Domov ˃ Ocene ˃ Shapen Fleur – ocena

Shapen Fleur – ocena

Shapen Fleur – eleganten bosonogi čevelj za sodobno žensko, ki ne želi sprejemati slabih kompromisov glede zdravja svojih stopal in mode.

Shapen je slovaška znamka bosonogih čevljev, katere ustanoviteljica je Mia. Z idejo o lansiranju lastne znamke bosonogih čevljev se je začela poigravati že v letu 2016. Takrat je bila ponudba na trgu slaba. Večina bosonoge obutve je izgledala precej športno in ni bila primerna za poslovno modo. Želela je nekaj več. In tako je nastala znamka Shapen.

Do sedaj je Shapen izdal pet različnih modelov čevljev. Balerinke Tulip, zaprte sandale Poppy, gležnarje Ivy, celoletne čevlje Fleur in odprte sandale Lily. Tulip, Lily in Poppy čevlji so primernejši za ožja in srednje široka stopala, modela Ivy in Fleur pa sta širša in se odlično prilegata tudi mojim srednje širokim do širokim stopalom.

Kot vidite, so vsi njihovi čevlji poimenovani po rastlinah. Ker tukaj ocenjujem model Fleur (roža v francoščini), se mi zdelo očitno, da tudi na fotografijah potrebujem nekaj rož, kajne 🙂

Uporabite BOSENOGICE5 za 5% popust

1. Splošno

  • Znamka: Shapen
  • Model: Fleur
  • Barva: Powder
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarsalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala

|Narejeno v EU|Odrasli|Usnje|Pošiljajo v EU|

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Čevlji Fleur so na voljo v petih različnih barvah. Za svoje elegantne čevlje ponavadi izberem črno ali modro barvo, tokrat pa sem se odločila za to nevtralno Powder barvo, ki se lahko super kombinira z veliko različnimi oblačili.

Zgornja stran je narejena iz kombinacije lakastega usnja v zadnjem delu in mehkega gladkega usnja v sprednjem delu.

Na začetku me je skrbelo, da bo lakirano usnje nekoliko bolj občutljivo in da bodo na njem vidni prstni odtisi, a na srečo pri moji barvi temu ni tako. Usnje je tudi enostavno za čiščenje. Umazanijo samo obrišem z vlažno krpo.

Peti del je okrepljen z dodatnim slojem usnja z dodanimi okrasnimi jezički na vrhu.

Čevlji imajo tanke okrogle vezalke v ujemajoči barvi s preostalim čevljem. Za vezalke lahko dokupite tudi okrasne konce. Odločila sem se, da bom svojim čevljem dodala zlate.

Na voljo so tudi v srebrni barvi. Izberete lahko, kaj najbolje deluje za vas. Vsa navodila, kako jih namestiti na vezalke, najdete tukaj.

2.2 Podloga

Čevelj je podložen z usnjem. Na petnem delu je v notranjosti na podplatu natisnjen logotip blagovne znamke Shapen v srebrni barvi.

Vložek ni odstranljiv, vendar pa lahko dodatno dokupite še volnene vložke za hladnejše dni.

2.2 Podplat

Podplat je debeline 3 mm. Dodatno imajo čevlji vstavljeno še 2 mm debelo peno, kar jim omogoča še bolj prijetno hojo.

Skupna višina podplata znaša približno 5-6 mm.

Fleksibilnost podplata je dobra v obe smereh. Zadovoljna sem tudi z občutkom tal pod nogami.

Mia me je obvestila, da je lahko podplat v nekaterih drugih barvah na začetku nekoliko manj prožen kot ta v Powder barvi. Ampak se po njenih besedah sčasoma tudi tisti podplat zmehča.

Oglejte si tudi videoposnetek, da vidite, kako čevlji izgledajo od blizu in na moji nogi.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Čevlji Fleur so na voljo v velikostih 36-43.

Moja stopala so dolžine 26,3 cm in odločila sem se, da izberem velikost 41. Glede na njihovo trenutno tabelo velikosti je to 26,8 cm notranje dolžine, kar zame pomeni le 5 mm prostora (ni optimalno).

Takrat, ko sem naročala čevlje, je imel Shapen na svoji spletni strani drugačne notranje dolžine za čevlje Fleur in za velikost 41 je bilo napisano več kot to. Ko sem jih dobila, sem takoj opazila, da je v njih zagotovo manj prostora in vesela sem, da je Shapen sedaj uskladil te vrednosti.

Običajno imam v vseh svojih čevljih 10-12 mm prostora pred prsti, zato se mi zdijo čevlji nekoliko prekratki in naslednjič bi zame zagotovo izbrala velikost 42.

Notranjo dolžino čevlja sem izmerila tudi s Plus12 merilcem in dobila sem 26,9 cm, kar je zelo podobno vrednosti v tabeli.

Upoštevajte, da če nameravate nositi čevlje z vstavljenim volnenim vložkom, da vam tudi le ta odvzame približno 4 mm notranje dolžine.

3.2. Prstni del & širina

Čevlji imajo krasen prstni del z blagim nagibom proti mezincu, kar odlično deluje za grško stopalo (drugi prst je najdaljši). Dobro delujejo tudi za egipčansko obliko stopala (prvi prst je najdaljši), vendar z blažjim nagibom proti mezincu.

Čevlji imajo obliko “plavuti”, kar pomeni, da so ožji pri peti in se na sprednjem delu postopoma širijo na obe strani. Oblika je primerna za moje stopalo v obliki “fižolčka”, saj je moj palec ukrivljen stran od drugih prstov, kar pomeni, da potrebujem nekaj dodatnega prostora tudi na notranji strani čevlja. Razširijo pa se tudi na zunanjo stran, zaradi česar so primerne tudi za druge tipe stopal.

Širina čevlja v velikosti 41 znaša 10 cm, ampak je v njih še več prostora kot to. Čevlji so idealni za srednje široka in široka stopala.

Prstni del je čudovito oblikovan z veliko prostora nad prsti vse do konca čevlja.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Čevlji se najbolje prilegajo ožjim in povprečno širokim petam in gležnjem. Prileganje čez nart je zame popolno (imam nizek nart). Toda tistim s še nižjim nartom, so lahko vseeno pregloboki. V tem primeru priporočam uporabo vložka, da dodate nekaj volumna. Vezalke omogočajo odlično prileganje tudi povprečnemu visokemu nartu (vezalke bodo v tem primeru nekoliko bolj razprte kot so moje).

4. Udobje

Čevlji so narejeni iz mehkega usnja in udobni za nošenje. Na začetku me je skrbelo, da bi me lahko rob okoli gležnjev drgnil, a to se ni nikoli zgodilo.

Ampak ena stvar me je na začetku vseeno motila na čevlju. V prednjem delu na pregibu prstov, kjer se usnje guba, mi je tisti del čevlja pritiskal na moje stopalo, ko sem hodila. Sprva sem to ves čas čutila, a čez nekaj časa, me je to nehalo motiti. Usnje v tem delu izgleda zgubano, vendar ni več nelagoden občutek med hojo.

5. Kako jih nositi?

Čevlji Fleur so oblikovani tako, da jih lahko nosite z veliko različnimi oblačili. Super izgledajo tako s hlačami, obleko ali krilom.

Lakirano usnje zagotovo naredi čevelj še bolj eleganten. Tudi uporaba dekorativnih koncev na vezalkah jim lahko doda še bolj poseben videz.

Odlično se obnesejo tudi s kavbojkami in dodajo malo elegantnega pridiha vaši obleki.

Na koncu sem vesela, da sem se odločila za to nevtralno “nude” barvo, saj jo v resnici lahko odlično kombiniram z mojimi oblačili. Ker pa so čevlji na voljo v petih različnih barvah, sem prepričana, da lahko vsak najde nekaj zase.

6. Cena & kje kupiti

Čevlje Shapen lahko kupite na njihovi uradni spletni strani. Celotna cena čevljev Fleur je 109€.

Shapen mi je za moje bralce dal posebno kodo za popust (ni partnerska koda), ki je veljavna do konca septembra 2020.

Čevlje Shapen Fleur lahko kupite s 15% popusta s kodo “BOSENOGICE“.

7. Informacije o dostavi

Shapen pošilja po celotnem svetu. Stroški pošiljanja so odvisni od države pošiljanja in za Slovenijo znašajo 6 €.

8. Kje so narejeni?

Vsi čevlji Shapen so ročno izdelani na Slovaškem pod poštenimi delovnimi pogoji. Njihovi materiali so skrbno izbrani in vsi izvirajo iz Evrope.

9. Povzetek

Shapen Fleur je stil čevlja, ki sem si ga želela že pred leti, ko so bili skoraj vsi bosonogi čevlji videti kot superge. Toda sedaj imamo kočno veliko izbire. In Fleur je odlična izbira za zaprti eleganten čevelj.

Izdelani so v privlačnih barvah in na vas sploh ne bodo videti klovnsko. Z njimi se lahko s ponosom odpravite na katero koli poslovno srečanje.


Tagi

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*