Domov ˃ Ocene ˃ VIVOBAREFOOT Addis – ocena

VIVOBAREFOOT Addis – ocena

Spoznajte Addis – ročno izdelane superge znamke VIVOBAREFOOT z retro pridihom. Njihovi nevtralni barvni paleti se je letos pridružila nova barva z zgornjim delom v barvi cementa ter gumijastim podplatom za brezčasen videz.

Ali ste vedeli, da so Addis poimenovali po etiopski prestolnici Addis Ababa? In to ni naključje. Čevlji VIVOBAREFOOT Addis so ročno izdelani v Etiopiji, v sodelovanju s socialnim podjetjem Soul of Africa, in v tem čevlju se skriva veliko dobrega. Na primer, del dobička od prodaje teh čevljev se ponovno investira v lokalno skupnost.

Prav tako so bili Addis zasnovani za ponovno uporabo. Ko jih več ne boste želeli nositi, vas VIVOBAREFOOT spodbuja, da jih pošljete na revivo.com, kjer jih bodo popravili in našli nov par nog, ki jih bo nosil.

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLI

1. Splošno

  • Znamka: VIVOBAREFOOT
  • Model: Addis
  • Barva: cement
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm, nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala

| Narejeni v Etiopiji | Odrasli, otroški | Usnje | Pošiljajo v Slovenijo |

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Addis so superge nevtralnih barv. Izbirate lahko med 5 različnimi barvami, kot so botanično zelena, črna, mornarska, rjava in cement barva, ki jo ocenjujem tukaj.

Beseda “cement” dobro opiše barvo. Čevlji so umazano bele barve s sivim podtonom.

Usnje, uporabljeno v Addis modelu, je naravno kravje usnje, kar pomeni, da so čevlji narejeni iz “naravno brazgotinjenega usnja goveda, ki se prosto pase pri manjših kmetih”.

To usnje je popolno v svoji nepopolnosti, kar pomeni, da lahko pričakujete manjše nepravilnosti kot je ta črtica na spodnji fotografiji.

Ploščate bombažne vezalke se ujemajo z barvo zgornjega dela in so bež / svetlo sive barve.

Ob strani čevlja najdete prepoznaven logotip znamke VIVOBAREFOOT v obliki črke V.

Opetnik je oblazinjen in vam nudi zelo prijeten občutek okrog gležnjev. Ima tudi zelo zanimiv dizajn. Namreč oblazinjenje je na zanimiv način vstavljeno med zunanje in notranje usnje.

Podplat je v petnem delu ukrivljen navzgor in ima dodan obris afriške celine.

2.2 Podloga

Čevlji so podloženi z usnjem in jih je super nositi tako z nogavicami kot brez njih. Vložek ni odstranljiv.

2.3 Podplat

V Addis je uporabljen 4-milimetrski podplat Ababa, ki ima po navedbah VIVOBAREFOOT značilen dizajn odtisa stopala, ki ga je navdihnil Laetoli, najden v Tanzaniji. To je najstarejši zabeležen ohranjen človeški odtis stopala izpred približno 3,7 milijona let.

Podplat je zelo prožen v obeh smereh in občutek med hojo je prijeten. Mehak, z dobrim občutkom tal pod nogami.

Oglejte si tudi videoposnetek za prikaz čevlja od blizu.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

VIVOBAREFOOT Addis čevlji so na voljo v ženskih velikostih 35-42 in v moških 40-47. Barve so enake za oba spola, vendar je med njimi razlika v širini in obliki prstnega predala.

©VIVOBAREFOOT

Moja stopala so dolžine 26,3 cm in široka 10 cm. Nosim žensko velikost 42, ki ima notranjo dolžino 27,5 cm glede na njihovo tabelo velikosti. S Plus12 merilcem, izmerim nekoliko manj (približno 27,3 cm).

Čevlji so 10 mm daljši od mojega stopala, kar je približno v mojem območju prostora, ki ga izberem.

Oglejte si objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

3.2. Prstni del & širina

VIVOBAREFOOT Addis nimajo tako močnega naklona proti mezincu kot nekateri drugi VIVO modeli (npr. Geo Court, Gobi HI III ali Geo Racer). Zaradi manjšega naklona so primernejši tudi za druge oblike stopal in ne samo za stopala z najdaljšim palcem.

Dobro se bodo prilegali stopalom z najdaljšim prvim ali drugim prstom, vendar kljub temu ne bodo najbolje ustrezali tistim z zelo kvadratnimi stopali.

Več o različnih vrstah stopal si lahko preberete v prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Addis so na voljo v ženskih in moških velikostih. Ženski čevlji, ki jih ocenjujem tukaj, so primerni za ožja in srednje široka stopala. Za moje stopalo so malenkost preozki in moj mezinček nima zadostne količine prostora.

Moške velikosti so širše in imajo tudi nekoliko drugačno obliko prstnega dela (bolj kvadratno). Primerjavo si lahko ogledate na spodnji fotografiji. Ženske, ki nosijo večje velikosti, lahko preizkusijo tudi moško velikost, vendar upoštevajte, da bodo ti čevlji širši tudi okrog gležnjev.

Glede prostora nad prsti so nekje v zlati sredini. Niso zelo plitvi, a tudi ne ekstremno prostorni.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

V območju narta so najbolj primerni za nižji in srednje visok nart in sama jih lahko dobro fiksiram na moja plitva stopala.

Okrog gležnjev se mi ne prilegajo popolnoma tesno, zato lahko na vrhu opazite manjšo odprtino, ki pa je le vizualno moteča. Čevlji so lepo fiksni na nogi in ne občutim nobenega skakanja pete.

4. Udobje

Usnje je zelo mehko, čevlji dihajo in opetnik je oblazinjen za dodatno udobje. Tu sploh nimam pritožb.

5. Kako in kdaj jih nositi?

VIVOBAREFOOT Addis superge so na voljo v zelo nevtralni barvni paleti in jih je enostavno kombinirati s številnimi oblačili. Preprosti čevlji vam bodo omogočili, da ste lahko bolj raznoliki pri oblačilih.

Ta svetla cementna barva je odlična za pomlad in poletje in se lepo kombinira s kavbojkami, hlačami, kratkimi hlačami in celo obleko.

6. Cena & kje kupiti

VIVOBAREFOOT Addis čevlje lahko kupite na uradni spletni strani VIVOBAREFOOT. Cena je 110€.

Čevlje lahko kupite z 10% popusta z uporabo moje partnerske kode BUVIVO20.

7. Informacije o dostavi

VIVOBAREFOOT pošilja po vsem svetu. Stroški pošiljanja so odvisni od države pošiljanja in zneska naročila. Ponujajo brezplačna vračila preko DHL.

8. Povzetek

Pogosto vidim ljudi, ki se pritožujejo, da so VIVOBAREFOOT čevlji ozki. Ampak počakajte! Obstajajo tudi ljudje z ožjimi stopali, ki se trudijo najti primerne čevlje zase. Veliko preširok čevelj tudi ni dober in vesela sem, da obstaja dobra možnost tudi za ožja stopala. VIVOBAREFOOT Addis.

Čeprav moški in ženski Addis modeli izgledajo zelo podobni od zunaj, je med njimi razlika v širini in obliki prstnega dela. Ženski Addis model je odličen za ožja in srednje široka stopala, moški model pa bo osrečil še nekoliko širša stopala.

Posamezni modeli VIVOBAREFOOT se med seboj lahko precej razlikujejo. In ja, vsi VIVO čevlji ne ustrezajo idealno mojim srednje širokim do širokim stopalom. Toda Addis je odličen čevelj in jih lahko le priporočam. So kvalitetno izdelani, prav tako so uporabljeni materiali dobri. Prepričana sem, da obstaja veliko ožjih stopal, ki se jim bodo odlično prilegali.

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLI

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*