Domov ˃ Ocene ˃ Shapen Ivy – ocena

Shapen Ivy – ocena

Kdo je rekel, da bosonogih čevljev ni mogoče nositi na poslovnih sestankih? Samo poglejte ta novi model Shapen Ivy. To je gležnjar s stilom. Ti čevlji, izdelani iz kombinacije gladkega in lakastega usnja z dodanimi okrasnimi zakovicami, so zagotovo nekaj edinstvenega na trgu.


Shapen je bosonoga znamka, znana po svojih elegantnih bosonogih čevljih, ki jih z lahkoto obujete za vsako svečano priložnost. Z njihovo celotno ponudbo čevljev lahko brez problema izgledate elegantno skozi vse leto.

Potem, ko sem testirala in ocenila njihovih celoletni čevljev Fleur tukaj, vam sedaj predstavljam še en čudovit dizajn tega podjetja.

Ivy je njihov elegantni bosonogi gležnjar, ki je enako kot model Fleur, na voljo v širši izvedbi kot so široke njihove balerinke in sandali. A kljub temu je oblikovan tako dobro, da na nogah ne deluje veliko in široko.

Uporabite BOSENOGICE5 za 5% popust

1. Splošno

  • Znamka: Shapen
  • Model: Ivy
  • Barva: črna
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarsalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala

|Narejeni v EU|Ženski|Usnje|Pošiljajo v EU|

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Čevlji Shapen Ivy so na voljo v treh različnih barvah – črni, rjavi in bordo rdeči. Gladko kravje usnje je kakovostnega videza.

Ti gležnjarji so eni izmed redkih čevljev na trgu v tem stilu, ki imajo dodano stransko zadrgo. Zaradi tega jih je super enostavno obuti.

Zadrga ima tudi ta majhen detajl iz lakiranega usnja in okrasne zakovice, zaradi česar je čevelj videti še elegantneje in to mi je všeč.

Predel nad prsti je ojačan s posebnim materialom, zato čevelj dobro drži obliko in se med hojo ne mečka. Na spodnji fotografiji lahko vidite črto, kjer se ta material konča.

Petni del je narejen iz lakiranega usnja. Ta podrobnost je zelo dobro narejena in da prav poseben efekt čevlju.

Tudi petni del dobro drži obliko, zato se čevelj zadaj ne polega.

2.2 Podloga

Vložek je iz svinjskega usnja in ni odstranljiv. Pod vložkom je dodana še 2 mm tanka pena za prijetnejši občutek med hojo. Na vložku je tudi vtisnjen logotip znamke Shapen.

Čevlji so od znotraj obloženi s 3 mm termo peno in prevlečeni s tekstilno podlogo. To vam da nekaj izolacije v hladnejših dneh in zagotavlja tudi prijetnejši občutek v čevlju.

Če potrebujete še več toplote, lahko v čevelj dodate tudi volnene vložke, kar vam vsekakor priporočam, če nameravate Ivy nositi pozimi.

Shapen Merino vložke lahko kupite tukaj.

2.3 Podplat

Gumijasti podplat je debel 3 mm in ima protidrsni učinek.

Podplat je prožen v obeh smereh in občutek tal je v njih dober.

Čevelj se brez problema zvije tudi v drugo smer, čeprav na začetku mogoče potrebujete malo sile, dokler se podplat res ne zmehča.

Oglejte si tudi videoposnetek, da vidite, kako čevlji izgledajo od blizu in na moji nogi.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Čevlji Shapen Ivy so na voljo v velikostih 36-43. Jaz sem vzela velikost 41 z notranjo dolžino 27,3 cm glede na njihovo tabelo velikosti.

S Plus12 merilcem izmerim notranjo dolžino nekoliko manj (27,1 cm). To pomeni, da imajo moja stopala z dolžino 26,3 cm 8 mm prostora v čevlju. To je vseeno nekoliko manj, kot bi si želela zame (optimalno je 10-12 mm).

Oglejte si mojo objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

Njihove priporočene dolžine stopal v zadnjem stolpcu tabele velikosti ne priporočam za pravilno izbiro velikosti. Glede na različne študije 3 mm ni dovolj prostora za stopala, zato se držite njihovih notranjih dolžin in izberite svojo velikost glede na to.

Če nameravate nositi čevlje z volnenim vložkom, upoštevajte, da bo to tudi odvzelo nekaj prostora v čevlju.

3.2. Prstni del & širina

Ivy čevlji imajo prostoren predel za prste, idealen za srednje široka in široka stopala. Prostor nad prsti je radodaren vse do konca čevlja.

Čevlji se na strani palca ne ožijo in imajo blažji naklon proti mezincu, zaradi česar so primerni tako za stopalo z najdaljšim prvim ali drugim prstom.

Več o različnih vrstah stopal si lahko preberete v mojem prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Moja stopala so široka 10 cm z obsegom 24 cm. Prsti se mi lahko brez težav popolnoma razširijo v njih. Brez problema pa ustrezajo tudi še širšim stopalom.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Prileganje nad nartom ni 100% idealno za moj volumen stopala. Moja stopala so plitva in zato dobro ne zapolnijo čevlja v predelu narta (glej rdeči krog na fotografiji). Malo nižje mi volumen ustreza (zeleni krog).

Ker mi ostane nekaj prostora nad nartom, se zato material v sredini čevlja nekoliko razleze na stran.

Čeprav prileganje v predelu narta zame ni idealno, mi čevelj solidno drži peto med hojo saj odprtina za gleženj ni tako velika.

Če imate podoben problem, lahko poskusite zapolniti predel narta s pomočjo samolepilnih filc nalepk ali joga nogavicami, vendar jih je v tem čevlju zelo težko narediti neopazne.

Torej, če imate v predelu narta več volumna kot jaz, vam bo Shapen Ivy odlično ustrezal, toda ljudje z nižjim nartom bodo težje dosegli optimalno prileganje.

4. Udobje

Termo pena po celotnem notranjem predelu čevlja in pena pod podplatom naredi čevelj še bolj udoben za nošenje. Usnje je mehko, čevelj dobro diha in ga z veseljem nosim.

5. Vodoodpornost in toplota

Po besedah Shapen so Ivy škornji primerni za suhe zime. Samo usnje vam vseeno lahko zagotovi nekaj vodoodbojnosti, lahko pa dodatno uporabite tudi impregnacijski sprej, če želite več zaščite.

Testirala sem jih tudi v umivalniku polnem vode in po 4 minutah v vodi sem začutila minimalno vlago v čevlju. Zame ostanejo spodoben čas suhi tudi brez impregnacije in običajno je to zame dovolj za odhod na delo v dežju.

Glede toplote se mi zdijo najbolj primerni za jesenske, pomladne in milejše zimske dni. Če jih nameravate nositi pozimi, vam vseeno priporočam, da vanje dodate volnen vložek, da si zagotovite več toplote.

6. Trajnost

Usnje zgornjega dela še ni dobilo nobenega res grdega nagubanega videza, čeprav sem jih stiskala in mečkala.

Za zdaj pa še ne morem govoriti o obstojnosti podplata, saj sem jih preizkušala le v zadnjih dveh mesecih, vendar bom ta del zagotovo posodobila v prihodnosti. A zaenkrat še vedno izgleda dobro.

7. Kako in kdaj jih nositi?

Shapen Ivy so zagotovo čevlji, ki jih lahko kombinirate z vsako bolj elegantno obleko. Lakirano usnje in okrasne zakovice resnično izstopajo in priznati morate, da izgledajo res posebno.

Dobro delujejo tako s polformalnimi kot formalnimi oblačili. Zlahka vidim, da jih nosim s poslovnimi oblačili na hlače ali krilo.

8. Cena & kje kupiti

Čevlje Shapen lahko kupite na njihovi uradni spletni strani. Polna cena Ivy modela je 139 €.

9. Informacije o dostavi

Shapen pošilja po celotnem svetu. Stroški pošiljanja so odvisni od države pošiljanja in za Slovenijo znašajo 6 €.

10. Kje so narejeni?

Vsi čevlji Shapen so ročno izdelani na Slovaškem pod poštenimi delovnimi pogoji. Njihovi materiali so skrbno izbrani in vsi izvirajo iz Evrope.

11. Povzetek

Ivy so čudoviti in elegantni bosonogi gležnarji. Všeč mi je, da jih je mogoče čisto enostavno obuti in sezuti s pomočjo stranske zadrge. Lakirano usnje zadaj ter okrasne zakovice jim dodajo še posebno noto.

Z veliko prostora nad prsti, zelo dobrim prstnim delom ter tankim in ravnim podplatom se mi zdijo idealni za dneve, ko morate izgledati dobro. In to je prav vedno, kajne 🙂

Uporabite BOSENOGICE5 za 5% popust

Tagi

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*