Domov ˃ Ocene ˃ Zeazoo Siren sandali – ocena

Zeazoo Siren sandali – ocena

Zeazoo Siren so ženstveni in elegantni sandali iz izjemno mehkega mehkega usnja. Na voljo so v številnih čudovitih odtenkih in so odlični sandali za vsako priložnost. Brez dvoma bodo prijetni tako vašim očem kot stopalom.

Zeazoo je družinska blagovna znamka bosonogih čevljev iz Bolgarije. To je podjetje, ki resnično posluša svoje stranke in s povratnimi informaciji, ki jih dobijo od nas, postajajo njihovi bosonogi čevlji samo še boljši in boljši.

Letos je Zeazoo šel še korak dlje. Svoje priljubljene modele sandalov so izdelali še v širši in stopalu še bolj primerni obliki. Meni so bili tako všeč, da sem se odločila, da jih kupim, ne samo v eni, temveč v dveh barvah.

Izjava: Zeazoo mi je v oceno poslal en par Siren sandalov o ožji izvedbi. Sama sem nato kupila še dva para v večji velikosti in v široki izvedbi. Toda kot vedno, so vsa izražena mnenja tukaj samo moja.
Z Zeazoo sem tudi partnersko povezana, kar pomeni, da lahko prejmem manjšo provizijo, če se odločite za nakup in pri tem uporabite mojo kodo BOSENOGICE za 5% popusta.

Dobite 5% popusta na vse Zeazoo čevlje z mojo partnersko kodo BOSENOGICE

1. Splošno

  • Znamka: Zeazoo
  • Model: Siren
  • Barva: Pearl in na nekaterih fotografijah tudi Golden-Beige
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm, nizek nart, suhi gležnji (širina je merjena pravokotno na os stopala)

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Zeazoo Siren sandali so narejeni iz visoko kakovostnega naravnega Nappa usnja. Usnje je izjemno mehko, sandali pa so zelo prijetni na dotik in seveda tudi na nogah.

Notranja stran sandalov je iz usnja brez dodatnega kroma, tako da se res ničesar škodljivega ne dotika vaše kože.

Na voljo so v številnih lepih barvah. Imeli boste težavo izbrati samo eno barvo. Tako kot jaz 🙂

V tej oceni vam tako predstavljam dve različni barvi Golden-Beige barvo (desni par na spodnji fotografiji) in Pearl barvo (levi par). Pearl je barva po meri, za katero morate doplačati 15 €. Lahko pa za barvo po meri izbirate med katero koli barvo iz njihove ponudbe.

Obe barvi, ki sem ju izbrala, sta izjemno težki za fotografiranje in je tako res težko pokazati njuno pravo barvo. V vsej svoji lepoti pa zasijejo, ko se jih dotakne sončni žarek. Obe barvi sta čudoviti za poletne dni.

Za zapiranje se uporablja kovinska zaponka, ki ne vsebuje niklja. Morda boste morali dodati še kakšno luknjo v pasek, če imate nizek nart kot jaz. Ampak jaz to naredim brez problema. Vizualno imam raje manj lukenj kot preveč.

Petni del je zaprt, na vrhu pete pa je tudi majhen napis Zeazoo.

Na podplat je vtisnjen logotip znamke Zeazoo z dodatnimi informacijami, ki vas bodo obvestile, da nosite bosonoge čevlje in da je usnje brez kroma.

Na začetku se mi je usnje na podplatu zdelo nekoliko bolj spolzko, a to je bil samo prvi občutek. Sedaj nimam nobenih težav s hojo v njih.

2.2 Podplat

Za podplat se uporablja 6 mm Vibram® Superflex guma. Isti podplat se uporablja tudi pri sandalih Tikki in The Drifter Leather, ki sem jih že ocenila na svojem blogu.

Podplat je čudovit za hojo. Lahek, prožen in z odličnim občutkom tal pod nogami.

Če nameravate nositi sandale v mestnem okolju, vam bo zagotovil ravno dovolj zaščite tudi na trših površinah.

Oglejte si tudi moj videoposnetek, da vidite kako sandali izgledajo od blizu in na moji nogi.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Sandali so na voljo v velikostih 35-42. Upoštevajte, da boste pri Zeazoo potrebovali velikost ali dve manj, kot ste navajeni.

Njihova tabela velikosti je dobro izdelana, vendar lahko nekatere ljudi še vedno zmede. Sandali so na voljo v dveh različnih širinah podplatov – ozki in normalni / široki. Normalna in široka širina sandala imata enako širino podplata, razlika med njima je le obsegu (torej dolžini paska čez prste).

Dolžina sandalov v njihovi tabeli velikosti je merjena navpično od pete do najdaljše točke sandalov. Najdaljša točka je na drugem mestu v ozki izvedbi kot v običajni in široki izvedbi (glejte spodnjo fotografijo).

Pri ozkem modelu je najdaljši del nad drugim prstom, pri običajni in široki izvedbi pa nad palcem.

Moja stopala v velikosti 40 – ozek podplat (leva noga) in običajen / širok podplat (desno stopalo)

Kako izbrati primerno dolžino?

Moja stopala so dolžine 26,3 cm in široka 10 cm. Na začetku sem se odločila za velikost 40 z notranjo dolžino 26,9 cm, kar pomeni 6 mm prostora pred prsti zame (priporočljivo za odprte sandale je približno 7-10 mm).

Ta dolžina mi ustreza v ozkem modelu. V široki izvedbi, ki ima drugačno obliko prstnega dela, pa mi je tretji prst med hojo visel s podplata, saj se je stopalo med hojo rahlo pomaknilo naprej in mi ta prostor preprosto več ni bil dovolj.

Opazila sem tudi različne številke na etiketi, nalepljeni na sandale (glej fotografijo spodaj) v primerjavi s tabelo. Številka na nalepki je okvirna dolžina, saj se različni modeli v ustrezni velikosti nekoliko razlikujejo. Zato je najboljši pokazatelj pri izbiri velikosti “Priporočljiva dolžina noge” v njihovi tabeli velikosti za točno ta model.

Na koncu sem se odločila za večjo velikost, to je 41, kjer imam za moj drugi prst 11 mm dodatnega prostora. Če je tudi vaš drugi prst daljši od prvega in potrebujete običajen ali širok podplat, upoštevajte, da boste morda tudi vi potrebovali več prostora v njih.

Če imate najdaljši prst palec, potem vam večja velikost ne bo potrebna. Priporočam vam, da se držite priporočenih dolžin stopal v njihovi tabeli velikosti, če se želite izogniti napakam z izbiro prave dolžine.

3.2. Prstni del & širina

Za izbiro prave širine morate izmeriti širino vašega stopala in obseg okoli prstov. Za širino podplata preverite stolpce Toes width for narrow in Toes width for wide sole in izberite širino podplata, ki bo ustrezala širini vašega stopala.

Izberite obseg (ozek, običajen, širok) glede na obseg vaših prstov. V njihovi tabeli velikosti najdete obseg sandala za običajno širino. Za široko možnost je dodatek + 5 mm v obsegu in za ozek model -7 mm.

Lahko naredite tudi kombinacijo široki podplat + ozka dolžina traku, kot sem to storila jaz v mojem primeru. Pri naročilu to le dodajte v komentar. Priporočam vam, da se pasek tesno prilega okoli prstov, saj se bo usnje sčasoma raztegnilo.

Ozka (levo) in široka možnost (desno) v velikosti 40

Če ugotovite, da vam kombinacija širine in obsega iz njihovih standardnih velikosti ne ustreza, Zeazoo ponujata tudi delno prilagoditev sandalov.

Lahko kombinirate širino podplata iz večje velikosti z dolžino iz manjše velikosti. Prav tako lahko prilagodite dolžino paska čez prste. Vendar ne morete spremeniti oblike prstnega dela. Tam imate na voljo le dve standardni možnosti.

Pasek čez prste je pri tem modelu nameščen malo bolj nazaj, zato vam ni treba skrbeti, da vam bodo sandali prste stiskali. V njih boste imeli veliko prostora za gibanje.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Sandale je mogoče dobro prilagoditi različnim volumnom stopal, odlično pa se obnesejo tako pri tistih z nizkim nartom, kot pri tistih z visokim.

Sama sem morala dodati dve dodatni luknji v pasek, da sem jih lahko zaprla, vendar mi tega ni problem narediti. Ne maram preveč videza sandalov, ko je lukenj preveč, zato jih raje naredim sama. Lahko pa vam na vašo željo naredijo tudi krajši pasek, brez doplačila.

Pri dolžini traku čez prste priporočam, da izberete tesno prileganje. Izberite obseg, ki najbolje ustreza vašim stopalom. Ne izbirajte več kot je vaš obseg, saj se bo usnje še raztegnilo in vam bodo sandali čez čas lahko preveč ohlapni.

Tukaj vam res priporočam, da izberete dolžino traku po meri, če bo to potrebno, kot sem to storila jaz v mojem primeru.

4. Udobje

Glede udobja lahko rečem le, da so sandali izjemno mehki in jih je res užitek nositi. Mislim, da na nogah nisem imela še mehkejših sandalov kot so ti Zeazoo Siren sandali.

5. Kako jih nositi?

Sandale lahko nosite s čimerkoli. Lahko jih preprosto kombinirate s kavbojkami in topom, kot sem jih nosila jaz v tem vročem poletnem dnevu.

Toda barve, ki sem si jih izbrala se dobro kombinirajo tudi z bolj svečanimi oblekami za poroko ali katero drugo posebno priložnost.

Obe barvi sta res lepi, kajne 🙂

6. Cena & kje kupiti

Siren sandale lahko kupite neposredno na Zeazoo uradni spletni strani. Cena za sandale je 68 €.

Če jih želite kakor koli prilagoditi, je to potrebno doplačati. Barva po meri je 15 €, kar dodate v košarico tukaj.

Prav tako lahko prilagodite dolžino in širino sandalov (kot kombinacija širine v eni velikosti in dolžine iz druge velikosti), ne pa tudi oblike prstnega dela. Širina po meri je 25 €, dolžina po meri pa 15 € (samo v velikostih, ki jih ponujajo in 7 mm nad in pod največjo / najmanjšo velikostjo). Širina po meri in dolžina po meri skupaj 30 €.

Lahko jih kupite tudi pri različnih prodajalcih, vendar tam ne morete izbrati možnosti po meri. Nekatere od njih najdete tukaj. V Sloveniji jih lahko kupite v trgovini Lavranja.

Z mojo partnersko kodo BOSENOGICE imate 5% popusta na vse Zeazoo čevlje.

Kodo je mogoče kombinirati z njihovim “referral” programom in programom zvestobe, tako da je lahko vaš končni popust še večji.

7. Informacije o dostavi

Stroški pošiljanja so odvisni od države pošiljanja in števila pošiljk, ki jih naročite. Izberete lahko DHL Express pošiljko, ki vas bo stala 25 €. Navadna poštnina je 10 €, toda včasih traja izjemno dolgo, da paket prispe.

8. Kje so narejeni?

Čevlje znamke Zeazoo ročno izdelujejo profesionalni izdelovalci čevljev v Bolgariji. Vsi njihovi čevlji so narejeni iz naravnih materialov (usnje, volna), ki se proizvajajo v EU.

9. Povzetek

Se odpravljate na poroko ali preprosto potrebujete kaj lepšega za v službo, a vseeno želite uživati v vseh prednostih bosonogih čevljev?

Sedaj to ni več problem.

Sandali Zeazoo Siren so lahko odlična izbira. Ker so na voljo v dveh različnih širinah in so tudi delno prilagodljivi, sem prepričana, da lahko brez problema ustrezajo veliko ljudem. Potrebno si je le dobro izmeriti stopalo in izbrati kombinacijo dolžine in širine, ki najbolje deluje za vas in vaše stopalo.


Tagi

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*