Panta sandale sem se prvič odločila poskusiti, ko me je sledilec vprašal, ali jih slučajno že imam. Poznala sem znamko, vendar jih še nisem imela priložnosti preizkusiti. Obstaja toliko znamk bosonogih sandalov, da se je težko odločiti, katere izbrati. Ampak tukaj nisem vedela kaj zamujam. Ti sandali so preprosto NEVERJETNI!

Panta Sandals je majhna evropska znamka minimalističnih sandalov za tek s sedežem na Nizozemskem. To podjetje vodita samo dva človeka. Roald, ustanovitelj in direktor ter Bram, ki se je Roaldu pridružil leta 2017.

Panta sandali so dobili ime po drznem malem grškem bogu Panu. Bogu gora, gozdov in polj. Če vas zanima celotna zgodba, jo boste dobili napisano na majhni kartici, ki bo priložena vašemu paketu s sandali.

Ta zgodba pa ni edina stvar, ki jo boste dobili s svojimi sandali. Panta sandali so pakirani zelo minimalno, z mislijo na trajnost in brez uporabe plastike. To pa še ni vse. V paketu boste vedno dobili osebno, prijazno ter ročno napisano sporočilo, posebej za vas. To se mi zdi zelo lepa in prijazna gesta.

This image has an empty alt attribute; its file name is 21-1-1024x768.jpg

Izjava: Sandale Samos sem dobila v dar v zameno za oceno, Pantakis sandale pa sem kupila sama. Vsa izražena mnenja so samo moja in ne prejemam nobenega nadomestila, če se odločite za nakup.

1. Splošno

  • Znamka: Panta Sandals
  • Model: Samos z manjšo primerjavo s Pantakis modelom
  • Barva: črna
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarsalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala

|Narejeno v EU|Odrasli|Veganske opcije|Narejeni tudi po meri|Pošiljajo v EU|

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Panta sandali so na voljo v 5 različnih modelih za odrasle in 2 različnih modelih za otroke. Modeli se med seboj razlikujejo glede na namen uporabe. Moj prvi par sandalov Panta je njihov model Samos, z zgornjo stranjo iz mikrofibre. Model je najprimernejši za trše podlage, kot je npr. za hojo in tek po cesti.

This image has an empty alt attribute; its file name is naslovna-3-1024x686.jpg

Na voljo imajo tudi debelejše sandale, primerne za daljše sprehode (Kamenis) in sandale s tanjšim podplatom z zgornjo plastjo iz usnja ali mikrovlaken (Lykaios in Parnosas). In tudi model Zaros, ki je njihov večnamenski sandal za mokre in blatne poti.

Primerjavo vseh sandalov najdete v tej tabeli na njihovi spletni strani.

This image has an empty alt attribute; its file name is image-2-1024x748.png
Primerjava odraslih Panta sandalov (©Panta Sandals)

Vsi njihovi modeli so narejeni samo iz visokokakovostnih materialov. Dobili boste le najboljše.

Pašček je izdelan iz mehkega materiala, na katerega je prišit moder znak znamke Panta.

This image has an empty alt attribute; its file name is 30-1-576x1024.jpg

Ker je pasek izdelan iz enega samega kosa, ga lahko poljubno prilagodite in po potrebi sprostite ali zategnete. Za fiksacijo traku uporabljate sponko, nameščeno ob strani.

Prilagoditev boste morali narediti le enkrat ali dvakrat (lahko postanejo malo ohlapnejši, ko se podplat oblikuje pod vašimi stopali). Nato pa jih vedno samo natikate. Bolj enostavno ne gre.

This image has an empty alt attribute; its file name is 26-3-1024x576.jpg

Sponka je pritrjena na svoje mesto s pomočjo majhnega gumijastega obročka, ki ga namestite okoli te sponke. Sandale sem nosila celo poletje in je lepo ostala na svojem mestu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 25-2-1024x769.jpg

Če vam ostane veliko dodatnega paska, vam bo majhna elastika pomagala obdržati trak na svojem mestu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 22-2-576x1024.jpg

V notranjosti petnega dela traku je dodana posebna protizdrsna plast, ki pomaga držati petni del traku na svojem mestu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 28-1-576x1024.jpg

Sandali Panta imajo 3-v-1 sistem zavezovanja trakov. Ko jih prejmete, bodo nastavljeni v diagonalni postavitvi, lahko pa nosite tudi kateri koli drug stil.

Vse postavitve si lahko ogledate na spodnji fotografiji. Četrta postavitev na fotografiji je diagonalna premična postavitev z uporabo njihovega paska čez nart.

Za vsakodnevno uporabo se mi zdi diagonalna postavitev najboljša zame, za intenzivnejše dejavnosti pa je odlična izbira tudi diagonalna premična postavitev z uporabo dodatnega paska čez nart, s katerim jih naredite res fiksne na nogi.

This image has an empty alt attribute; its file name is 3-2-1024x575.jpg

Vse o različnih možnostih nastavitve paska in o tem kako izvesti prilagoditve, boste našli v vodiču, ki ga dobite v paketu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 2-3-1024x819.jpg

Pasek čez nart Thoknia se prodaja ločeno v paru in svetujem vam, da si zapomnite, kako so bili postavljeni, ko ste jih prejeli. Na tem paketku imate napisana tudi dodatna navodila.

This image has an empty alt attribute; its file name is 29-2-1024x768.jpg

2.2 Podplat

Panta sandali so na voljo z različnimi možnostmi zgornjih plasti in različnimi debelinami podplata ter za različne dejavnosti. Za lažjo odločitev si lahko naročite brezplačne vzorce materialov tukaj.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-3-1024x575.jpg

Model Samos je eden izmed njihovih “Road Racers” sandalov, kar pomeni, da so najprimernejši za hojo po trdi podlagi, kot je asfalt. Na podplatu imajo tudi manj profila kot njihovi Trail sandali.

Če nameravate svoje sandale nositi za zahtevnejše terene in izven ceste, vam svetujem, da izberete enega od njihovih “Trail Blazerjev” ali večnamenski model Zaros.

This image has an empty alt attribute; its file name is 23-1024x768.jpg

Sandali Panta so eni izmed najlažjih, najprilagodljivejših in najmehkejših sandalov, kar sem jih kdaj poskusila.

This image has an empty alt attribute; its file name is 18-2-1024x768.jpg

Fleksibilnost je fantastična v obe smereh in občutek tal je odličen. So tudi zelo lahki na nogi.

This image has an empty alt attribute; its file name is 19-3-1024x576.jpg

Podplat potrebuje nekaj časa, da se oblikuje po nogi, vendar se to običajno zgodi zelo hitro (na primer nekaj ur). Po tem je občutek na nogi še boljši.

This image has an empty alt attribute; its file name is 5-2-1024x768.jpg

Oglejte si tudi moj videoposnetek od blizu, da vidite, kako izgledajo na moji nogi ter za primerjavo z otroškim modelom.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Panta sandali so na voljo v velikostih 37-47 za odrasle in v velikostih 32-36 za otroke. Za otroke lahko izbirate med dvema različnima možnostma, za odrasle pa v petih.

This image has an empty alt attribute; its file name is 34-2-1024x768.jpg

Odločila sem se za njihovo standardno velikost 42. Oblika podplata se zelo dobro ujema z mojo obliko noge in luknja je skoraj na pravem mestu.

Sandali mi dobro pristajajo, vendar sem na dolgih sprehodih ugotovila, da bi lahko luknjo poskusila premakniti malo bolj na zunanjo stran in navzdol, da bi ostala noga med hojo bolj v središču podplata.

This image has an empty alt attribute; its file name is 32-1-1024x768.jpg

Pri mojem naslednjem paru (Zaros) sem se tako odločila za sandale po meri, ki jih lahko naročite za dodatnih 15 €. Tam sem malo spremenila obliko in luknjo premaknila v desno (za desno nogo) in navzdol.

Toplo priporočam, da izberete obliko po meri, če se vaša stopala ne ujemajo dobro z obliko podplata. Pazite tudi, kje je nameščena luknja.

3.2. Prstni del & širina

Panta sandali so na voljo v standardnih velikostih in velikostih po meri. Torej ni bojazni, da se ne bi dobro ujemali z vašo obliko stopala. Preprosto izberite velikost po meri, če vidite, da vam običajna velikost ne ustreza.

This image has an empty alt attribute; its file name is 24-1-1024x651.jpg

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Sandali so narejeni iz samo enega traku in zato jih lahko popolnoma prilagodite nogi. Samo poigrajte se malo z zategovanjem ali popuščanjem paska čez peto, nart in prste.

This image has an empty alt attribute; its file name is 7-2-1024x768.jpg

Ko najdete popoln položaj, ste končali. Sandalov vam ni več potrebno nastavljati. Sedaj si jih lahko samo hitro nataknete.

This image has an empty alt attribute; its file name is 11-2-1024x769.jpg

Zato jih ima tudi moj sin tako rad. Tako enostavno jih je obuti.

This image has an empty alt attribute; its file name is 4-2-768x1024.jpg

4. Udobje

Moram reči, da so Panta sandali eni izmed najbolj udobnih sandalov s paskom med prsti. Nikoli me niso drgnili. Pasek je mehak že od samega začetka.

Logotip Panta me je na začetku malo žgečkal, kmalu pa ga nisem več čutila. Tudi trak je postal še mehkejši, kot je bil takoj na začetku.

This image has an empty alt attribute; its file name is 6-2-1024x768.jpg

Lahko rečem, da se moj sin ni nikoli pritoževal nad nobenim drgnjenjem in mi ni nikoli rekel nobenih slabih besed o teh sandalih. Dobil jih je v drugi polovici julija in od takrat jih je nosil vsak dan.

This image has an empty alt attribute; its file name is 33-1-1024x768.jpg

5. Kako in kdaj jih nositi?

Sandali so deklarirani kot športni tekaški sandali, vendar to ne pomeni, da jih ne morete nositi za hojo 🙂 Sama nisem tekačica, zato sem jih testirala samo za hojo ter občasni tek za otroki 😉

Samos model je čudovit za hojo po trših površinah. Ta model vam da čisto malo mehkobe, da je hoja po cesti bolj prijetna.

This image has an empty alt attribute; its file name is 13-2-1024x768.jpg

Preizkusila sem jih tudi v vodi in mi niso delali težav, vendar za boljši oprijem v mokrih razmerah priporočam, da izberete njihov model Zaros.

This image has an empty alt attribute; its file name is 15-2-1024x769.jpg

Sandali s paskom med prsti zagotavljajo tudi pravilno gibanje prstov na neravnih površinah in pri lateralnih obremenitvah. Najboljše, kar lahko dobite.

This image has an empty alt attribute; its file name is 12-1-1024x768.jpg

Vsekakor so to sandali, ki jih lahko nosite s športnimi oblačili in doma.

This image has an empty alt attribute; its file name is 8-2-733x1024.jpg

6. Cena & kje kupiti

Sandale lahko kupite neposredno na njihovi spletni strani. Cena za model Samos je 79 €.

Če se odločite za možnost po meri, je potrebno doplačati 15 €.

7. Informacije o dostavi

Panta sandali se nahajajo na Nizozemskem, v EU. Pošiljajo samo v EU. Dostava je brezplačna, sandali pa običajno prispejo v enem tednu od naročila. Včasih tudi prej.

8. Kje so narejeni?

Panta Sandals je majhno nizozemsko podjetje, ki ga vodita le dve osebi. Vsi njihovi sandali so ročno izdelani. Veliko pozornosti polagajo na trajnost in na izbiro kvalitetnih materialov.

Uporabljajo samo visokokakovostne materiale in sandali so zapakirani v ovojnico brez uporabe plastike. Z njihovim osebnim sporočilom jih vse naredi še bolj posebne in edinstvene.

Tudi kartice in simbole natisnejo na paket kar sami. Ali ni to super? 🙂

This image has an empty alt attribute; its file name is 31-1024x768.jpg

9. Povzetek

Sandali Panta so bili zame ljubezen na prvi pogled. Ta znamka me je takoj prepričala s svojimi visokokakovostnimi materiali, odlično izdelavo, možnostmi izdelave po meri, osebnim pristopom, svojo zgodbo in skrbjo za trajnost.

Ne bom vam zamerila, če boste želeli imeti v lasti čisto vsak model, ki ga prodajajo.

This image has an empty alt attribute; its file name is 14-2-1024x768.jpg

No Comments

Leave a Comment

Translate »