjen pašček, ki se zapira na ježka. Na notranji strani paščka, ki poteka čez nart, je skrita majhna gumica, ki omogoča lažje prilagajanje različnim višinam narta.

2.2 Podplat

Podplat je debeline 7 mm ter je sestavljen iz gume in plute, ki je dodana na zgornji del podplata. Ker so bili moji sandali že nošeni, lahko na pluti opazite manjše spremembe barve zaradi stika plute z vodo in vlago. Takšen odziv plute na vlago, je po besedah Feelgrounds, normalen.

Zaradi uporabe plute so sandali kompaktnejši in jih težje zvijete v rolico. Sama pluta nudi zelo prijeten občutek na nogi in ta podplat je mešanica med trdim in mehkih podplatom. V njih ne boste čutili čisto vsakega kamenčka, zato bo podplat ustrezal tudi tistim, ki si želijo vsaj malo oblazinjenja.

Oglejte si tudi videoposnetek za prikaz sandalov od blizu.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Seaside sandali imajo malo drugačno tabelo velikosti kot ostali Feelgrounds čevlji. To pomeni, da so v isti številki malenkost krajši.

Cilj podjetja Feelgrounds je bil, da bi v lahko v njihovih sandalih nosili enako velikost, kot jo nosite pri njihovih zaprtih čevljih. Pri odprtih sandalih se namreč priporoča manj prostora pred prsti (cca. 7-10 mm), da se prepreči spotikanje. Sandali so zato cca. 3 mm krajši od zaprtih čevljev, kjer je priporočen prostor 12 mm.

Oglejte si objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

Pri moji dolžini stopala 26,3 cm nosim velikost 42, kar pomeni, da so sandali 8 mm daljši od mojega stopala. Pri tem modelu sandalov je poleg dolžine pomembna tudi točka pritrditve paščka med prsti ter oblika sandalov.

Za lažjo izbiro velikosti vam priporočam, da si natisnete tudi njihovo predlogo, ki je na voljo posebej za levo in desno stopalo.

3.2. Prstni del & širina

Seaside sandali so primerni za srednje široka do široka in široka stopala. Idealno ustrezajo tipu stopala 2, primerni pa so pa tudi za tip stopala 1, 4 in 5. V primeru zelo ostrega naklona pri tipu 1, lahko ostaja več prostora pred manjšimi prsti.

Za kvadratnejše oblike stopal (3, 6), sandali niso idealne oblike. Zaradi oblike podplata vam lahko manjši prsti gledajo čez podplat, v primeru kratkih prstov pa vam ostaja veliko prostora pred prsti. Ker pozicija pritrditve paska narekuje lokacijo stopala v sandalu, je lahko v primeru zelo dolgih prstov, oblika problematična tudi za ostale tipe stopal.

Sandali bodo ustrezali tipu 6 v primeru krajših prstov in manjše širine, ki ne zapolni celotne širine sandala.

Več o različnih oblikah stopal si lahko preberete v prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Zame je oblika primerna. Daljši tretji prst na desni nogi mi med hojo ostane na podplatu.

Širina sandalov je, za moje 10 cm široko stopalo, prav tako ustrezna. Pri mezincu je prostora za še širše stopalo, pri palcu pa je dodatna širina v okolici metatarzalnega sklepa verjetno dodana le zaradi vizualnega učinka.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Fiksacija sandalov je omogočena s pomočjo paščka čez nart in paščka okrog pete.

Pašček čez nart ne omogoča veliko prilagajanja. Vstavljena elastika na notranji strani omogoča delno raztezanje, ni pa možno močneje zategniti paščka v primeru, da vam je ta preohlapen.

Sandali so zato najprimernejši za nižji do srednje visok in srednje visok nart. V primeru visokega narta, Feelgrounds priporoča, da izberete številko večje sandale. To lahko reši problem tesnega paščka, vendar morate vedeti tudi, da vam lahko zaradi večje številke ostane tudi več dodatne dolžine pri peti in prstih.

Če vam sandali stopala ne bodo dobro prijeli, boste v njih hodili podobno, kot če bi nosili japonke, zato je dobro prileganje v tem delu res pomembno. Moje stopalo sandali ustrezno držijo.

Pristajanje okrog pete regulirate z nastavljivim paščkom, ki se zapenja na ježka. Pri prenovljenem modelu je dolžina ježka dovolj dolga, da z zategovanjem ne boste imeli težav, tudi če se odločite za večjo številko ali če so vaše pete zelo ozke.

4. Udobje

Kljub temu, da so sandali s paščkom med prsti znani kot “manj udobni” nimam pri Feelgrounds Seaside modelu nobenih pripomb. Sandali so lahki in mehki, enostavni za obuvanje in zelo prijetni za hojo. Pašček med prsti me popolnoma nič ne moti.

5. Kako in kdaj jih nositi?

Zame so to zelo vsestranski sandali. To je model sandalov, ki jih boste obuli takrat, ko želite nekaj preprostega, zračnega in enostavnega za obuvanje. Zelo lepo se kombinirajo z različnimi oblačili, moja najljubša poletna kombinacija so vsekakor kavbojke in kratka majica.

6. Cena & kje kupiti

Feelgrounds Seaside sandale je možno kupiti le na njihovi uradni spletni strani. Cena za Seaside model je 81€.

7. Informacije o dostavi

Feelgrounds pošilja po vsem svetu. Stroški dostave so odvisni od države pošiljanja in za Slovenijo znašajo 13,31€. Več o ceni dostave si lahko preberete tukaj.

8. Povzetek

Feelgrounds Seaside so zagotovo eni izmed najbolj vsestranskih modelov sandalov. Kombinacija bombaža in plute jih naredi za izvrstne “casual” sandale, ki jih lahko brez problema nosite v službo, trgovino ali na sprehod. Dizajn je malo drugačen kot ga imajo ostali bosonogi sandali, vendar ta oblika odlično poskrbi za neomejeno gibanje prstov v vseh smereh.

Zaradi nezmožnosti prilagajanja v predelu narta imajo vseeno nekaj omejitev, zato ne bodo idealna izbira prav za vsa stopala, vendar obstaja tudi nekaj trikov za izboljšavo.

Zgrabite dobro knjigo in obujte te fantastične sandale. Vaša preobrazba v zdrava in močna stopala se lahko začne.


Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*