Domov ˃ Ocene ˃ Zeazoo Dingo škornji – ocena

Zeazoo Dingo škornji – ocena

Ste si že kdaj želeli bosonogo različico svojih najljubših Ugg škornjev? No, jaz sem si. Toda nositi bosonoge čevlje ne pomeni vedno, da morate pozabiti na vse svoje najljubše modele čevljev, ki jih radi nosite.

Zeazoo je ena redkih bosonogih znamk, ki ponuja škornje v videzu uggic. Pravzaprav je to edina ne-veganska bosonoga različica uggic, ki jih poznam.

Zeazoo Dingo škornji so bili na mojem seznamu želja že lansko zimo. Kot velika ljubiteljica uggic, ki je celo zimo, preden je prešla na bosonoge čevlje, nosila uggice, sem resnično pogrešala takšne škornje v svoji garderobi. Zato sem bila zelo navdušena, ko mi je Zeazoo ponudil par, da ga preizkusim.

Škornji Zeazoo Dingo so zelo podobni originalnim UGG čevljem, ki sem jih nosila. Z lepim dodatkom – super fleksibilnim in popolnoma ravnim bosonogim podplatom. Na voljo so v različici za odrasle in otroke in v treh različnih barvah – rjavi, vijolični in črni. Zeazoo je črno različico za odrasle predstavil šele pred kratkim in je nekaj povsem novega na trgu.

Izjava: Ta par škornjev mi je bil poslan za oceno, vendar so vsa mnenja izražena tukaj samo moja.
Z Zeazoo sem tudi partnersko povezana, kar pomeni, da lahko prejmem manjšo provizijo, če se odločite za nakup in pri tem uporabite mojo kodo BOSENOGICE za 5% popusta.

Dobite 5% popusta na vse Zeazoo čevlje z mojo partnersko kodo BOSENOGICE

1. Splošno

  • Znamka: ZEAZOOkids
  • Model: Dingo
  • Barva: vijolična
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm, širine 10 cm ter obsega 24 cm, nizek nart, suhi gležnji

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Zeazoo Dingo škornji so izdelani iz pravega ovčjega usnja. Ovčja koža nudi sijajno izolacijo za noge ter je odlična izbira za hladno in suho vreme.

Volna izjemno dobro absorbira vlago, ohranja noge suhe in pri konstantni temperaturi. Tako vse prednosti volne dobite v enem samem škornju.

Dingo škornji so primerni za suho vreme. Ne priporočam, da jih uporabljate za hojo v močnem dežju ali mokrem snegu. Kot je navedeno na spletni strani Zeazoo, ‘čevlji niso primerni za močan dež in sneg in niso vodotesni’.

Podobno kot uggice imajo škornji vidne šive na obeh straneh škornja ter na sprednji in zadnji strani.

Obroba iz blaga je v enaki barvi kot preostali del škornja.

Na zgornjem delu škornja je prišit majhen zeazoo znak, ki je v enaki barvi kot preostali del škornja in vsekakor ni moteč.

2.2 Podloga

Ker so škornji narejeni iz ovčjega usnja, je vaša koža v neposrednem stiku z volno, kar vam daje prijeten, mehak in topel občutek. Brez težav jih lahko nosite tudi na boso nogo.

Ovčja koža vam nudi tudi odlično zračnost, zato lahko čevlje nosite dlje časa in ne le pozimi. Ovčja koža pozimi ohranja noge tople ter jih v toplejših dneh hladi.

Notranjost škornja je vijolične barve, tako kot zunanji del.

2.3 Podplat

Za podplat je uporabljen lahek in fleksibilen gumijast Vibram® Superflex podplat debeline 6 mm. Po navedbi Zeazoo-ja ima podplat tudi ‘dober oprijem in odpornost na udarce’.

Škornji so res lahki in zlahka jih zviješ v vse smeri.

Podplat je zelo fleksibilen in vam daje dober občutek tal pod nogami. Na spodnji sliki si lahko ogledate, kako je videti tanek, raven in prožen podplat škornjev Zeazoo Dingo v primerjavi z debelim in togim Ugg podplatom.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Škornji Zeazoo Dingo so na voljo v velikostih 36-46. Večje velikosti so bile dodane šele pred kratkim. Pred tem je bila na voljo največja velikost v številki 41. Dobavljivi so tudi v visoki in nizki različici za otroke v velikostih 23-34.

Njihova tabela velikosti vam poda notranjo dolžino čevlja ter največji obseg čevlja. Tabela velikosti je točna, toda če želite izmeriti notranjo dolžno sami, je lahko zaradi volne v notranjosti to nekoliko težje in škorenj lahko po meritvi deluje krajši kot je v resnici.

Moja noga je dolžine 26,3 cm, široka 10 cm z obsegom 24 cm in odločila sem se za velikost 41 z notranjo dolžino 27,5 cm in obsegom 25,5 cm. Poskusila sem tudi velikost 40, vendar v njej nisem imela dovolj prostora za prste.

3.2. Prstni del & širina

Zeazoo škornji imajo nekoliko bolj zaobljeno obliko sprednjega dela, ki ne bo ustrezala vsem.

Tako kot pri Groundies Ibiza čevljih, ki sem jih ocenila tukaj, sem tudi tukaj izbrala malo več prostora pred prsti. Manj od tega mi verjetno ne bi zadostovalo. Če so vaša stopala tako široka kot moja, morate pred nakupom vsekakor razmisliti o prostoru, ki ga potrebujete. Zagotovo se želite izogniti temu, da bi vaš palec potisnilo navznoter.

Škornji so za mojo srednje široko do široko nogo še ravno dovolj široki. Zato bi rekla, da Zeazoo Dingo škornji najbolje pristajajo tistim, ki imajo ozka in srednje široka stopala. Tistim s širokimi stopali bodo verjetno Dingo škornji preozki v prstnem delu.

Na spodnji sliki lahko vidite mojo nogo, ki stoji ob škornju. Notranja širina škornja v številki 41 je 9,5 cm, zaradi česar so škornji nekoliko ožji, kot je širina mojega stopala (10 cm). A ker je stopalo tridimenzionalno, ni pomembna samo širina, temveč tudi obseg škornja.

Obseg moje noge znaša 24 cm, Dingo škornji v velikosti 41 pa imajo obseg 25,5 cm. Ker mi škornji ob straneh prstov ne omejujejo, jih zato lahko razprem v obe smeri in tako dobim dovolj prostora za prste.

Če ste že prej nosili uggice, boste lahko opazili, da so Dingo škornji po prostornosti v škornju zelo podobni uggicam. Čeprav je podplat Dingo škornjev za 5 mm ožji v srednjem delu, je območje prstnega dela precej podobne oblike.

3.3. Prileganje

Od prehoda na bosonoge čevlje se ponavadi izogibam čevljem, ki se nataknejo, saj je z njimi težko najti dobro prileganje. Čeprav moram priznati, da mi je takšen slog čevljev zelo všeč. Ne samo, da izgledajo dobro, so tudi zelo praktični, še posebej, če imate otroke in si morate čevlje hitro obuti 🙂

Čeprav se Dingo škornji ne prilegajo tesno okrog mojega narta, mi med hojo ne skačejo ven pri peti. Verjetno zato, ker je petni del ravno prave širine, da ohrani mojo peto med hojo na pravem mestu. V škornju je tudi volna, ki malo zapolni prostor nad mojim nartom, prepreči drsenje v škornju in mi na tak način omogoča dobro prileganje.

So tudi super lahki in zagotovo boste uživali, ko jih boste imeli na nogi.

4. Nasveti za nego

Ovčja koža ima zelo občutljivo površino in če želite, da vam vaši škornji dolgo služijo, vam priporočam, da za jih dobro skrbite.

Predlagam, da jih čistite z izdelki, ki so varni za uporabo na ovčji koži.

Doma še imam vedno svoje čistilo za ovčjo kožo od proizvajalca Ugg in ga bom na koncu sezone uporabila tudi na svojih Dingo škornjih. Vendar lahko brez problema kupite tudi kateri koli drug izdelek, primeren za ta namen.

Pri čiščenju ponavadi celotno površino škornja navlažim s čisto, hladno vodo in nato na mokro gobo nanesem majhno količino čistilnega sredstva. Nežno očistim škorenj s čistilom in sperem s čisto vodo. Posušim jih naravno, vendar ne na neposredni sončni svetlobi.

Ko je vaš škorenj popolnoma suh, ga lahko nežno skrtačite z zelo mehko krtačo.

5. Kako jih nositi?

Če želite, da so vaši škornji zvezda vašega outfita, jih zagotovo morate poskusiti nositi s hlačami popravljenimi v škorenj. Ampak to je zagotovo model škornja, ki najbolje deluje s parom skinny jeans kavbojk.

Nosite jih lahko tudi s parom toplih legic. Ali celo zavihane navzdol, če vam je všeč takšen videz.

Jaz jih ne bi nosila s formalnimi oblačili, vendar so to odlični čevlji za casual stil oblačenja, npr. ko se družite s prijatelji ali celo za v službo (odvisno od kodeksa oblačenja).

Čevelj vijolične barve je v moji garderobi definitivno nekaj novega, vendar se odlično obnese s črnimi ali modrimi jeans hlačami in dejansko se mi zdi, da jih lažje kombiniram z mojimi oblačili, kot sem na začetku mislila, da jih bom.

6. Cena & kje kupiti

Čevlje Zaezoo lahko kupite neposredno na njihovi spletni strani ali pri različnih prodajalcih. Celotna cena za model Dingo je 90 €.

Z mojo partnersko kodo BOSENOGICE imate 5% popusta na vse Zeazoo čevlje.

7. Informacije o dostavi

Stroški pošiljanja za vso Evropo do 5 kg znašajo 10 €, za preostali svet pa 13 €. Imajo tudi možnost hitre dostave s ceno od 25 € do 65 € (odvisno od destinacije in teže). Čevlje Zeazoo je mogoče kupiti tudi pri različnih prodajalcih.

8. Kje so narejeni?

Vse čevlje znamke Zeazoo ročno izdelujejo profesionalni izdelovalci čevljev v Bolgariji.

9. Povzetek

Če ste ljubitelj uggic kot jaz, potem so to čevlji za vas. Dingo škornji so čudoviti in udobni bosonogi čevlji, ki jih bodo vsi navdušenci uggic z veseljem nosili. Škornji so kvalitetno izdelani, lahki, topli, mehki ter super udobni. Definitivno škornji, ki jih rada nosim. In zdaj me mika, da bi poskusila tudi črne 😉

Tagi

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*