Domov ˃ Ocene ˃ Od kavne usedline do obutve: Freet ocena

Od kavne usedline do obutve: Freet ocena

Ste oseba, ki rada hodi svobodno? Sanjate o tem, da bi našli popoln čevelj, ki bi vašim stopalom omogočal naravno gibanje, skoraj tako, kot da bi hodili bosi? Ste morda naveličani občutka pritiska in omejitev ter hrepenite po čevlju, ki omogoča, da se vaši prsti razširijo in gležnji prosto gibljejo? Razumeva. V svetu, polnem tesne in toge obutve, je občutek, da niste vezani in omejeni, resnično osvobajajoč. Tu pride na vrsto Freet.

Podjetje Freet se posveča izdelavi čevljev, ki vašim stopalom omogočajo naravno gibanje, kot da bi hodili bosi. V zadnjih letih je ta znamka doživela izjemno rast in se uveljavila kot priljubljena bosonoga znamka, ki je namenjena širšim stopalom. Od svojih začetkov z veganskim športnim čevljem z ločenim palcem so skrbno razširili svojo ponudbo, pri čemer so zelo pozorni na vsako izbiro materiala in dizajna. Dandanes se Freet ponaša z raznoliko izbiro modelov in stilov za različne priložnosti.

Za to znamko stoji dvojec Sarah in Andrew. Ti dve čudoviti osebi izžarevata pozitivno energijo ter svojo strast in veselje vlijeta v vsak čevelj, ki ga izdelata. Ni presenetljivo, da je Freet z njuno izjemno ekipo na čelu dosegel tako veliko priljubljenost.

Njihovi čevlji so kot nalašč za vsakodnevno nošenje, pustolovščine na svežem zraku, pohodništvo in vse ljubitelje narave. Poleg tega so Freet čevlji enostavni za vzdrževanje in ne bodo ogrozili vašega premoženja.

Obvestilo: Spletno mesto Bose Nogice podpirate bralci. Za izdelke, kupljene prek partnerskih povezav ali partnerskih kod v prispevkih, lahko prejmemo manjšo provizijo. To nikakor ne vpliva na našo vsebino in ocene, ki so naše iskreno mnenje. Hvala za vašo podporo! Več informacij najdete tukaj.

Uporabite BOS10 za 10% popust

1. Freet velikosti

Freet čevlji so na voljo v različnih velikostih, tako za odrasle (od 36 do 48) kot za otroke (od 30 do 36). Pomembno je poudariti, da Freet nima univerzalne tabele velikosti za vse modele; namesto tega ima vsak model svojo posebno tabelo velikosti.

Za zagotovitev ustreznega prileganja je ključnega pomena, da si predhodno natančno izmerite stopala. Freet v svojih tabelah velikosti navaja podrobne mere vložkov (dolžina in širina). Opozoriti velja, da se lahko notranje dolžine različnih modelov razlikujejo pri enaki velikosti.

Obsežnost teh razlik je odvisna od posameznega modela, zato vam toplo priporočava, da si ogledate informacije o velikosti za vsak model v najinem opisu. Osebno pri večini Freet modelov običajno nosim velikost 43, pri dolžini stopala 26,3 cm.

2. Širina in oblika prstnega dela

Freet čevlji se ponašajo s prostornim in anatomsko oblikovanim predelom za prste. Čeprav je Freetova oblika prstnega dela še posebej primerna za tipe stopal 1, 2 in 5, je treba poudariti, da je njihova zasnova prilagodljiva in se lahko prilega različnim oblikam stopal.

Čevlji Freet se lahko z izborom najprimernejšega prostora pred prsti prilagodijo različnim oblikam stopal. Tistim s kvadratno oblikovanimi stopali priporočamo še več prostora pred prsti – do 18 mm namesto priporočenih 12 mm, da se s konicami manjših prstov ne bi dotikali konca čevlja.

Čevlji so praviloma najprimernejši za srednje široka in široka stopala, čeprav je treba poudariti, da se vsi njihovi modeli ne prilegajo enako. Nekateri so posebej zasnovani za širša stopala z večjim volumnom, druge pa je mogoče dobro prilagoditi ožjim stopalom. Za boljše razumevanje prileganja posameznega modela vam svetujeva, da si ogledate podrobne opise pod posameznim modelom.

3. Tipi podplatov

Freet ponuja različne vrste različic podplatov, ki so primerni za različne dejavnosti in terene. Imajo izjemno prožne in lahke podplate, posebej zasnovane za vsakodnevno uporabo in vsakdanje sprehode (MultiGrip in EasyGrip), ter bolj robustne podplate (HillPlus), ki so primerni za pustolovščine na prostem.

Njihovi podplati zagotavljajo dober občutek podlage in prožnost, tako da vaša stopala občutijo tla pod seboj, hkrati pa zagotavljajo zaščito pred ostrimi predmeti. Poleg tega ima večina njihovih čevljev odstranljive vložke, kar vam omogoča, da prilagodite blaženje in volumen čevlja glede na svoje potrebe.

4. Pregled Freet modelov

Freet se ponaša z navdušujočo paleto modelov bosonogih čevljev, od katerih ima vsak svoje edinstvene lastnosti in stil. Njihova ponudba vključuje minimalistične tekaške čevlje, pohodne čevlje, športne copate in celo polformalne čevlje za moške, vsi pa so izdelani z predanostjo do stopal prijaznemu dizajnu.

Nimbus

| odrasli | usnje | 37-48 | 100€ |

Uporabite BOS10 za 10% popust

Nimbus, čudovito poletno presenečenje znamke Freet, prinaša osvežujočo spremembo v kolekcijo znamke, ki je znana po temnejših odtenkih. Te klasične bele superge so izdelane iz imitacije gladkega usnja z mrežasto podlogo in ponujajo minimalističen dizajn, ki nagovarja tako moške kot ženske. Snemljiv vložek zagotavlja minimalno blaženje za občutek lahkotne hoje.

Omeniti velja, da opetnik ni oblazinjen, zato lahko na goli koži deluje nekoliko grob. Zato priporočava, da jih za večje udobje nosite z nogavicami.

Velikost in prileganje: Nimbus je najprimernejši za srednje široka in srednje široka-široka stopala, pri čemer se prilagodi tudi različnim višinam stopal. Pomembno je omeniti, da so čevlji nekoliko daljši v primerjavi z merami vložka, navedenimi na njihovi spletni strani (približno 3-4 mm). Kot referenco lahko navedem, da nosim velikost 43 z dolžino stopala 26,3 cm.


York

| odrasli | usnje | 37-48 | 125€ |

Uporabite BOS10 za 10% popust

York je brezčasen čevelj za vsak dan, izdelan iz premium usnja z naravnim zaključkom. Njegov polformalni videz poudarjajo okrogle voščene vezalke. Tanek in prilagodljiv podplat skupaj z odstranljivim vložkom zagotavlja minimalno blaženje. Omeniti velja, da je peta brez podloge in oblazinjenja, kar prispeva k elegantni zasnovi čevlja.

Velikost in prileganje: York je najprimernejši za srednje široka in srednje široka-široka stopala, saj se zlahka prilagodi različnim višinam stopal. Podobno kot prejšnji model so tudi ti čevlji nekoliko daljši v primerjavi z merami vložka, navedenimi na njihovi spletni strani (približno 3-4 mm). Kot referenčno vrednost lahko navedem, da osebno nosim velikost 43 z dolžino stopala 26,3 cm.


Vibe

| odrasli | veganski | 37-48 | 100€ |

Uporabite BOS10 za 10% popust

Vibe, ena od najinih najljubših izdaj v letu 2023, izstopa z zgornjim delom iz recikliranega materiala BottleYarn flyknit. Na voljo sta črna in črno-siva melanžna barva, kot je predstavljeno na fotografijah. Te čevlje lahko nosite tako kot športne superge kot tudi kot vsakodnevno obutev. Z oblazinjenim opetnikom in mehkim, prijetnim občutkom zagotavljajo izjemno udobje. Poleg tega lahko čevlje Vibe za lažje vzdrževanje priročno operete v pralnem stroju.

Velikost in prileganje: Vibe je idealen za srednje široka in široka stopala ( z izjemo zelo širokih stopal) in se zlahka prilagodi različnim višinam stopal. Podobno kot pri prejšnjih omenjenih modelih so tudi ti čevlji nekoliko daljši v primerjavi z merami vložka, navedenimi na spletni strani (približno 3-4 mm). Za primerjavo, osebno nosim velikost 43 z dolžino stopala 26,3 cm. Če potrebujete dodatno širino, lahko izberete večjo velikost in pustite več prostora pred prsti (do 18 mm).


Connect 3

| odrasli | veganski | 37-48 | 100€ |

Uporabite BOS10 za 10% popust

Connect 3 je vsestranski čevelj, zasnovan za vsakodnevno nošenje, športne dejavnosti, tek in celo pohodništvo. Njegov črn zgornji del s kontrastno rdečo podlogo je odporen na vodo, zato je primeren tudi za vlažnejše razmere. Sprednji del podplata je okoli prstov povišan, kar zagotavlja dodatno zaščito v neugodnih okoljih.

Velikost in prileganje: ti čevlji so najprimernejši za srednje široka in srednje široka-široka stopala. Če potrebujete dodatno širino, lahko izberete tudi večjo velikost. Velja omeniti, da so čevlji običajno nekoliko daljši od vrednosti, navedenih v tabeli velikosti (približno 10 mm pri velikosti 45). Če vaša stopala niso na ožji strani, je morda še vedno koristno izbrati večjo velikost. Moj mož, katerega stopala merijo 27,5 cm, nosi velikost 45.


Feldom

| odrasli | veganski | 37-48 | 100€ |

Uporabite BOS10 za 10% popust

Feldom je Freetov bosonogi čevelj, posebej zasnovan za pohodništvo in tek po naravi, tako na pešpoteh kot tudi izven utrjenih poti. Vključuje njihovo tehnologijo Hill Grip z globokimi utori, ki zagotavljajo boljši oprijem v blatnih razmerah. Čeprav je v prvi vrsti namenjen dejavnostim na prostem, ga lahko nosite tudi kot vsakodnevni čevelj, če vas globlje izbokline ne motijo.

Velikost in prileganje: ti čevlji so najprimernejši za srednje široka in srednje široka-široka stopala. Če potrebujete dodatno širino, lahko izberete tudi večjo velikost. Velja omeniti, da so čevlji običajno nekoliko daljši od vrednosti, navedenih v tabeli velikosti (približno 10 mm pri velikosti 45). Če vaša stopala niso na ožji strani, je morda še vedno koristno izbrati večjo velikost. Moj mož, katerega stopala merijo 27,5 cm, nosi velikost 45.


Leap 2 4+1

| odrasli | veganski | 37-48 | 80€ |

Uporabite BOS10 za 10% popust

Leap 2 4+1 je resnično edinstven in poseben čevelj, na čigar izgled se boste morda morali na začetku kar malo privaditi. Razlikuje jih poseben žep, ki je zasnovan posebej za palec in omogoča njegovo neovirano gibanje. Čeprav so morda videti neobičajni, zagotavljajo neverjetno udobno nošenje in občutek pri uporabi je naravnost neverjeten. Tanek in zračen zgornji del ter elastične vezalke za lažje obuvanje pripomorejo k splošnemu užitku pri nošenju.

Velikost in prileganje: pomembno je opozoriti, da je model Leap 2 4+1 nekoliko krajši. Priporočljivo je, da si pred nakupom ogledate njihovo tabelo velikosti. Medtem ko na primer pri večini Freetovih modelov običajno nosim velikost 43 (ali 42 pri drugih bosonogih znamkah), sem ugotovila, da za ta model potrebujem velikost 44 ali celo 45. Če so vaša stopala bolj kvadratne oblike ali širša, je priporočljivo povečati številko za eno velikost glede na priporočene mere. Nasprotno, če so vaša stopala na ozki strani z močnejšim naklonom proti mezincu, je primerno upoštevati tabelo velikosti in pustiti približno 12 mm prostora pred prsti.


Bootee M

| odrasli | veganski | 37-48 | 110€ |

Uporabite BOS10 za 10% popust

Bootee M je odličen veganski čevelj, izdelan iz vodoodbojnega materiala BreatheMesh. Ti čevlji so vsestranske narave in so primerni za vsakodnevno nošenje ali za bolj sproščene pohode. Za zagotovitev vzdržljivosti in zaščite je bila na sprednji strani dodana plast zaščitne gume.

Ko gre za udobje in prilagodljivost, Bootee M ne razočara. Vložki so odstranljivi, kar vam omogoča, da blaženje prilagodite po svojih željah.

Velikost in prileganje: čevlji Bootee M so namenjeni predvsem širokim stopalom. Vendar se zaradi premišljene zasnove dobro prilegajo tudi tistim z ožjimi stopali in gležnji. Dobro se prilegajo različnim volumnom stopal in se tako prilagodijo tudi različnim oblikam stopal.

Pomembno je opozoriti, da so čevlji običajno za približno 3-4 mm daljši od mer, ki so navedene v tabelah velikosti. Če nameravate nositi debelejše nogavice, je ob upoštevanju tega morda priporočljivo izbrati večjo velikost. Če je na primer dolžina vašega stopala 26,3 cm, kot je moje, bi praviloma nosili velikost 44 z notranjo dolžino 28 cm.

Podroben pregled modela Bootee M si lahko preberete tukaj.


Citee

| odrasli | veganski | 37-48 | 95€ |

Uporabite BOS10 za 10% popust

Citee je idealna vsakdanja obutev za vse moške, ki iščejo enostavnost vzdrževanja in izjemno udobje. Njegov vodoodporen zgornji del iz mikrovlaken zagotavlja enostavno čiščenje, zato je praktična izbira za različne priložnosti. Od pisarniških prostorov do dnevne uporabe, čevelj Citee je v popolnem ravnovesju.

Velikost in prileganje: Citee je najprimernejši za stopala s širšimi gležnji, peto ali celotnim volumnom. Če imate nižji nart in ozke gležnje, pa ti čevlji morda ne bodo najprimernejša izbira za vas. S priloženimi vložki nudijo veliko udobja tudi tistim, ki imajo raje minimalno blaženje in amortizacijo.

Upoštevajte, da so čevlji Citee v primerjavi z merami iz tabele velikosti nekoliko daljši (notranja dolžina velikosti 44 je 28,3 cm). Če so vaša stopala širša, lahko za udobnejše prileganje izberete tudi večjo velikost. Na primer, moški na desni fotografiji z dolžino stopala 26,5 cm nosi velikost 44.


Flex

| odrasli | veganski | 37-48 | 85€ |

Uporabite BOS10 za 10% popust

Model Flex je eden izmed najinih najljubših Freet modelov in je odlična, cenovno ugodna izbira za tiste, ki iščejo športni čevelj za vsakodnevno uporabo, tek ali telovadbo. Te čevlje lahko brez težav vržete tudi v pralni stroj!

Velikost in prileganje: Flex je eden najbolj vsestranskih Freet modelov. Dobro se lahko prilagodijo tistim z nizkimi in visokimi narti (čeprav morda niso najboljša izbira za visoke narte z ozkimi petami). Predel za prste je velikodušen in zagotavlja veliko prostora za gibanje prstov.

Poleg tega je treba upoštevati, da so ti čevlji približno 3-4 mm daljši od vrednosti, navedenih v tabeli velikosti. Moja dolžina stopala je na primer 26,3 cm, nosim pa velikost 43 (notranja dolžina 27,5 cm), ki mi popolnoma ustreza. Čevlji Flex so na voljo tudi v Junior velikostih.



Ibex in Tundra

| odrasli | veganski ali usnje | 37-48 | 145€, 200€ |

Uporabite BOS10 za 10% popust

Modela Ibex in Tundra sta odlična izbira za tiste, ki iščejo čevlje za pohodništvo in dejavnosti v naravi. Oba modela imata enako zasnovo in podplat, razlikujeta se le po materialu, uporabljenem za zgornji del, kar vpliva tudi na ceno. Model Ibex je izdelan iz visokokakovostnega gladkega rjavega usnja, ki je prijetno na otip, medtem ko je model Tundra veganski model, izdelan iz hidrofobnih mikrovlaken. Oba modela sta enostavna za čiščenje in vzdrževanje. Upoštevajte, da je usnjena različica Ibex bolj zračna, medtem ko se lahko pri veganski različici noge hitreje znojijo.

Njihov podplat HillGrip ima večji profil, ki je bil posebej razvit za uporabo na zahtevnejših poteh. Zagotavlja odličen oprijem pri hoji po strmih pobočjih in mokrem listju – to je bilo preverjeno! Vendar pa se morate zavedati, da se lahko podplat hitreje obrabi v primerjavi s podplatom Multigrip, ki je odličen za hojo po naravnih površinah.

Velikost in prileganje: zaradi debelejše podloge je priporočljivo povečati velikost tega modela, saj je lahko ožji od drugih Freetovih modelov iste velikosti. Če nimate ozkih stopal, je priporočljivo izbrati številko večjo. Upoštevajte tudi, da so ti čevlji približno 3-4 mm daljši od notranjih dolžin, navedenih v tabeli velikosti. Na primer, pri dolžini mojega stopala 26,3 cm sem izbrala velikost 44 z notranjo dolžino 28,5 cm. Čeprav so čevlji za več kot 2 cm daljši od mojega stopala, me dodatna dolžina med hojo ne moti. Omeniti velja, da se nekaj prostora v čevlju izgubi zaradi oblike pete, zaradi česar za peto ostane nekaj praznega prostora. Ta dodatni prostor za prste je koristen tudi pri hoji po klancu navzdol.

Ta model je morda ožji od drugih Freetovih modelov, zato ni idealen za tiste z zelo širokimi stopali. Za ožja stopala predlagamo, da si izberete običajen prostor pred prsti na nogah. Če imate nekoliko širša stopala, je priporočljivo izbrati številko večjo.

Ti čevlji zagotavljajo varno prileganje za ožje gležnje in pete ter so primerni tudi za povprečne gležnjev in višine narta. Vendar pa morda niso najboljša izbira za stopala z velikim volumnom. Peta je na začetku morda videti nekoliko trša, vendar se z nošenjem zmehča.


Kidepo

| odrasli | veganski | 37-48 | 110€ |

Uporabite BOS10 za 10% popust

Kidepo je čudovit pohodniški čevelj, ki je kot nalašč za toplejše dni. Izdelan je iz dihajočega zgornjega dela FlyKnit, ki je 100-odstotno recikliran iz kavne usedline. Ti čevlji so na nogah zelo lahkotni, zato je pohajkovanje z njimi pravi užitek. Gležnji so le delno pokriti, kar omogoča ustrezno gibanje gleženjskega sklepa.

Velikost in prileganje: Kidepo se idealno prilega plitvim stopalom s ozkimi gležnji in petami ter širokim sprednjim delom. Dobro jih je mogoče prilagoditi tudi širšim gležnjem in petam. Prstni del je širok (najprimernejši za srednje široka-široka stopala), vendar če so vaša stopala zelo široka in imajo veliko volumna okoli predela prstov, ti čevlji morda ne bodo primerni za vas. Lahko pa se odlično prilegajo tudi ožjim stopalom z ozkimi petami in gležnji.

Upoštevajte, da je notranja dolžina daljša od vrednosti, navedenih v tabeli velikosti. Na primer, velikost 43 je za 13 mm daljša od notranje dolžine, navedene v tabeli velikosti. Čeprav nosim velikost 43 (notranja dolžina 28,3 cm, dolžina stopala 26,3 cm), bi bilo mogoče tudi zmanjšati velikost.


Mudee

| odrasli | veganski | 37-48 | 130€ |

Uporabite BOS10 za 10% popust

Veganski čevelj Mudee je izdelan iz hidrofobnega materiala iz mikrovlaken. Primerni so za hladnejše dni, v toplejših delih leta pa se lahko noge v njih pretirano potijo. Te čevlje lahko uporabljate tako za dnevno nošenje kot tudi za pohodništvo. Vendar niso najboljša izbira za snežne razmere, saj so nizki in lahko sneg zlahka vstopi z vrha, kljub temu da imajo odlično vodoodpornost.

Veganske materiale je zelo enostavno čistiti in vzdrževati. Na začetku so lahko okoli gležnjev in na podplatu nekoliko okorni, a ko se material zmehča, postanejo udobni za nošenje. Edini očitek, ki ga imava, je, da je odvezovanje vezalk med hojo lahko nekoliko moteče.

Velikost in prileganje: ta model je manjši, zato je priporočljivo izbrati večjo velikost, da boste imeli dovolj prostora, zlasti če jih nameravate nositi z debelejšimi nogavicami. Odlično se prilegajo različnim volumnom in širinam stopal, dobro pa jih je mogoče prilagoditi tudi za ozke gležnje in ožja stopala.


Pace

| odrasli | veganski | 37-48 | 100€ |

Uporabite BOS10 za 10% popust

Pace je model z največ blaženja med vsemi Freetovimi modeli čevljev. Skupna višina podplata, vključno z vložkom, je 10 mm. Zaradi tega so primerni za tiste, ki imajo raje več blaženja, odlični pa so tudi za začetnike. Izdelani so iz vrhnjega materiala CoffeeFlyMesh (SCafe), ki je izdelan iz 100-odstotno reciklirane kavne usedline, zato so kot nalašč za toplejše dni.

Velikost in prileganje: dobro se prilegajo različnim volumnom stopal. Če pa so vaša stopala plitvejša, jih ne boste mogli nositi brez vložka. Po drugi strani pa, če so vaša stopala velikega volumna, lahko z odstranitvijo vložka pridobite nekaj dodatnega prostora, ki ga boste morda potrebovali.

V tabeli velikosti boste našli pravilne meritve na spletnem mestu. Pomembno je opozoriti, da je ta model krajši, zato boste verjetno potrebovali eno številko večje čevlje, kot ste jih vajeni pri drugih modelih ali znamkah. Na primer, pri tem modelu potrebujem velikost 44 (z notranjo dolžino 27,5 cm).


Arken

| Odrasli | Veganski | 37-48 | 100€ |

Uporabite BOS10 za 10% popust.

Arken je ena od Freetovih najprimernejših izbir za zimo, saj je izdelan iz vodoodpornega zgornjega materiala iz reciklirane preje BottleYarn in podložen z mikrovlakni, ki preprečujejo mraz. Ima prišit jezik, kar dodatno izboljša njegovo vodoodpornost. Ta model je v primerjavi z drugimi Freet modeli nekoliko trši okrog gležnjev, čeprav se material sčasoma zmehča. Vendar pa boste na začetku na tem območju čutili nekoliko več omejitev pri gibanju.

Velikost in prileganje: Arken je najprimernejši za srednje široka in srednje široka do široka stopala. Zaradi debelejše podloge je notranjost čevlja manj prostorna, zato so manj primerni za osebe z volumensko bolj polnimi stopali. Če imate stopala večjega volumna, vam bo morda bolje ustrezal model Esk, saj se lažje prilagodi stopalom z večjim volumnom. Za primerjavo, nosim velikost 43, ki ustreza mojim dimenzijam mojega stopala 26,3/10 cm.


Esk

| Odrasli | Usnje | 37-48 | 160€ |

Uporabite BOS10 za 10% popust.

Esk ima enak tip podplata kot Arken, vendar ga odlikujejo drugačen zgornji material, podloga in prileganje. Izdelan je iz rjavega gladkega usnja in ima elastičen opetnik, ponaša pa se tudi s prišitim jezikom, kar poveča njegovo primernost za različne dejavnosti. Ti čevlji so odlična izbira za vsakodnevno nošenje ali celo pohodništvo, zahvaljujoč vezalkam, ki zagotavljajo dobro nastavljivost, ne da bi omejevale gibanje gležnjev.

Velikost in prileganje: Esk so primerni za srednje široka in široka stopala z večjim volumnom. Moje stopalo z manj volumna nekoliko premalo zapolni čevelj, kar povzroča opazno gubanje materiala. Vendar mi je z nastavitvijo vezalk uspelo doseči ustrezno prileganje. Za primerjavo, nosim velikost 43, ki ustreza dimenzijam mojega stopala 26,3/10 cm.


Swale

| Odrasli | Veganski | 37-48 | 160€ |

Uporabite BOS10 za 10% popust.

Superge Swale so med najbolj minimalističnimi modeli te znamke. Ti čevlji so izdelani iz tankega, zračnega materiala, zato so izjemno lahki in zračni, kot nalašč za tiste, ki iščejo najboljšo povezavo med nogami in tlemi. Material se ne le hitro posuši, ko je moker, temveč omogoča tudi udobno nošenje z nogavicami ali brez njih, ne da bi se pri tem znojila stopala.

Velikost in prileganje: Zaradi tankega materiala se superge Swale zdijo daljše od večine drugih modelov iste velikosti, zato priporočava, da izberete za eno številko manjšo velikost glede na svojo običajno velikost pri tej znamki. Za primerjavo: čeprav sem se odločila za velikost 43, bi bila manjša velikost bolj primerna za moje stopalo, ki meri 26,3/10 cm. Te superge se lahko prilagodijo različnim volumnom stopal, kar povečuje njihovo vsestranskost.


Richmond

| odrasli | usnje | 37-48 | 130€ |

Uporabite BOS10 za 10% popust

Richmond je celoletni usnjeni unisex klasični čevelj, izdelan iz polnovrednega naravnega usnja. Odličen je za vsakodnevno nošenje spomladi in jeseni.

Velikost in prileganje: model Richmond je eden izmed najbolj velikodušnih modelov med vsemi Freet modeli. Najbolje se prilega tistim s širšimi gležnji in petami, ni pa primeren za plitva stopala in ozke gležnje. Ti čevlji so najprimernejši za srednje široka in široka stopala, ne pa tudi za zelo široka stopala.

Upoštevajte, da je notranja dolžina za približno 3-4 mm daljša od vrednosti v tabeli velikosti, zato to upoštevajte pri izbiri idealne velikosti.


Talus 3

| odrasli | veganski | 37-48 | 70€ |

Uporabite BOS10 za 10% popust

Talus 3 je Freetov večnamenski slip-on čevelj. To je obutev, ki jo imam vedno pri vratih za odnašanje smeti, dvigovanje pošte ali kadar želim doma nositi nekaj, kar se zlahka obuje in sezuje. Imam sicer njihov model Talus 2 (glej spodnjo fotografijo), ki je bil posodobljen z modelom Talus 3, ki zagotavlja več prostora nad prsti.

Velikost in prileganje: Talus je kot nalašč za osebe z nižjim ali povprečnim nartom, pri prstih pa je širok in zagotavlja veliko prostora za gibanje. Čevelj Talus je nekoliko daljši v primerjavi z vrednostmi, navedenimi v tabeli velikosti (približno 6-7 mm pri velikosti 42), zato to upoštevajte pri izbiri prave velikosti.

Ta slika ima prazen atribut alt; ime datoteke je 3-1024x858.jpg

Tanga

| odrasli | veganski | 37-48 | 95€ |

Uporabite BOS10 za 10% popust

Tanga je eden od Freetovih najbolj minimalističnih čevljev. Zgornji del CoffeeFlyMesh (SCafe), izdelan iz 100-odstotno reciklirane kavne usedline, je narejen iz enega samega kosa, pri nošenju pa se počutite, kot da bi si obuli nogavice. Na nogah se počutijo zelo lahkotno in minimalistično.

Velikost in prileganje: dobro se lahko prilagodijo različnim višinam narta, vendar so najbolj primerni za tiste s povprečnim nartom. Pri plitvejših stopalih lahko pri zavezovanju vezalk ostane nekaj dodatnega materiala. Če se vam zdijo zavezane elastične vezalke neprijetne za nošenje, jih lahko zamenjate z navadnimi vezalkami, ki so priložene v škatli.

Upoštevajte, da so čevlji približno 5-7 mm daljši od vrednosti, navedenih v tabeli velikosti. Na primer, notranja dolžina velikosti 42 je 27 cm.

5. Kje in kako kupiti?

Freet ima ločena spletna mesta za EU, ZDA in Veliko Britanijo. Med državami lahko preprosto preklapljate na vrhu njihove spletne strani. Poleg tega je njihovo spletna stran za EU na voljo v več različnih jezikih.

Podjetje Freet ima sedež v Veliki Britaniji, vendar ima lokalna skladišča v EU in ZDA, ki zagotavljajo hitro in nemoteno dostavo brez dodatnih stroškov in plačila carine.

Stroški pošiljanja so odvisni od države pošiljanja, vsa vračila pa se opravijo v njihovih lokalnih skladiščih. Na splošno je izkušnja z naročanjem in vračanjem njihovih čevljev gladka in enostavna.

6. Zaključek

Freet je odlična bosonoga znamka, ki jo je vsekakor vredno preizkusiti. Ne glede na to, ali imate raje veganske materiale ali pristno usnje, lahko najdete veliko opcij, ki bodo ustrezale vašemu okusu. Jasno je, da Freet izstopa kot ena izmed boljših znamk bosonogih čevljev, zato jih z veseljem priporočava vsem, ki iščejo cenovno dostopne in kakovostne bosonoge čevlje.

Uporabite BOS10 za 10% popust


Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*