Domov ˃ Ocene ˃ OKbare Ellis – ocena

OKbare Ellis – ocena

Spoznajte OKbare – novo znamko bosonogih čevljev iz Češke, ki se je osredotočila na proizvodnjo bosonogih čevljev za odrasle in otroke. Ellis je njihov usnjeni ženski gležnjar s klasičnim in privlačnim dizajnom. Čevlji imajo tanek in mehak podplat z odstranljivim vložkom iz plute za še bolj prijeten občutek v hladnejših dneh.


OKbare je družinsko podjetje s Češke z dolgoletno tradicijo v izdelavi čevljev. Z uporabo svojih izkušenj in znanj so razvili svojo edinstveno kolekcijo bosonogih čevljev, kjer so združili tradicionalni dizajn in jim dodali značilnosti bosonogih čevljev.

Ponujajo različne stile čevljev in sandalov za otroke in odrasle. Vsi njihovi čevlji so kakovostno izdelani v manjših količinah.

V tej oceni vam predstavljam njihov model Ellis v modri barvi. Znamka je bila prej poimenovana OKbarefoot, zato lahko vidite to ime tudi na mojih fotografijah. Ke pa se sedaj imenujejo OKbare, bom v oceni uporabljala to ime.

Izjava: Čevlje sem dobila v dar za oceno, a kot vedno, so vsa mnenja, izražena tukaj, samo moja in ne prejemam nobenega nadomestila, če se odločite za nakup.

1. Splošno

  • Znamka: OKbare
  • Model: Ellis
  • Barva: modra
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarsalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala

|Narejeni v EU|Ženski|Usnje|Pošiljajo v EU|

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

OKbare Ellis Blue čevlji so narejeni iz gladkega usnja in so na voljo v dveh različnih barvah – modri in rumeni. Moj model Ellis Blue je temno modre barve s kakovostnim izgledom usnja.

Čevlji imajo tanke in okrogle črne vezalke, zaradi česar so videti elegantnejši. Lahko jih pustite zavezane do tretje luknje ali vse do vrha.

Ob strani čevlja je vtisnjen logotip znamke, ki ni moteč in se dobro zlije s čevljem. Na mojem paru še lahko opazite ime OKbarefoot (ti čevlji so bili izdelani pred preimenovanjem znamke).

Peta je ojačana z dodatno plastjo usnja ter dodanimi zankami na vrhu. Podplat je na zgornji del čevlja prišit in zanimivo se mi zdi, da je tudi parfumiran. Kaj takega še nisem videla pri čevlju.

2.2 Podloga

Čevlji so podloženi z usnjem, razen pod jezikom in okoli prstov, kjer je uporabljen navaden tekstil.

Peta je na notranjem delu ojačana z dodatno plastjo usnja.

Čevlji imajo priložen 3 mm tanek vložek iz plute s perforacijo za boljše prezračevanje.

Usnjen neodstranljiv vložek je rahlo oblazinjen kar vam da nekoliko več udobja, ko nameravate hoditi dlje časa po trših površinah.

2.3 Podplat

Podplat je debeline 3 mm z dodanim 1 in 2 mm profilom za boljši oprijem.

Skupno višino podplata je težko določiti, brez vložka iz plute pa je verjetno znaša približno 5-6 mm.

Podplat je zelo prožen v obeh smereh, z zadovoljivim občutkom tal, če jih nosite z vložkom iz plute. Za največji občutek tal lahko vložek tudi odstranite in ga nosite kar tako.

Oglejte si tudi videoposnetek za ogled čevlja od blizu ter da vidite kako izgledajo na moji nogi.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Čevlji OKbare Ellis so na voljo v velikostih 37-42. Brez vložka izmerim notranjo dolžino čevljev 27,7 cm, z vložkom pa 27,5 cm.

Moja stopala so dolžine 26,3 cm, kar pomeni, da imam v notranjosti čevlja 12 mm prostora, če jih nosim z vložkom. To je prostor, ki mi je najbolj všeč in ga tudi priporočam.

Oglejte si mojo objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

3.2. Prstni del & širina

Ti čevlji imajo odlično obliko prstnega dela. Prostor v čevljih se mi zdi precej prostoren in moji prsti nikakor niso omejeni.

Če pozorno pogledate fotografijo, lahko vidite, da se vložek iz plute dobro ne ujema z obliko prstnega dela čevlja, zato ga ne bi uporabila za določitev, ali vam čevelj ustreza ali ne. Z rokami čutim, da je okrog vložka v čevlju še prostor.

Oblika prstnega dela se odlično obnese za moj grški tip stopala (najdaljši drugi prst), primerna pa je tudi za egipčansko obliko stopala (najdaljši prvi prst).

Več o različnih vrstah stopal si lahko preberete v mojem prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Čevlji so najprimernejši za srednje široka in široka stopala (vendar ne zelo široka). Širina se mi zdi podobna kot pri Groundies v srednjem delu stopala, toda prstni del je še bolj radodaren, z veliko prostora za palec, zato so mi še prostornejši.

Dobro delujejo za moja 10 cm široka stopala, vsekakor pa lahko sprejmejo tudi še širša stopala ali stopala z večjim volumnom (z večjim obsegom okoli prstov), kot ga imajo moja stopala.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Moja stopala nimajo veliko volumna, vendar jih vseeno lahko brez problema fiksiram na nogo. Tesno se mi prilegajo okoli gležnjev, tudi če jih pustim zavezane le na tretji luknji.

Glede prileganja nad nartom lahko vidite, da se mi nekoliko gubajo, če jih nosim brez nogavic in mi noga ne zapolni dobro čevlja. Kot lahko vidite na spodnji sliki, se mi z nogavicami prilegajo bolje.

Moja stopala so plitva in če imate običajni nart, vam bodo brez problema ustrezali. Samo vezalke bodo v tem primeru malo bolj narazen.

4. Udobje

Čevlji imajo odstranljiv vložek iz plute, ki vam da tudi več udobja pri hoji po trših površinah, zato so primerni tudi za tiste, ki jim ustreza vsaj malo blaženja v čevlju.

Ne potrebujejo nobenega daljšega nošenja, da bi postali udobni. Čevlji so mehki od samega začetka in nikoli nisem občutila nobenega nelagodja.

5. Kako jih nositi?

Čevlji OKbare Ellis so lahko videti odlično z različnimi vrstami oblek. Meni so najbolj primerni za nošenje s vsakdanjimi oblačili. Moja najljubša kombinacija je modre kavbojke v kombinaciji z majico ali puloverjem.

Dobro lahko delujejo tudi za dneve, ko želite dodati malenkost več elegance. Temno modro usnje jih naredi vsekakor naredi malo elegantnejše. Zlahka vidim, da jih nosim v kombinacijami z elegantnejšimi hlačami in bluzo na vrhu.

6. Cena & kje kupiti

Čevlje OKBare Ellis boste v prihodnosti lahko kupili na njihovi uradni spletni strani, vendar jih trenutno tam še ni na voljo.

Kupite jih lahko tudi pri različnih prodajalcih po EU. V Sloveniji jih prodaja trgovina Lavranja. Zaenkrat imajo na voljo nekaj modelov in številk, ampak je možno naročilo poljubne številke, modele in barve.

Cena za Ellis model je 112 €.

7. Informacije o dostavi

Za stroške pošiljanja preverite strani prodajalcev. V trgovini Lavranja je poštnina nad 80 € brezplačna.

8. Kje so narejeni?

OKbare čevlji so narejeni na Češkem.

9. Povzetek

V tej novi češki znamki OKbare vidim veliko potenciala. Trenutno je njihova proizvodnja majhna, vendar so čevlji kakovostno izdelani v klasičnem in elegantnem dizajnu, primernem za vsakodnevno nošenje. Z vsemi karakteristikami bosonogih čevljev, so odlična izbira za srednje široka in široka stopala.


Tagi

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*