Domov ˃ Ocene ˃ Wildling Shoes Crow & Winter Heath – ocena

Wildling Shoes Crow & Winter Heath – ocena

Če kdo ve, kako narediti najmehkejše čevlje, kar si jih lahko predstavljate (in to pomeni res čisto vsak model), je to zagotovo Wildling. Ko ugotovite kakšno zadovoljstvo jih je nositi, jih preprosto ne želite več sezuti. In moji otroci se ne bi mogli bolj strinjati z mano.

Moj prvi par Wildling čevljev je bil model Kelpie iz njihove zimske kolekcije izpred treh sezon. Moram priznati, da me takrat videz čevljev na njihovi spletni stran ni takoj pritegnili k nakupu, ampak me je k temu prepričalo priporočilo ljudi in njihovo navdušenje nad njimi.

Odločila sem se, da jih preizkusim in od takrat sem čisto zaljubljena v to znamko. Ni čudno, da je to znamka, od katere imam največ parov čevljev.

Zato sem bil res počaščena, ko me je Wildling prosil, naj ocenim njihove letošnje zimske modele. Zase sem izbrala model Crow in za hčerko Winter Heath.

Obvestilo: Spletno mesto Bose Nogice podpirate bralci. Za izdelke, kupljene prek partnerskih povezav ali partnerskih kod v prispevkih, lahko prejmemo manjšo provizijo. To nikakor ne vpliva na našo vsebino in ocene, ki so naše iskreno mnenje. Hvala za vašo podporo! Več informacij najdete tukaj.

BREZPLAČNA POŠTNINA s kodo WN_barefootuniverse (velja na prvi nakup)

1. Splošno

  • Znamka: Wildling Shoes
  • Model: Crow in Winter Heath (na nekaterih fotografijah tudi Nessie, ampak ta model ni ocenjen v detajle)
  • Barva: črno & bela (Crow) in palisander (Winter Heath)
  • Testirani na:
    – ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarsalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti
    – hčerka, srednje široka noga, 19,3 cm dolžine in 7,4 cm širine, nizek do srednje visok nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti
    – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala

|Narejeno v EU|Odrasli, otroški|Veganske možnosti|Pošiljajo po celem svetu|

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

To jesen je Wildling Shoes v svoji novi zimski kolekciji za otroke in odrasle lansiral več novih modelov.

Winter Heath je njihov novi zimski gležnjar v barvi palisandra, ki si ga je izbrala moja hči. Ta model je na voljo v njihovi kolekciji Wilding (velikosti 23-35) in Rewild (velikosti 36-48).

Za otroke so na voljo z elastičnimi vezalkami, za odrasle pa z navadnimi bombažnimi vezalkami. Kot vedno pa lahko vezalke kupite tudi ločeno, če želite, da so drugačne barve ali materiala.

Platneni zgornji del Winter Heath modela je izdelan iz 100% recikliranega bombaža v barvi palisandra z robom iz mikrovlaken v barvi oreha. Elastične vezalke so v barvi, ujemajoči se z robom iz mikrovlaken.

Zgornji del modela Crow je izdelan iz 100% deviške volne iz certificirane ekološke pridelave, v skladu z Wildling Shoes pa ima zaradi svojega črno-belega videza “sol & poper dizajn”. Obroba je iz mikrovlaken je v črni barvi.

Čevlji so na voljo v kolekciji Rewild in v kolekciji Cubs (velikosti 18-22) kot model Starling z nekoliko drugačnim dizajnom, vendar z enakim zgornjim materialom.

Crow je popolnoma nov model Wildling Shoes. Namreč do sedaj še noben njihov model ni bil tako visok kot je model Crow.

Na spodnji fotografiji si lahko ogledate primerjavo modela Crow z vsemi drugimi višinami Wildling modelov.

Model Crow ima posebno zapiranje s zaponko, ki jo uporabljate za zapiranje zgornjega dela čevljev . Zaradi načina zapiranja so čevlji manj primerni za širša meča, vendar bom o tem več govorila v poglavju prileganje.

Na petnem delu je rob iz mikrovlaken podaljšan navzgor in pokriva ves petni del. Tam lahko najdete tudi Wildling logotip v obliki lisičke.

Vlečne zanke so velike in močne, vsekakor pa so tudi zelo praktične, saj vam pomagajo veliko lažje obuti čevlje.

2.2 Podloga

Model Winter Heath je podložen s 100% deviško volno, model Crow pa nima posebne podloge, saj je celoten zgornji del izdelan iz volne.

Oba čevlja imata tudi integrirano membrano znotraj čevlja. Peta znotraj čevlja je ojačana z materialom iz mikrovlaken.

2.3 Podplat

Podplat je zelo tanek. Njegova debelina je le 2,5 mm pri velikostih do velikosti 41 in 3 mm pri velikostih 42 in več.

Vsi Wildling podplati (razen kolekcije Cubs) imajo poseben dizajn razdeljenega podplata, ki so ga navdihnili japonski ninja čevlji. Močna črna tkanina, polikana neposredno na podplat, da podplatu dodatno zaščito na najbolj izpostavljenem delu čevlja, kjer manjka podplat.

S tem neverjetno tankim razdeljenim podplatom in mehkim zgornjim delom je Wildling ustvaril čevlje, ki so izjemno prilagodljivi v vseh smereh.

Tudi v modelu Winter Heath o prožnosti sploh ni nobenega dvoma. In prepričana sem, da so tudi vsi drugi modeli gleda tega fantastični.

Oglejte si tudi moj videoposnetek in preverite kako izgledajo od blizu, na mojih nogah ter na nogah moje hčerke.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Wildling čevlji so na voljo v velikostih 18-48. Ločeni so v 3 kategorije – Cubs (18-22), Wildling (23-35) in Rewild (36-48). Vsi modeli niso na voljo v vseh kategorijah, nastopijo pa tudi manjše razlike, če je isti model na voljo v različnih skupinah (na primer različne vezalke ali drugačen podplat v kategoriji Cubs).

Za pravilno izbiro velikosti vam priporočam, da uporabite njihove predloge, ki so na voljo v razdelku za iskanje velikosti – Size finder. Moja stopala so dolga 26,3 cm in navadno v čevljih Wildling nosim velikost 42. Ampak …

To je moja tretja zimska sezona v Wildling čevljih in sedaj vem kje sem v preteklosti naredila napako. Izbrala sem enako velikost, kot jo nosim v poletnih modelih. To je pomenilo, da mi v čevljih ni ostalo dovolj prostora za debelejše nogavice in volnene vložke.

Letos sem se zato odločila za večjo velikost. Na spodnji fotografiji si lahko ogledate, kako izgleda moja noga na predlogi v velikosti 43 in hčerkina na predlogi v velikosti 32. Za velikost 42 si oglejte mojo oceno Wildling Crane tukaj.

Enako količino prostora sem si izbrala tudi za hčerko (zanjo še nekoliko več zaradi rasti) in lahko vidite, kje so prsti v čevljih.

Ne pozabite, da je priporočljiv prostor znotraj čevlja 12 mm in če dodate volnene vložke in debelejše nogavice, to odvzame prostor znotraj čevlja. Za vse to potrebujete več prostora. Na fotografiji obe nosiva čevlje z vložkom.

Oglejte si mojo objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

3.2. Prstni del & širina

Čevlji Wildling imajo lepo oblikovan prstni del. Oblika je najbolj primerna za stopala z najdaljšim drugim prstom ali za bolj kvadratno obliko prstov.

Dobro se obnesejo tudi za stopala z najdaljšim palcem, vendar če imate večji naklon proti mezincu, ne pozabite, da vam bo zato ostalo malo več prostora pred malimi prsti, kar je včasih lahko moteče.

Več o različnih vrstah stopal si lahko preberete v mojem prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Zimski modeli Wildling se občutijo nekoliko ožji od njihovih poletnih modelov in so zato najbolj primerni za srednje široka stopala. Čeprav lahko ženskam s širšimi nogami v velikostih 43 in več vseeno ustrezajo, saj so te številke na splošno širše in imajo tudi večji volumen.

Ugotavljam namreč opazno razliko v širini in prostornini med mojimi Wildling modeli v velikosti 42 in v velikosti 43. Čevlji Wildling so univerzalni modeli (za moške in ženske enaki) in zdi se mi, da ravno med tema dvema velikostma nastopi prehod iz ženskega na moško stopalo.

Velikost 43 se občuti precej širša in večja. Ampak so mi čevlji ok, če jih nosim z volnenim vložkom in z nogavicami. Pravzaprav sem jih tako ali tako nameravala ves čas nositi na ta način.

Na fotografiji jih nosim z nogavicami in volnenim vložkom.

Moji hčerki s srednje širokimi stopali se čevlji zelo dobro prilegajo brez vstavljenega vložka. Na zgornji fotografiji lahko vidite primerjavo, če ima vstavljen vložek (desna noga) in če jih nosi brez vložka (leva noga).

Vidite, da volneni vložek zavzame prostor v čevlju. To morate imeti v mislih, če imate stopala z večjim volumnom. Z volnenim vložkom je hči na zgornji meji glede zadostne širine. In nima volumsko zelo polnega stopala.

Wildling zimski čevlji se bodo najbolje prilegali ožjim in srednje širokim stopalom in ne bodo najbolj optimalni za stopala z velikim volumnom. Še posebej z vstavljenim vložkom in v velikostih manjših od 42. Vendar bi še vedno lahko dobro delovali za ženske z večjim volumnom, ki nosijo večje velikosti (43 in več) in za otroke v odraslih velikostih (36 in več) z nekoliko širšimi nogami.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Zaradi elastičnih vezalk lahko otroške modele dobro prilagodimo suhim gležnjem in petam, kot jih ima moja hči. Priporočam jih za stopala z nižjim do srednje visokim nartom, še posebej, če jih vaši otroci nameravajo nositi z volnenim vložkom.

Pri odraslem modelu Crow je velikost 43 malo širša okoli gležnjev in pete, kot so široki moji Wildling čevlji v velikosti 42. Vendar me to med hojo ne moti, saj jih lahko dobro prilagodim okoli svojih suhih gležnjev. Verjetno razlika nastopi, ker je velikost 43 že zasnovana za moška stopala, kot sem že omenila zgoraj.

Izredno visok model Crow je nekaj posebnega pri Wildling. Zapiranje z zaponko zgoraj lahko pri tem modelu oteži zapiranje čevlja za široka meča. Moja meča so res suha in sama imam škornje zapete na drugi luknji.

Pred nakupom vam resnično priporočam, da na njihovi spletni strani preverite obseg čevlja in ga primerjate z vašim obsegom.

Za referenco, moj obseg pri višini 18 cm je 26 cm.

4. Udobje & praktičnost

Do zdaj še nisem naletela na Wildling čevelj, ki ne bi bil udoben. Zame so Wildling čevlji eni izmed najbolj udobnih bosonogih čevljev na trgu in počutili se boste, kot da nosite nogavice ali copate.

Če boste ugotovili, da vam običajne vezalke vzamejo preveč časa, da si obujete Crow model, jih lahko zamenjate tudi z elastičnimi vezalkami. Sama tega še nisem preizkusila, vendar mi je bralka potrdila, da so odlične tudi z njimi.

Elastične vezalke so tudi bolj praktične za otroke, saj si jih tako lahko hitreje obujejo. A moja hči mora vsekakor uporabiti tudi vlečne zanke, da si jih lahko nadene sama.

5. Trajnost & nasveti za čiščenje

Na spletni strani Wildling lahko najdete različne dodatke, ki vam bodo pomagali ohraniti čevlje čim dlje v dobrem stanju.

Lahko si dokupite dodaten par elastičnih ali bombažnih vezalk v različnih barvah, različne vložke (vsekakor vam priporočam, da si kupite volnene vložke za zimo) in tudi krtačko za čiščenje, lepilo, impregnacijski sprej itd.

Njihovo krtačko lahko uporabite za čiščenje zgornjega dela, ko je blato suho. Če zanje pravilno skrbite, bodo videti lepši dlje časa.

Je pa zgornji del bolj občutljiv v nekaterih barvah (običajno svetlejših) in modelih. Zlasti pri zelo aktivnih otrocih lahko izgledajo zdelano hitreje kot drugi čevlji in jih je tudi malo težje očistiti. Sama običajno pustim, da se blato posuši, nato pa umazanijo očistim. Volna se npr. čisto zelo dobro, bombaž slabše.

Toda moji otroci jih resnično radi nosijo. In to je nekaj, kar je pomembno.

Podplat se mi zdi precej trpežen. To je moj prvi par Wildling čevljev, ki jih sedaj nosim že tretjo sezono. Podplat ima zelo minimalne znake obrabe, kar je res dobro za tako tanek podplat. Podplat sem na začetku v delu, kjer ni podplata zaščitila z njihovim lepilom.

6. Vodoodpornost in toplota

Zimski modeli Wildling so najprimernejši za jesen in pomlad (brez dodanega vložka) ter za milejše zimske dni, kjer vsekakor potrebujete še volnen vložek.

Najbolj udobni za nošenje so do 0 stopinj Celzija. Pri teh temperaturah jih jaz lahko nosim tudi brez nogavic. Testirala sem jih tudi v temperaturah do -5 stopinj Celzija in moja stopala so ostala topla. Niso pa to čevlji primerni za zelo nizke temperature.

Čevlji imajo integrirano membrano, kar zaščiti čevelj pred vdorom vlage za določen čas. V suhem snegu je notranjost ostala suha tudi po 2 urah, so mi pa po eni uri v mokrem snegu premočili pri peti (čevelj ni bil nič impregniran).

Če želite izboljšati njihovo vodoodpornost, lahko modele z bombažnim zgornjim delom zaščitite z impregnacijskim sprejem, pri volnenih model pa lahko zaščitite rob iz mikrofibre. Pri tem upoštevajte, da lahko čevlji nekoliko spremenijo barvo.

Zimske Wildling čevlje priporočam za suho vreme, rahel dež in suh sneg. S hojo po močnem dežju ali mokrem snegu vam lahko vseeno premočijo.

5. Kako jih nositi?

Ta izredno visok model Crow se bo najbolje prilegal tistim z bolj suhimi nogami in meči. Čevlju ustrezajo mojemu slogu in oblačilom, ki jih nosim.

Rada jih nosim s “skinny jeans” kavbojkami ali s črnimi legicami. Nič preveč formalnega, a odlično za bolj sproščen videz.

Otroci jih nosijo s svojimi vsakdanjimi oblačili. Moja hči jih ponavadi nosi z legicami in majico, lahko pa jih kombinirate tudi z oblekico (vendar nič preveč formalnega).

6. Cena & kje kupiti

Čevlje Wildling lahko kupite samo na njihovi uradni spletni strani. Polna cena za model Crow je 145,24 €, za otroški Winter Heath model pa 96,50 €.

7. Informacije o dostavi

Stroški pošiljanja za Nemčijo znašajo 4,90 €, za mednarodna naročila pa 8,90 €. Brezplačna dostava je za vsa naročila nad 200 €. Wildling ponuja brezplačno prvo vračilo, vračilo pa lahko uredite prek DHL-a.

8. Kje so narejeni?

Wildling Shoes je bosonoga znamka, ki resnično skrbi za trajnost v čevljarski industriji. Vsi njihovi materiali so skrbno izbrani in večina jih prihaja iz EU.

Letos so se odločili narediti še korak naprej s svojo kolekcijo modelov Refoxed, kjer so pri izdelavi uporabili materiale, ki so jim ostali iz prejšnjih kolekcij. Njihovi čevlji so izdelani na Portugalskem, da ohranijo razdalje kratke.

9. Povzetek

Če vam je mar za trajnost in če imate radi naravne materiale in super mehke čevlje z neverjetnim občutkom tal pod nogami, potem zagotovo morate preizkusiti Wildling čevlje.

Čevlje iz njihove zimske kolekcije lahko nosite vse od jeseni, v milejših zimskih dneh in do pomladi. Upoštevajte le, da vzamete dovolj veliko številko, da boste imeli prostor za debelejše nogavice in volnene vložke, če jih nameravate tako nositi.

Navdušili so mene, upam, da bodo tudi vas 🙂


Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*