Domov ˃ Ocene ˃ Be Lenka Champ – ocena

Be Lenka Champ – ocena

Če želite ostati v koraku z modo in omogočiti prstom gibanje, potem pozdravite Be lenka Champ! Morali boste priznati, da te nove Be Lenka superge zelo dobro skrivajo svojo širino. Popolnoma nov dizajn jih je naredil trendovske in moderne. Naredil je prvaka!

Champ je odlična kombinacija bosonogih karakteristik in trendovskega dizajna. Te urbane superge so čudovito presenečenje Be Lenke za bosonogo skupnost in ponosna sem, da so me izbrali za testiranje teh čevljev.

1. Splošno

  • Znamka: Be Lenka
  • Model: Champ
  • Barva: bela
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarsalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala – nosim št. 42

| Narejeni v EU | Odrasli | Usnje | Pošiljajo po celem svetu |

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Be Lenka nikoli ne razočara z barvnimi možnostmi in Champ ni nobena izjema. Na voljo je v 9 različnih barvah – od tega je 5 standardnih, 4 pa so del posebne izdaje Champ “Patriot” v barvah različnih državnih zastav.

Odločila sem se, da izberem zelo “varno” belo barvo, ki jo je enostavno kombinirati z različnimi oblačili.

Čevlji so narejeni iz kakovostnega usnja. Moj bel par je narejen iz gladkega usnja, nekatere barve pa so izdelane iz kombinacije semiša / gladkega usnja ali semiša / tekstila.

Vezalke so bele, vendar se barva vezalk ne ujema popolnoma z barvo usnja. Običajno bi raje imela isto barvo, toda tukaj mi to ni tako moteče, saj se vezalke lepo ujemajo z barvo logotipa na jeziku in ob strani čevlja.

Usnje v sprednjem delu je perforirano, kar razbije monotonost barve in poživi čevelj. Luknjasti del je v nekaterih barvah izdelan iz tekstila.

Podplat je v petnem delu podaljšan navzgor za večjo trpežnost čevlja. Oblazinjen opetnik je izdelan iz tekstila in je zelo mehak in prijeten na nogi.

2.2 Podloga

Čevlji so v celoti podloženi z zračnim tekstilom. Usnjeni vložek ni odstranljiv. Do zdaj sem nosila te čevlje pri max. 25°C brez nogavic in noge se mi niso potile. Ne morem še povedati, kako zračni bodo pri višjih poletnih temperaturah, ampak na splošno moje noge niso nagnjene k potenju.

2.3 Podplat

V Champ modelu je uporabljen enak TPU podplat, kot se uporablja tudi pri drugih Be Lenka modelih. To pomeni tanek, čvrst podplat, debeline 4 mm.

Podplat ni tako mehak (stisljiv) kot podplati nekaterih drugih znamk, kar povzroči nekoliko manj intenziven občutek tal, vendar je ta občutek vseeno soliden. Čvrst podplat jih vsekakor naredi bolj trpežne.

Oblika podplata je enaka kot pri drugih Be Lenka modelih, čeprav od zgoraj morda ni videti tako.

Prožnost podplata je dobra. Ne potrebujem veliko sile, da jih zvijem v rolico.

Prožnost je dobra tudi v vzdolžni smeri. V sprednjem delu čevlja potrebujem nekoliko več sile, a vseeno ne preveč.

Oglejte si tudi videoposnetek za prikaz čevlja od blizu.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Champ so superge, primerne za oba spola. Na voljo so v velikostih 36-46. Njihova tabela velikosti je ustrezna in enako notranjo dolžino izmerim tudi s Plus12 merilcem, če merim od srednjega dela pete do točke med palcem in drugim prstom.

©Be Lenka Barefoot

Sama nosim velikost 42 in čevlji so za 9 mm daljši od mojega stopala z dolžino 26,3 cm. Ker so zelo prostorni, jih lahko brez problema nosim brez nogavic. Z nogavicami nekoliko občutim svoj tretji prst, a mi to ni tako problematično, ker jih nameravam nositi brez nogavic.

Ti čevlji so eni izmed redkih primerov, ko sem zadovoljna z manj kot 12 mm znotraj čevlja.

Oglejte si objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

V Champ imajo moji prsti dovolj prostora za gibanje in če jih nosim brez nogavic, se prsti sploh ne dotikajo robov čevlja. Všeč mi je tudi, da čevlji na mojih nogah ne izgledajo dolgo. Ko nosite velikost 42, to ne vidite ravno pogosto. Zaradi razmerja med dolžino in širino so videti krajši, kot so v resnici, kar me sploh ne moti.

3.2. Prstni del & širina

Champ ima enako obliko prstnega dela kot vsi ostali Be Lenka čevlji, čeprav mogoče ni videti tako. Namreč, vsi Be Lenka čevlji imajo obliko “fižolčka” z močnejšim naklonom proti mezincu. Toda, ko sem prejela Champ, od zgoraj niso bili videti enako kot drugi Be Lenka čevlji, ki jih imam.

Toda čevlji SO enake oblike, le zgornji del ima drugačen dizajn. Moram reči, da mi je ta nova zasnova zgornjega dela všeč. Ne samo, da izgledajo bolj stilski, Champ ima tudi več prostora nad prsti kot drugi modeli Be Lenka. Ne preveč, vendar še vedno dovolj, da se prsti lahko popolnoma sprostijo.

Champ je najbolj primeren za stopala z najdaljšim palcem, lahko pa jih nosijo tudi tisti z najdaljšim drugim prstom, če izberete dovolj prostora pred prsti. Za tiste z zelo kvadratno obliko prstov, je lahko naklon čevlja premočan.

Več o različnih vrstah stopal si lahko preberete v prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Champ je čevelj, primeren za široka stopala. Sama imam veliko prostora, da se prsti popolnoma razširijo v njih. Mislim, da je to najširši čevelj kar jih imam in občutek prostornosti čevlja je res neverjeten.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Be Lenka Champ so superge, ki se najbolje prilegajo širokim stopalom, ki so tudi plitva ali imajo srednje visok nart. Sama imam nizek nart in luknji za vezalke sta na vrhu precej oddaljeni med sabo.

Na spodnji fotografiji lahko vidite primerjavo dveh zelo različnih stopal. Eno je moje, drugo pa je moško stopalo, ki je enako dolgo kot moje in ima zelo podobno obliko prstov.

Jaz imam nizek nart in suhe gležnje, moško stopalo pa ima veliko volumna, visok nart in široke gležnje. Vezalke so zanj komaj dovolj dolge in tudi luknje za vezalke so precej narazen, a pravi, da so mu na nogah kljub temu udobni.

V primerjavi z modelom Icon ima Champ več prostora v prstnem delu (nad prsti), poleg tega pa je tudi rahlo ohlapnejši v predelu metatarzalnih glav. Če vam je model Icon v tem delu malenkost pretesen, je Champ vredno poskusiti.

4. Udobje

Champ so zelo udobni na nogah. Nikoli nisem imel nobenih težav z njimi in jih z veseljem nosim.

5. Kako in kdaj jih nositi?

Moj najljubši način nošenja Champ superg je s krajšimi 30″ jeans hlačami. Če jih nosim z dolgimi kavbojkami, si jih rada priviham nad gležnji.

Za bolj “casual” stil lahko nosite Champ s črnimi legicami in belo majico. Ali pa preprosto s kakšno lounge trenirko. Odlično izgledajo tudi s “casual” oblekami. Obstaja veliko možnosti za kombiniranje.

6. Cena & kje kupiti

Be Lenka Champ lahko kupite na njihovi uradni spletni strani, najdete pa jih tudi pri različnih prodajalcih.

Cena za Champ model je 139 €.

7. Informacije o dostavi

Be Lenka pošilja po vsem svetu in čas pošiljanja je res hiter. Stroški pošiljanja so odvisni od države pošiljanja in za države EU so brezplačni. Za izbrane države EU pa ponujajo tudi brezplačna vračila (ne za Slovenijo).

8. Povzetek

Veliko večji izziv je narediti moderen in eleganten bosonogi čevelj za široka stopala, kot za ožja. Toda Be Lenka nam dokazuje, da je to mogoče. Njihov novi model Champ bo zelo razveselil vse ljudi s širokimi stopali. S še več prostora nad prsti, vam bo omogočil veliko prostora za gibanje prstov.

Champ je eden izmed mojih najljubših modelov znamke Be Lenka in z veseljem jih nosim vedno, ko jih imam na nogah.

Be Lenka, vse pohvale za ta čevelj!

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*